EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

"ΧΡΙΣΤΟΦΕΙΟΝ ΑΓΟΣ"


Κυπριακή κυβέρνηση και πλειοψηφία κομμάτων υπέρ Ισραήλ και κατά Παλαιστινίων

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Νησί "της Αφροδίτης" και "της Ευρώπης" την είπανε, νησί της “Προδοσίας και της Αναξιοπρέπειας” κινδυνεύει στο τέλος να καταλήξει. Ο λόγος για την Κύπρο, την Κυπριακή Δημοκρατία, που υπέστη, με ευθύνη του Προέδρου, αλλά και των κομμάτων που τον υποστήριξαν, συντριπτικό ηθικο-πολιτικό Βατερλώ, με τον τρόπο που χειρίσθηκε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Η κυπριακή κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος εμφανίστηκαν να «μαχαιρώνουν» πισώπλατα το κίνημα συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους, να τρομοκρατούνται ανοήτως από τις Ισραηλινές απειλές, να καταδιώκουν παρανόμως και βλακωδώς ομάδα Ευρωπαίων βουλευτών, ευρωβουλευτών και προσωπικοτήτων. Πρακτικά, κατέστησαν, ως μη όφειλαν, το κυπριακό κράτος προέκταση των Ισραηλινών υπηρεσιών! Σπατάλησαν στους πέντε ανέμους ένα σπουδαίο πολιτικό κεφάλαιο, ανεκτίμητης αξίας για τις σχέσεις τους με τον αραβοισλαμικό κόσμο…

Υποκύπτοντας στις ισραηλινές πιέσεις ο κ. Χριστόφιας απαγόρευσε τον κατάπλου και απόπλου των πλοίων που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Η κίνηση αλληλεγγύης στη Γάζα, επικεφαλής του κυπριακού τμήματος της οποίας ήταν ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, το άφησε όμως να περάσει, στη λογική «η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της, το κίνημα τη δική του» και θεωρώντας δεδομένο ότι θα βρεθεί μια σολομώντεια λύση.

‘Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για το Ισραήλ, που ζήτησε και πέτυχε από τον Χριστόφια, με δεύτερη, αμφισβητούμενης νομιμότητας διαταγή, να εμποδίσει τους βουλευτές και ευρωβουλευτές που έφτασαν στην Κύπρο να νοικιάσουν βάρκες και να ανοιχτούν για να φτάσουν στα πλοία!!

Οι κυπριακές αρχές έκαναν ότι μπορούσαν για να αποτρέψουν την επιβίβαση στον στολίσκο της Ελευθερίας ομάδας Ευρωπαίων βουλευτών και ευρωβουλευτών, η παρουσία των οποίων είχε αποτρεπτική σημασία για τυχόν ισραηλινή επίθεση! Για λόγους πρακτικούς, χρόνου κλπ., οι βουλευτές προτίμησαν να επιβιβασθούν από την Κύπρο στον στόλο. Οι κυπριακές αρχές (και τα κόμματα που έκαναν «πλάτες» στον Πρόεδρο), καθυστερώντας την αποστολή και επιχειρώντας να αποτρέψουν την επιβίβαση στον στόλο ομάδας που μπορούσε να λειτουργήσει ως ασπίδα του, πρακτικά ενήργησαν κατά τρόπο που θα μπορούσε να διευκολύνει την δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού.

Χρησιμοποιώντας μάλιστα, όλα τα νόμιμα και παράνομα μέσα, απείλησαν και τρομοκράτησαν ακόμα και τους Κύπριους βαρκάρηδες για να μην μπορέσει να φύγει η αντιπροσωπεία. Επεχείρησαν επίσης να τρομοκρατήσουν τους Ευρωπαίους βουλευτές και ευρωβουλευτές, φτάνοντας στο σημείο να απειλήσουν με σύλληψη τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη!

