EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Επιστρέψαν όλοι οι Έλληνες Σύντροφοι και φίλοι μας!

Οι πρώτες μαρτυρίες του Άρη Χατζηστεφάνου
Από το TVxs:

Στις 3 και 10 το πρωί προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το C-130 με τους ακτιβιστές και τους 3 Ελληνες δημοσιογράφους(ανάμεσα τους και η Κατ. Κιτίδη του Tvxs.gr). Το στρατιωτικό αεροπλάνο μετέφερε, ύστερα από αρκετά καψόνια και περιπέτειες, 35 άτομα, εκ των οποίων 31 Ελληνες, 3 Γάλλους και έναν Αμερικανό πολίτη. Στο αεροδρόμιο είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 100 άτομα, που φώναζαν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης ενώ αποδοκίμασαν τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Δρούτσα που βρίσκόταν στο αεροδρόμιο για την στάση που τήρησε η κυβέρνηση στο πρόσφατο περιστατικό.. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ιωαν..Κοραντής περίμεναν επίσης στο αεροδρόμιο την άφιξη του C-130.
Εν τω μεταξύ, συγκλονιστικές αναμένεται να είναι οι μαρτυρίες των απελευθερωθέντων Ελλήνων για την περιπέτεια τους, τις συνθήκες κράτησης και την συμπεριφορά των Ισραηλινών Αρχών Ασφαλείας. Εγινε γνωστό ότι χθές το βράδυ στο αεροδρόμιο, λίγες ώρες πριν την αναχώρηση, 10 περίπου άνδρες της Ασφάλειας ξυλοκοπήσαν άγρια τον γιατρό της ελληνικής αποστολής. Ανάλογη μεταχείρηση είχαν και άλλα μέλη της αποστολής που οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν ότι έπαιζαν κάποιο σημαντικό ρόλο, όπως ο κ. Β. Πισσίας και ο Αμερικανός Πωλ Λαρωντί, ηγετικό στέλεχος του Free Gaza Movement, που επίσης ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν.
Σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο δημοσιογράφος Αρης Χατζηστεφάνου, σημείωσε ότι μπροστά στα βασανιστήρια που υπέστη ο Πωλ Λαρωντί, το "Εξπρές του Μεσονυχτίου" (η γνωστή ταινία στην οποία ένας Αμερικανός βασανίζεται και βιάζεται στις τουρκικές φυλακές) μοιάζει με παιδική χαρά, ενώ περιέγραψε και όσα συνέβησαν στην διάρκεια της επίθεσης των ισραηλινών κομάντος στο τουρκικό πλοίο όπου επέβαινε. Ο κ. Χατζηστεφάνου είπε ότι, μετά την κατάληψη του πλοίου, οι Ισραηλινοί στρατιώτες απαγόρευσαν να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια σε τραυματίες που "επί 2 ώρες σιγόσβηναν" ενώ στην συνέχεια "τσουβάλιασαν" στα ελικόπτερα άλλους τραυματίες που υπέφεραν από εσωτερική αιμοραγγία, παρά τις εκκλήσεις των γιατρών που εκλιπαρούσαν να τους παρασχεθεί βοήθεια χωρίς να μετακινηθούν.
Εγινε επίσης γνωστό ότι, παρά τις ανακοινώσεις της ισραηλινής κυβέρνησης, ένας αριθμός ακτιβιστών κρατούνται ακόμη στο Ισράηλ όπου ανακρίνονται από τις Μυστικές Υπηρεσίες. Μιλώντας για το ίδιο θέμα, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ είπε ότι στις ανακρίσεις έπαιρναν μέρος και νεαροί πράκτορες της Μοσάντ, που προφανώς εκπαιδεύονταν...
digitalship.shiptogaza.gr
free counters