EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Υπόδικοι και ελεγχόμενοι προϊστάμενοι ΔΟΥ;

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, παρατηρείται σημαντική υστέρηση στην είσπραξη εσόδων. Και αυτό δεν εκπλήσσει κανένα, αφού ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, λειτουργεί με τους δικούς του ρυθμούς και κανόνες.
Οι εφοριακοί αποτελούν μια πανίσχυρη διακομματική συντεχνία με πυραμιδική διάρθρωση που εξαντλεί την αυστηρότητα των νόμων και των διατάξεων σε βάρος των μικροεπαγγελματιών, ενώ, όχι μόνο αφήνει στο φορολογικό απυρόβλητο ισχυρούς και ημετέρους, αλλά από πάνω τους χρηματοδοτεί με επιστροφή, χωρίς έλεγχο, μεγάλων ποσών ΦΠΑ, με εικονική διακίνηση εμπορευμάτων.
Εξαγωγικές υποτίθεται επιχειρήσεις που στην πραγματικότητα διακινούν τιμολόγια και όχι εμπορεύματα, δημιουργούν τεράστια πιστωτικά υπόλοιπα ΦΠΑ, τα οποία και εισπράττουν στραγγίζοντας τα δημόσια ταμεία. Έτσι π.χ. η χώρα μας με τις εικονικές εξαγωγές δερμάτων, εμφανίζεται ως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας δερμάτων στην Ευρώπη.

Σε πολλές περιοχές οι ΔΟΥ λειτουργούν ως παρατήματα συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων και μεμονωμένων επιχειρήσεων και ως συνεργοί στην κλοπή δημοσίου χρήματος με άνωθεν κάλυψη.
Τα μεγαλοστελέχη της συντεχνίας καταλαμβάνουν πάντα καίρια πόστα στον φοροεισπρακτικό και ελεγκτικό μηχανισμό και είναι αυτοί που χειρίζονται τις μεγάλες υποθέσεις με υψηλό φορολογικό αντικείμενο, τις οποίες κλείνουν με το αζημίωτο.
Εξάλλου με τη δική τους κάλυψη και συναίνεση, χαμηλότερου βαθμού στελέχη του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, μέλη της συντεχνίας, πλιατσικολογούν σε βάρος μικροεπιχειρηματιών. Μάλιστα τελευταία χρησιμοποιούν διάφορα κόλπα εκμεταλλευόμενοι το ηλεκτρονικό σύστημα. Έτσι όταν κάποιος οφειλέτης πληρώνει, και παίρνει απόδειξη, με τον ίδιο αριθμό διπλοτύπου εξυπηρετούν με τον ίδιο αριθμό και μερικούς ακόμη μυημένους, διαγράφοντας από το σύστημα τις οφειλές τους.
Ο μηχανισμός αυτός, παρά τις ελάχιστες αλλαγές που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό, όχι μόνο παραμένει ανέπαφος, αλλά και ενισχύεται με τοποθετήσεις υπόδικων και ελεγχόμενων σε θέσεις προϊσταμένων ΔΟΥ.
Τον πρώτο λόγο στις τοποθετήσεις, βοηθούντος και του νόμου Ραγκούση με τα μόρια, έχουν συνδικαλιστικά στελέχη της συντεχνίας των εφοριακών, οι οποίοι δρουν σε πνεύμα διακομματικής αλληλεγγύης (σήμερα εμείς αύριο εσείς).
Για να αντιληφθεί κανείς πως λειτουργεί το σύστημα, δεν έχει παρά να πιάσει το νήμα, από τη συγκεκριμένη ΔΟΥ που ανήκει προστατευόμενος μεγαλοεπιχειρηματίας φοροφυγάς, το οποίο θα τον οδηγήσει ψηλά στο στην κορυφή της επετηρίδας στο Υπουργείο Οικονομικών, μία ανάσα από τον ίδιο τον υπουργό.

kentri.gr μέσω busy bee
free counters