Οι κυπριακές αρχές περικύκλωσαν την ομάδα με δεκάδες άνδρες της ΚΥΠ και περιπολικά της αστυνομίας, ενώ ακολουθούσαν τους βουλευτές και ευρωβουλευτές ελικόπτερα από αέρος και φουσκωτά με ενόπλους στις παραλίες! ‘Όταν σε κάποια στιγμή ο Κουράκης θέλησε να τηλεφωνήσει στον Λυσσαρίδη, διαπίστωσε ότι του είχαν μπλοκάρει ηλεκτρονικά το τηλέφωνο, ενώ, όπως μας λέει, είναι βέβαιος ότι παρακολουθούσαν το κινητό του, γιατί, όταν πήγε να συναντήσει έναν βαρκάρη σε ερημική παραλία, συνάντησε φουσκωτά με ενόπλους καταδρομείς! Οι Ελληνοκύπριοι παλληκαράδες του κ. Χριστόφια μπορεί να μην έχουν ρίξει μια ντουφεκιά κατά του κατακτητή 35 ολόκληρα χρόνια, που διεξάγεται ο δήθεν αγώνας κατά της ξένης εισβολής, επέδειξαν όμως πολύ θάρρος και ακόμα περισσότερο θράσος με άοπλους και άμαχους βουλευτές από την Ευρώπη, προκαλώντας όπως ήταν φυσικό αλγεινές εντυπώσεις για την Κύπρο.

Οι κυπριακές αρχές, στην προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν τους Ισραηλινούς, παραβίασαν επίσης όλους τους νόμους του Θεού και των ανθρώπων, αρνούμενες να προσέλθουν σε βοήθεια των πλοίων Τσάλλεντζερ 1 και 2 που έπλεαν στα ανοιχτά της Κύπρου και κινδύνευσαν με βύθιση!!! Οι Κύπριοι παλληκαράδες είπαν μάλιστα στους καπετάνιους τους να πάνε στα κατεχόμενα να του επισκευάσουν το σκάφος! Τέτοιος πατριωτισμός!

Εκ των υστέρων, και αντιμέτωποι με τα ανυπέρβλητα πλέον εμπόδια των κυπριακών αρχών, οι ακτιβιστές αποφάσισαν στην πλειοψηφία τους να περάσουν στα κατεχόμενα και να βρουν από κει μέσο να πάνε στον στόλο που έπλεε στα ανοιχτά. Τα περισσότερα ελληνοκυπριακά ΜΜΕ τους κατηγορούν τώρα γιατί πέρασαν στα κατεχόμενα για να πάνε να συμπαρασταθούν, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους στους Παλαιστίνιους. Εμείς ξέρουμε όμως μόνο δύο Ελληνοκύπριους που τόκαναν αυτό για την πατρίδα τους, τον Ισαάκ και τον Σολωμού. Βλέπουμε αντίθετα, με την ανοχή των κυπριακών αρχών, χιλιάδες Ελληνοκύπριους να περνάνε στα καζίνο των κατεχόμενων. Ο καθένας καταλαβαίνει όπως νομίζει τον πατριωτισμό, αλλά και λίγη Αιδώς απέναντι σε αγωνιστές δεν βλάπτει…

Αν αύριο ή μεθαύριο, ως αποτέλεσμα της βλακώδους, αν όχι αντικειμενικά προδοτικής κυπριακής πολιτικής, και της διείσδυσης των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών σε ένα κυπριακό κράτος-σουρωτήρι, όπως φαίνεται, τα μουσουλμανικά κράτη αρχίσουν να αναγνωρίζουν την ΤΔΒΚ, που θα πάει άραγε να κρυφτεί ο κ. Χριστόφιας και όσοι στηρίζουν την πολιτική του;

Μέχρι τώρα στην ελληνική ιστορία κάτι τελείως ασήμαντα πρόσωπα, από την άκρα αριστερά έως την άκρα δεξιά, όπως ο Μακάριος, ο Γρίβας, ο Λυσσαρίδης, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Μιχάλης Ράπτης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής καταλάβαιναν όλοι, και παρά τις απίθανες διαφορές τους σε όλα τα άλλα, μια στοιχειώδη ιστορική και γεωπολιτική αλήθεια: ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει η Ελλάδα να συσπειρώσει όλο το Ισλάμ πίσω από την Τουρκία, αυτό δηλαδή που θα καταφέρει με την βλακεία, τη διάβρωση και την υποτέλειά του ο σημερινός πολιτικός κόσμος Λευκωσίας και Αθήνας, οι φωστήρες που έχουν άλλωστε οδηγήσει σε όλους τους τομείς τον ελληνικό λαό, σε Ελλάδα και Κύπρο, ένα βήμα από την οριστική καταστροφή!

