EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Οικτρή οικονομία από το 2009

Σε βιβλίο με το χαρακτήρα απομνημονευμάτων, του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Πέτερ Στάινμπρουκ γίνεται αναφορά σε συναντησή του με τον τότε υποψήφιο πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, τον οποίο αναφέρει ότι ενημέρωσε για την οικτρή κατάσταση της οικονομίας, η οποία του προκάλεσε απογοήτευση.

Το γύρο του κόσμου της οικονομίας και όχι μόνον, κάνει το βιβλίο του τέως Γερμανού υπουργού Οικονομικών Πέτερ Στάινμπρουκ στο οποίο εκτός των άλλων, που αφορούν την κρίση του 2008 και τις επιπτώσεις στην Ευρώπη, αναφέρεται και στα ελληνικά οικονομικά.

Εκεί ο Στάινμπρουκ αναφέρει, ότι συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, πριν τις βουλευτικές εκλογές και συγκεκριμένα στις 28 Ιανουαρίου 2009 και συζήτησαν το θέμα της ελληνικής οικονομίας.

Στο βιβλίο που έχει τίτλο "Ο απολογισμός" αναφέρεται ότι ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός και μέλος της τότε κυβέρνησης συνασπισμού της Άγκελας Μέρκελ, του μίλησε για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και κυρίως ότι αφορά το οικονομικό έλλειμμα το οποίο δημιουργούσε κινδύνους.

Τότε, όπως αναφέρει ο Στάινμπρουκ, ο Γ.Παπανδρέου, ζήτησε τη γνώμη του για τις πιθανές λύσεις το προβλήματος. Εκεί, όπως αναφέρει ο συγγραφέας, του ανέλυσε το πρόβλημα και τότε, ο Γ.Παπανδρέου του είπε ότι: "δεν είναι πλέον σίγουρος αν πραγματικά θέλει να κερδίσει τις εκλογές...".


Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, αναφέρει στη συνέχεια ότι το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι παρά η πρόγευση για το τι περιμένει την Ευρωζώνη η οποία μετά την κρίση του 2008 την οποία προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman Brothers αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο κατάρρευσης, με το ενδεχόμενο διάλυσης στο άμεσο μέλλον να είναι ορατό.

Ωστόσο, αναφέρει, αυτό θα είναι καταστροφικό για την Ευρώπη.

Τα λεγόμενα του Στάινμπρουκ, που δημοσιεύθηκαν από το οικονομικό δίκτυο Bloomberg είναι μία μαρτυρία, ότι ο πρωθυπουργός είχε μία σαφή εικόνα της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας πριν τις εκλογές, η οποία του προκάλεσε απογοήτευση, ενώ επιπλέον επιβεβαιώνει εμμέσως ότι ήδη λίγους μήνες πριν το τέλος του 2009, η ελληνική οικονομία παράπαιε, τουλάχιστον στο μέρος που αφορά το δημόσιο έλλειμμα και τα προβλήματα που αυτό είχε προκαλέσει και θα προκαλούσε στο μέλλον.

almyrosinfo

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με τις …ευλογίες Εφραίμ, η επένδυση στον Αστακό!

Πανταχού παρών το …ιερό επιχειρηματικό δαιμόνιο του Εφραίμ. Μέχρι στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας έφθασε η …χάρη του. Η εταιρεία της Μονής Βατοπεδίου RASSADEL (με έδρα την Κύπρο), σύμφωνα με το γερμανικό εμπορικό μητρώο, είναι εταίρος της Rosebud Energie Deutschland GmbH, η οποία είναι μέλος της Κοινοπραξίας APPC - Astakos Power Plan Consortium, που έχει αδειοδοτηθεί, ήδη, από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την κατασκευή του Θερμο-Hλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου Αστακού (Θ.Η.Σ.Υ.Α. 1010 Μεγαβάτ), στο πλαίσιο της γνωστής επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό.

Την αποκάλυψη-βόμβα κάνει ο διακεκριμένος καθηγητής Δ. Παπανίκας, ο οποίος έχει ασχοληθεί διεξοδικά με την περιβαλλοντική διάσταση της επένδυσης, μέσω επιστολής, που απέστειλε προς τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

free counters