EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Η Αίγυπτος ανοίγει το μεθοριακό πέρασμα προς τη Γάζα

Το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα, το οποίο αποτελεί το μόναδικό σημείο διέλευσης προς τη Λωρίδα της Γάζας που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ, άνοιξε σήμρα η Αίγυπτος με εντολή του προέδρου της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ. Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να γίνει παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο Μουμπάρακ «διέταξε το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού της Ράφα προκειμένου να μπορέσει να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια και ιατρικό υλικό που έχει ανάγκη η Λωρίδα της Γάζας και για να μεταφερθούν τραυματίες και ασθενείς που πρέπει να περάσουν στην Αίγυπτο», τονίζεται σε ανακοίνωση της αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Αυτό το μέτρο «αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Αιγύπτου για να ανακουφίσει τον παιλαιστινιακό λαό από τα βάσανά του», τονίζεται επίσης.

Το άνοιγμα του περάσματος θα ισχύει από νωρίς το απόγευμα, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας, όμως δεν διευκρινίζεται για πόσο διάστημα θα διαρκέσει αυτό το μέτρο. Συνήθως αυτό το πέρασμα μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας ανοίγει για μερικές ημέρες το μήνα.

«Την υπερβολική χρήση βίας» από το Ισραήλ κατά του διεθνούς ανθρωπιστικού στολίσκου που κατευθυνόταν στη Γάζα είχε καταδικάσει χθες ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ σε γραπτή δήλωσή του. Ο Μουμπάρακ, εξέφρασε επίσης «την αλληλεγγύη του λαού και της κυβέρνησης της Αιγύπτου προς τον πληθυσμό στη Γάζα» και επανέλαβε ότι «η παλαιστινιακή συμφιλίωση είναι ο δρόμος προς την άρση του αποκλεισμού και το τέλος των βασάνων των κατοίκων της περιοχής αυτής».
http://tvxs.gr/node/59477


free counters