EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Τέλος στο δωρεάν ή μειωμένο εισιτήριο για τα ΑμεΑ

Με απόφασή τους – επιεικώς απαράδεκτη – η πανελλήνια ομοσπονδία αυτοκινητιστών υπεραστικών συγκοινωνιών και η πανελλαδική ομοσπονδία αστικών συγκοινωνιών, στερούν από την 1η Ιουλίου στα άτομα με αναπηρία το δικαίωμα δωρεάν ή μειωμένου κόστους μετακίνησης. Από την πλευρά της η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ καλεί τα άτομα με αναπηρία να επιδείξουν ανυπακοή στην απόφαση και να “αντιταχθούν στον εκβιασμό των ΚΤΕΛ για την καταβολή εισιτηρίου στις μετακινήσεις τους”.
Oι δυο ομοσπονδίες – θύτες της ανάλγητης απόφασης (ΠΟΑΥΣ και ΠΟΑΣ) επιρρίπτουν τις ευθύνες γι’ αυτήν στο
υπουργείο υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης , ισχυριζόμενες σε επεξηγηματική επιστολή που απέστειλλαν στην ΕΣΑμεΑ ότι το υπουργείο δεν έχει εξοφλήσει τα οφειλόμενα ποσά βάσει τιμολογίων του 2009 που αφορούν την περίοδο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010 , αλλά και δεν έχει ακόμα υπογράψει τα σχετικά συμφωνητικά για το τρέχον 2010 μέχρι το πέρας του. Η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ, από την πλευρά της, αντιλαμβάνεται το προβαλλόμενο σκεπτικό των ΠΟΑΥΣ και ΠΟΑΣ ως ... προφάσεις εν αμαρτίαις. Οπως χαρακτηριστικά τονίζει σε καταγγελτική του όλου θέματος επιστολή της “τα ΑμεΑ δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως όμηροι από τα ΚΤΕΛ για να διευθετούν τις όποιες εκρεμμότητές τους με το κράτος”.
“Η απόφαση αυτή δεν πρέπει επ’ουδενί να περάσει” προτείνει επιθετικά η ΕΣΑμεΑ, καλώντας τα άτομα με αναπηρία να επιδείξουν ανυπακοή και να αρνηθούν την καταβολή εισιτηρίου εάν και όταν τους ζητηθεί . Η συνομοσπονδία ζητά παράλληλα από την πολιτική ηγεσία να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα, το οποίο σημειωτέον είχε εκδηλωθεί και προ διετίας (το καλοκαίρι του 2008) .
“Ο φαύλος κύκλος που δημιουργούν , από την μιά η διαχρονική ασυνέπεια των κυβερνήσεων και από την άλλη η απουσία κοινωνικής ευθύνης των ΚΤΕΛ της χώρας, επιβαρύνει περαιτέρω τους ήδη επιβαρυμένους από την οικονομική κρίση ανθρώπους με αναπηρία” καταλήγει η συνομοσπονδία, παραπέμποντας εμμέσως πλην σαφώς στο μήνυμα που όσο οποιοδήποτε άλλο εκφράζει σήμερα τους έλληνες αναπήρους : “Δεν πάει άλλο, τα όρια αντοχής και ανοχής έχουν ξεπεραστεί! ”
i-diadromi


1 σχόλια:

Greecelands. είπε...

Κοινωνικο Κρατος ΜΗΔΕΝ ΜΕ ΤΟΝΟ

free counters