Πυγμή και Δημοκρατία


Η οργουελιανή υπερπαραγωγή του Υπ. Προ. Πο. εξελίσσεται, με πρόχειρο απολογισμό: μία ζώνη κατοχής, μία συγκάλυψη δολοφονίας από την αστυνομία και σειρά διώξεων κατά ανθρώπων που «τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι».

Ο θυρεός του πράσινου ήλιου μπορεί να αντικατέστησε την μπλε μπουνιά με την φλεγόμενη δάδα, η φιλοσοφία όμως του «εσείς είσθε το κράτος» και των «praetores urbani», καλά θεμελιωμένη και εμπεδωμένη στα σώματα «ασφαλείας» του κοινοβουλευτικού κράτους, ανθίζει ποτισμένη από νέες αιματοχυσίες.

Παράλληλα, τα ΜΜΕ ασχολούνται με εντελώς ασήμαντα για τον πολίτη θέματα, όπως οι εσωκομματικοί καβγάδες της ΝΔ, οι προσχεδιασμένες και προσχηματικές «προγραμματικές δηλώσεις» της νέας κυβέρνησης και η ανούσια «ψήφος εμπιστοσύνης». Τσιμουδιά για τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις στα Εξάρχεια· τσιμουδιά για την δολοφονία ενός 25χρονου στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Από την προηγούμενη εβδομάδα έχει ξεκινήσει μια σειρά κινητοποιήσεων για την ανάδειξη της «περίεργης» ιστορίας της δολοφονίας του 25χρονου Μωχάμεντ Καμράν Ατίφ στο Α.Τ. Νίκαιας. Ρεπορτάζ για το θέμα έκανε ο σταθμός Ένταση FM 100,6 (entasifm.org). Ο Μωχάμεντ Καμράν Ατίφ συνελήφθη μετά από καταγγελία κάποιου για ξυλοδαρμό. 10-15 αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του και τον συνέλαβαν νύχτα. Η σύλληψη συνοδεύτηκε από ομαδικό ξύλο στον ίδιο και μέλη της οικογένειάς του. Μεταφέρθηκε στο κρατητήριο του Α.Τ., όπου κρατήθηκε για τέσσερις ημέρες. Ο «μάρτυρας» που κατηγορούσε τον Καμράν τελικά δεν τον αναγνώρισε και δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Ωστόσο, μέσα στις τέσσερις ημέρες που κρατήθηκε υπέστη καθημερινό βασανισμό με δεμένα τα χέρια πισθάγκωνα και κρεμασμένα από ψηλό σημείο (τακτική γνωστή, μπορείτε να δείτε παραπλήσιες φωτογραφίες [εδώ]).

Ο ξυλοδαρμός ήταν ανελέητος, αφού όπως μαρτυρούν οι συγγενείς του, «πονούσε συνέχεια». Το περίεργο όμως είναι ότι μετά από τέσσερις ημέρες κράτησης, αφέθηκε ελεύθερος παρ' όλο που δεν είχε χαρτιά. Αυτό είναι το πιό βρωμερό σημείο της υπόθεσης. Προφανώς οι βασανιστές αστυνομικοί ήξεραν ότι ο άνθρωπος έχει κακοποιηθεί πολύ άσχημα· ότι αν πέθαινε στα χέρια τους δεν θα τους ξέπλενε ούτε η κάλυψη του υπουργείου Προ. Πο. Έτσι, ενώ συνήθως είναι περισσότερο από πρόθυμοι να μπουζουριάσουν με απέλαση ένα μετανάστη, αυτή τη φορά τον άφησαν ελεύθερο για να πεθάνει στη ζούλα, χωρίς να συνδεθεί με τους ίδιους.

Σχετικές ανακοινώσεις από συλλογικότητες: [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ].

Χθες, Σάββατο 17/10, μετά από κάλεσμα από διάφορες συλλογικότητες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία στην Νίκαια, προκειμένου το θέμα να μη θαφτεί. Οι μπάτσοι απάντησαν με προσαγωγές και απαγγελίες κατηγοριών σε 8 άτομα. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ με απόλυτη σιωπή. Η πορεία, σε απάντηση στις προσαγωγές προέβη σε κατάληψη του δημαρχείου Νίκαιας, ζητώντας την απελευθέρωση των προσαχθέντων χωρίς κατηγορίες και την απόσυρση των αυξημένων αστυνομικών δυνάμεων περιμετρικά του δημαρχείου, οι οποίες καραδοκούν για νέες συλλήψεις. Τα αιτήματα στηρίζει με δελτίο τύπου και ο Δήμος Νίκαιας, που ζητά επίσης την απόσυρση των κατασταλτικών δυνάμεων και τον αποκλεισμό του ενδεχομένου εισβολής στο δημαρχείο.

Οι πέντε από τους οκτώ συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, βάσει του «κουκουλονόμου», τον οποίο εφαρμόζει πρώτη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!

exoapotinvouli