EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Το τηλεοπτικό άβατο της Κερατέας

Ένα από τα ενοχοποιητικά στοιχεία που βρέθηκαν στην κατοχή του πολίτη που συνελήφθη στην Κερατέα την Τετάρτη 9/2 ήταν μία κάμερα με «υλικό από συγκρούσεις με την αστυνομία». Το ερώτημα είναι, το υλικό αυτό είναι ενοχοποιητικό για τον ίδιο, ή για την αστυνομία;

Τα μεγάλα κανάλια, τα ίδια που έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο στην πλήρη κάλυψη των περιστατικών στη Νομική και τη βήμα-βήμα καταγραφή κάθε σχετικης είδησης (και κάνουν το ίδιο σε κάθε σύγκρουση της αστυνομίας με πολίτες σε διαδηλώσεις και πορείες), φαίνεται πως δεν θεωρούν τα περιστατικά στην Κερατέα τόσο σημαντικά, με αποτέλεσμα στα δελτία ειδήσεων να γίνονται ελάχιστες και φιλτραρισμένες αναφορές σε αυτά.

Το αντίπαλο δέος σε αυτή την έλλειψη πληροφόρησης -ή και παραπληροφόρηση, σε αρκετές περιπτώσεις- είναι τα blogs των κατοίκων της Κερατέας, στα οποία αναρτούν ειδήσεις, φωτογραφίες και video από τις σχεδόν καθημερινές συγκρούσεις τους με τις δυνάμεις καταστολής.

* www.keratea.gr
* antixyta.blogspot.com
* forkeratea.blogspot.com

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η αστυνομία βρίσκεται εκεί για να επιβάλλει ένα σχέδιο που οικολογικές οργανώσεις και ειδικοί χαρακτηρίζουν πρόχειρο, πανάκριβο και αναποτελεσματικό. Πλην όμως, εξυπηρετεί ισχυρότατα επιχειρηματικά συμφέροντα ανθρώπων που, όπως πολύ εύστοχα συμπεραίνει ο πιτσιρίκος σε αυτό το κείμενό του, έχουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο τσεπάκι τους και την κάνουν ό,τι θέλουν.

Μερικά από τα videos που έχουν αναρτήσει κάτοικοι της Κερατέας είναι τα παρακάτω. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τα προαναφερθέντα blogs. Η γλώσσα που χρησιμοποιούν είναι πολλές φορές άσχημη και ίσως κάποιοι τη βρουν υπερβολική, αλλά με δεδομένα τα όσα περνάνε οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, και λίγα είναι μάλλον...

H συνέχεια στο:

Read more...
free counters