EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Για όσους τρέφουν αυταπάτες, ας δουν τι γίνεται στην Ουγγαρία

Για όσους πιστεύουν ότι όλα θα πάνε καλά και ότι τα δύσκολα πέρασαν, ας ρίξουν μια ματιά στο τι συμβαίνει στην Ουγγαρία. Η Ουγγαρία είχε πάρει από το ΔΝΤ πακέτο οικονομικής στήριξης μόλις 25,1 δις δολάρια σε δόσεις και όχι φυσικά 110 δις ΕΥΡΩ!!! που πήραμε εμείς. Η συμφωνία ήταν να...
κατέβει τελικά το δημόσιο έλλειμμα στα 3,8% του ΑΕΠ για το 2010 και κάτω από το 3% του ΑΕΠ για το 2011 και όχι φυσικά να κατέβει από το 13% του ΑΕΠ περίπου σε κάτω από το 3% του ΑΕΠ σε τρία χρόνια, όπως στη δική μας περίπτωση που δεν παράγουμε και τίποτα.Επειδή λοιπόν το ΔΝΤ και η ΕΕ εκτιμούν ότι…. η Ουγγαρία κινδυνεύει να μην πιάσει αυτούς τους απλούς στόχους, αποφάσισαν να μην δοθούν οι άλλες δόσεις της στήριξης, εκτός και εάν η Ουγγαρία λάβει σκληρά μέτρα μείωσης των δημοσίων ελλειμμάτων, που μάλλον αυτό θα σημάνει νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Η νεοεκλεγείσα με απόλυτη πλειοψηφία και με το σύνθημα «έξω από το ΔΝΤ» Κεντροδεξιά κυβέρνηση, όχι μόνο δεν φεύγει από το ΔΝΤ, αλλά διαμήνυσε ότι θα συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του ΔΝΤ και της ΕΕ. Λοιπόν, απλά φανταστείτε τι θα συμβεί με μας , που ενώ πήραμε πακέτο βοήθειας 110 δις ΕΥΡΩ για 3 χρόνια και ενώ δεν παράγουμε τίποτα, καλούμαστε μέσα σε τρία χρόνια να κατεβάσουμε το έλλειμμα από το 13% του ΑΕΠ κάτω από το 3% του ΑΕΠ. Και πως θα μειωθεί το ποσοστό του ελλείμματος αν δεν αυξηθεί συγκλονιστικά το ΑΕΠ; Μα μόνο με πρωτογενή μείωση του ίδιου του ελλείμματος, που σημαίνει είτε παύση πληρωμών του δημοσίου, είτε απόλυση των ούτως ή άλλως υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων.Ίσως τώρα να αντιλαμβάνεστε γιατί πολλοί γνωρίζοντες λένε ότι η Ελλάδα δεν θα αποφύγει τη χρεοκοπία. Τώρα το γιατί φορτωνόμαστε και άλλα νέα χρέη για να πάμε μετά σε χρεοκοπία, αυτό ίσως πια να είναι και το μεγαλύτερο πλέον σκάνδαλο, που μπροστά του το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου θα μοιάζει με πταίσμα.
hassapis-peter μέσω dinatos


1 σχόλια:

Ἀντιφάτης είπε...

θα διαφωνήσω μόνο με το "δε παράγει τίποτα".

free counters