EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

10 μέλη ανθρωπιστικού κονβόι υπό ομηρία σε ελληνικό φορτηγό πλοίο

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της βρετανικής καμπάνιας "Road to Hope", 10 μέλη του κονβόι τους - που μεταφέρει βοήθεια στην Λωρίδα της Γάζας και είχε αποκλειστεί προηγουμένως επί 10 μέρες στα σύνορα Λιβύης-Αιγύπτου - βρίσκονται υπό ομηρία πάνω στο φορτηγό πλοίο «Στροφάδες 4».

Το ελληνικής πλοικτησίας σκάφος «έσπασε τους κάβους του, χωρίς άδεια από τις λιμενικές αρχές» από τη Ντέρνα της Λιβύης ξαφνικά, περί τις 23:15 (ώρα Γκρήνουιτς) το βράδυ της Τετάρτης. Μέχρι στιγμής (βράδυ Πέμπτης) το πλοίο κατευθύνεται προς ελληνικά χωρικά ύδατα. Νωρίτερα ακολουθούνταν από σκάφη του λιμενικού της Λιβύης που προσπαθούσαν να πείσουν τον πλοιοκτήτη-καπετάνιο να επιστρέψει, καθώς πάνω στο πλοίο είχαν αποκλειστεί και δύο λιμενικοί, μαζί με τον διευθυντή του λιμανιού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο Έλληνας πλοιοκτήτης εγκατέλειψε το φορτηγό με ταχύπλοο και επιβιβάστηκε σε άλλο πλοίο. Βρετανικές διπλωματικές αρχές στην Ελλάδα προετοιμάζονται να παρέμβουν, καθώς πάνω στο πλοίο βρίσκονται Βρετανοί υπήκοοι.

Το καράβι «Στροφάδες 4» είχε επίσης εμπλακεί στη μεταφορά του καραβανιού «Viva Palestina 5» από τη Λατάκια στο Αλ-Αρίς. Και τότε είχαν αναφερθεί προβλήματα με τον πλοιοκτήτη.

digitalflotilla.org

1 σχόλια:

sosat είπε...

http://tasosnastos.blogspot.com/2010/11/blogers.html

free counters