Η χώρα μας, όπως πάντα, και σε όλους τους τομείς, είναι πρωτοπόρα, ιδιαίτερα στην παραγωγή και στην εξαγωγή πατριωτισμού. Το περιβάλλον δεν εντάσσεται στον επαγγελματικό προσανατολισμό των εθνικά σκεπτόμενων. Λυπάμαι για το προδοτικό συμπέρασμα, αλλά σκέφτηκα ότι η Επικοινωνία είναι για τους κυβερνώντες πολύ πιο αποδοτική από την όποια ουσιαστική πράξη προστασίας του άμοιρου περιβάλλοντός μας, αυτή την τακτική εφαρμόζω κι εγώ προκειμένου να ξεβρακώσω επαγγελματίες πολιτικάντηδες λαοπλάνους – που αφού έχοντας εφαρμόσει εις ονόματός μας (του λαού ντε…) μία ντουζίνα πακέτα «μέτρων», και έχοντας εισπράξει δισεκατομμύρια από τους κουτόφραγκους προς ενίσχυση κάποιων περιβαλλοντολογικών… υποδομών, για την αντιμετώπιση π.χ. των σκουπιδιών, κτηματολογίου, δασολογίου κ.α. – οι ιθύνοντες και οι κάτοικοι (ο λαός ντε…) της ένδοξης αυτής χώρα του Περικλή και του Μεγάλου Αλεξάνδρου συνεχίζει να πετά τα σκουπίδια έξω από την πόρτα της ιερής οικογενειακής τους εστίας (ας πάνε στον γείτονα, στο αγύριστο, ξέρω ‘γω…). Ξέχασα, εκτός από ακραιφνή πατριωτισμό παράγουμε και εκατομμύρια τόνους χρήσιμης Παιδείας, σε αυτή συμπεριλαμβάνεται η καθημερινή σχολική (ορθοδόξου προελεύσεως) προσευχή, και οι εκατοντάδες χιλιάδες παραγωγής «δωρεάν/δημόσιας» εκπαίδευσης και –κυρίως παιδείας: Τα Φροντιστήρια.
Ο Διαφωτισμός πέρασε, είδε, κι απελπισμένος μετακόμισε, δηλαδή «την έκανε», έφυγε, λούης –πως το λένε βρε αδερφέ…
Τι ήθελα να πω… Α, ναι. Με τέτοια παραγωγή παιδείας και πολιτικής ορθότητας καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε πολλά κι αξιόλογα «projects» ονομάζοντάς τα περίλαμπρα «περιφερειακός σχεδιασμός», «ολοκληρωμένη διαχείριση» και άλλα ηχηρά που ορισμένοι «απλοί» πολίτες, επιχειρηματίες και κρατικοί ιθύνοντες σε αγαστή σύμπλευση και συνεργασία (σπάνιο πράμα), κατάφεραν π.χ. η Αττική να διαθέτει έναν ΧΥΤΑ (Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) για μόνο 5 εκατομμύρια κατοίκους και ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης και πολλές άλλες πρωτότυπες ασκήσεις επί χάρτου. Στις τυχαίες συγκυριακές συμπτώσεις συμπεριλαμβάνονται οι αδυναμίες χωροθετήσεων δασικών εκτάσεων, αρχαιολογικών χώρων και μερικές χιλιάδες ανεξέλεγκτες χωματερές τις οποίες διαχειρίζεται ο… Χουντίνι, γιατί, «... σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2007 αυτές (οι χωματερές) ήταν 1.100 – 1.200, στις αρχές του 2008 έγιναν 3.000, στα μέσα του 2008 έπεσαν στις 700 – 800 και στο τέλος του 2008 έγινα (ως δια μαγείας) κάπου 450! Το κόλπο είναι γνωστό: με τον φόβο του προστίμου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι χωματερές κλείνουν και ανοίγουν δίπλα, ώστε να πληρώνουμε μόνον 5.6 δισεκατ. ευρώ το χρόνο.» [«Το Πράσινο Ποντίκι, Οκτ. 2009»]
Ο σοφός λαός μας λέει (μεγάλη η χάρη Του): «Τι να τα κάνεις τα δάση όταν δεν έχεις δέντρο»(*)... Γι αυτό και εμείς αφήσαμε πίσω 67 νεκρούς, κάψαμε 3 εκατομμύρια στρέμματα δασών, δασικών και γεωργικών εκτάσεων και ως πολιτική απάντηση δώσαμε/πήραμε πολύ σημαντικά μέτρα, όπως:
- διαλύσαμε την δασική υπηρεσία
- (δεν) συντάξαμε δασολόγιο
- εξαγγείλαμε στεντορείως και ευρέως το περίφημο: «ότι ήταν δάσος θα παραμείνει δάσος»
- (δεν) αναπληρώσαμε το 31% των θέσεων για δασολόγους
- (δεν) καλύψαμε το 72% των θέσεων για δασοπόνους
- (δεν) καλύψαμε το 56% κενών θέσεων για δασοφύλακες
- (δεν) αυξήσαμε την επιχειρησιακή δυνατότητα του Πυροσβεστικού Σώματος (3.500 – 4.000 οι κενές θέσεις πυροσβεστών)
- (δεν) ανανεώσαμε τον γερασμένο στόλο οχημάτων και εξοπλισμού του Π.Σ.
- ( γιατί; ) από το 2003, έχει ανασταλεί η βεβαίωση και καταβολή προστίμων για καταπατήσεις δασών….
Αυτά τα ολίγα για την συμμετοχή του «Ροΐδη Εμμονές» στο παγκόσμιο Blog Action Day. Το ιστολόγιό μας δεν εμβάθυνε όσο θα έπρεπε γιατί• εκτός του ότι το έχει κάνει με άλλα κείμενά του στο παρελθόν, είναι ιστολόγιο φτιαγμένο από ερασιτέχνες που έχουν κι άλλες υποχρεώσεις στην ιδιωτική τους ζωή, οι δυο συνεργάτες του αναρτούν κείμενα, με μοναδικά κίνητρα το μεράκι, και κάποιες ασήμαντες… Εμμονές.
Σας Ευχαριστώ.
Ροϊδη Εμμονές
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου