EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Καταλήψεις διοδίων σε όλη την Ελλάδα

Από την Κυριακή, έως τα μέσα Σεπτεμβρίου το κίνημα "Δεν πληρώνουμε" προχωρά σε καταλήψεις διοδίων σε όλη την Ελλάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους ακριβούς δρόμους.
Κατάληψη των διοδίων Νεστάνης και Σπαθοβουνίου ετοιμάζει η Αγωνιστική Αυτοδιοικητική Συνεργασία Πελοποννήσου για την Κυριακή 29 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα, με ελεύθερη διέλευση των διερχόμενων αυτοκινήτων διαμαρτυρόμενη για την αύξηση των διοδίων που φτάνει σε ποσοστό 60% στην εθνική οδό Τρίπολη - Κόρινθο.
Παράλληλα, το επόμενο διάστημα μάλιστα αναμένεται να κλιμακωθούν οι αντιδράσεις αφού έχουν προγραμματιστεί μεγάλες κινητοποιήσεις.
Στις 24 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των επιτροπών ενάντια στα Διόδια στον Βόλο, και στις 26 στα Τρίκαλα. Παράλληλα, στις 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, στην οποία θα συμμετάσχουν εργατικά κέντρα της περιοχής και μαζί με τις επιτροπές κατοίκων θα ιδρύσουν από κοινού μια καινούργια επιτροπή ενάντια στα διόδια, στο Μνημόνιο και στα οικονομικά μέτρα.
Τέλος και στις 11 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη ΔΕΘ, θα ξεκινήσει αυτοκινητοπομπή από τα διόδια των Αφιδνών με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, με τα τα αυτοκίνητα να σταματούν σε όλα τα διόδια που υπάρχουν στη διαδρομή και να τα ανοίγουν για τον κόσμο.
Αν και το κίνημα "Δεν πληρώνουμε" ξεκίνησε υποτονικά ως απλή διαμαρτυρία φαίνεται πως φουντώνει και εξελίσσεται σε μαζικό κίνημα με εκατοντάδες πολίτες να συσπειρώνονται.

kostasanagnostopoulos


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΞΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΑΣΤΑΚΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ – ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ (Είναι ελεύθερη ζώνη)
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ :
• Να ακυρωθεί τώρα η δρομολογούμενη θανατηφόρα ηλεκτροπαραγωγική επένδυση του ΚΑΤΑΡ με πρώτη ύλη το LPG στο ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ
• Να μην ξαναπροταθει από τις κυβερνήσεις και από κανένα ιδιώτη επενδυτή η εγκατάσταση τέτοιων θανατηφόρων επενδύσεων
• Να μην αλλάξει ο χαρακτήρας του λιμανιού και της ΒΙΠΕ και να ακυρωθούν τα όποια σχέδια για μετατροπή των εγκαταστάσεων σε κέντρο ηλεκτροπαραγωγής με καύση επικίνδυνων αέριων – ορυκτών ή σκουπιδιών.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
• ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
• ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΑΥΤΗΣ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ.
• ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
• ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙΟΥ – ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙΟΥ – ΠΑΡΑΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ
ΛΙΜΑΝΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ – ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ.
ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Ας δημιουργήσουμε το Κίνημα των Πολιτών που είναι Ενάντια στα Μέτρα του ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ που πλήττουν στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους και ας στείλουμε ηχηρό μήνυμα στις Εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όλα τα δημοκρατικά μπλογκς πρέπει να στηρίξουν αυτό το σύνθημα.
Τον κ Καμίνη στην Αθήνα προτείνει δήθεν η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΑ) και έτσι θα τον στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ. Προσοχή είναι κόλπο!
Εμείς δεν ξεχνάμε ΜΑΥΡΟ στους υποψήφιους που στηρίζουν κόμματα που είναι υπέρ του ΔΝΤ και του Μνημονίου. Μαύρο στους υποψήφιους που στηρίζει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και η ΔΑ. Αν δεν εκφράσουμε τώρα στις εκλογές την αντίθεσή μας θα πάρουν και άλλα χειρότερα μέτρα και άλλα και άλλα έως να μας εξοντώσουν εντελώς. Μην ξεχνάτε!!! Μην αμελείτε!! Είναι κρίσιμες μέρες!!

free counters