Παρασκηνιακά, οι Κύπριοι διπλωμάτες ισχυρίζονται ότι το Ισραήλ τους απείλησε με δρομολόγηση κρουαζιερόπλοιου μεταξύ Χάιφας και κατεχομένων. Αν υπήρξε, αυτή ήταν μια απειλή για ηλίθιους, προορισμένη μάλλον να προσφέρει ένα πρόσχημα σε όσους θέλουν να υποταγούν. Γιατί μόνο ηλίθιοι θα μπορούσαν να πιστέψουν, με το επίπεδο των τουρκοισραηλινών σχέσεων που υπήρχε και προ της τραγωδίας, ότι ήταν πιθανή μια τέτοια δρομολόγηση. Εν πάσει περιπτώσει, είναι δυνατόν οποιαδήποτε χώρα να υπαγορεύει στην Κυπριακή Δημοκρατία την εξωτερική της πολιτική, απειλώντας ότι θα βάλει ένα φέρι μπωτ; Είναι σοβαρά πράγματα και σοβαρά κράτη αυτά;

Οπαδοί συμμαχίας με το Ισραήλ σε Κύπρο/Ελλάδα

Ελλάδα και Κύπρος είμαστε από τις πιο καθυστερημένες χώρες της υφηλίου. Εφαρμόζουμε στην Ελλάδα τον νεοφιλελευθερισμό 35 χρόνια μετά τους πρώτους που το έκαναν κι όταν όλος ο κόσμος τον εγκαταλείπει! ‘Ετσι και με το Ισραήλ. Τώρα που κλονίζεται η ισχύς του παγκοσμίως, εμείς οι καθυστερημένοι, σκεφτόμαστε να κάνουμε συμμαχία μαζί του! ‘Όπως αναπτυχθήκαμε με δανεικά, όπως περνάμε τα μαθήματα με αντιγραφή, όπως κάνουμε παντού τον έξυπνο, έτσι νομίζουν οι πολιτικοί μας ότι θα μπορέσουν να κάνουν δυναμική εξωτερική πολιτική χωρίς όμως κινδύνους, όπως π.χ. αυτούς που αναλαμβάνει ο Ερντογάν με τον Πούτιν ή με το Ιράν. Νομίζουν ότι θα γίνουν ακίνδυνα ισχυροί προσκολλούμενοι σε μια ισχυρή δύναμη.

Η ιδέα αυτή είναι μάλιστα δημοφιλής σε σημαντικούς συμβούλους των κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά, αλλά και σε ορισμένους αξιωματικούς της Αεροπορίας, που θέλουν μαχητική εξωτερική και αμυντική πολιτική, αλλά δεν είναι πολύ δυνατοί στην πολιτική σκέψη και δεν ξέρουν ότι ο πόλεμος είναι συνέχεια της πολιτικής και όχι η πολιτική του πολέμου.

Ξεχνάνε βέβαια τον ρόλο του Ισραήλ το 1974, ξεχνάνε τη υποστήριξη και το ενδιαφέρον του για το σχέδιο Ανάν. Ξεχνάνε ότι οι ‘Ελληνες είμαστε παληοί κάτοικοι της περιοχής, γηγενείς, δεν θελήσαμε να κάνουμε ποτέ ή να συμμαχήσουμε με τους Σταυροφόρους, αντίθετα, υποφέραμε από αυτούς. Κατοικήσαμε χιλιάδες χρόνια εδώ και θέλουμε να ζήσουμε άλλα τόσα τουλάχιστο. Αν είμαστε ανίκανοι να παράγουμε στρατηγικές, και είμαστε, τουλάχιστο ας ακολουθήσουμε τη μεγάλη σοφία της ιστορικής μας εμπειρίας. Είναι και αυτή ένας σπουδαίος μπούσουλας.

Το πρόβλημά μας άλλωστε δεν είναι τόσο ποιες συμμαχίες θα κάνουμε, είναι η συγκρότησή μας ως υποκείμενο. Οι καραγκιόζηδες δεν μπορούν να κάνουν καμία συμμαχία και με κανένα, μόνο υποτελείς ραγιάδες μπορούν να είναι. Και για μικρός λαός που είμαστε, η αξιοπρέπεια είναι το πιο μεγάλο μας όπλο – και ένα από τα εθνικά ουσιώδη εν ανεπαρκεία.
Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επίκαιρα 3.6.2010
Konstantakopoulos.blogspot.com
free counters