EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Gracias, Argentina!


Πάντα έλεγα ότι τα αληθινά μας αδέλφια βρίσκονται σε εκείνη τη ζωηρή πολύχρωμη και γοητευτική ήπειρο, που εκτείνεται μεταξύ Ατλαντικού και Ειρηνικού και που είχε την ατυχία να τη βρει, κατά λάθος, το στραβάδι ο Κολόμβος.

Εξάλλου, οι μόνοι συμφοιτητές των παιδιών μου που δείχνουν ενδιαφέρον και συμπάθεια για την περιπέτεια (τραγωδία είναι μόνο επειδή έχει τα συγκεκριμένα κόμματα) της Ελλάδας είναι Λατινοαμερικάνοι!

Χθες, λοιπόν, στο νοτιότερο τμήμα της ηπείρου αυτής, στη χώρα των Πάμπας και των Γκάουτσος, τα συνδικάτα οργάνωσαν διαδήλωση μπροστά στην ελληνική πρεσβεία! Διότι οι γενναίοι Αργεντίνοι ξέρουν τι σημαίνει ΔΝΤ. Και, αντί να μας δείχνουν τη γνωστή χειρονομία όπως οι Γερμανοί, συγκεντρώθηκαν με πανό και συνθήματα συμπαράστασης προς μια χώρα που δοκιμάζεται από την ίδια κρίση που κόντεψε να καταστρέψει και τη δική τους.

Η πρόεδρος Κριστίνια Φερνάντες ντε Κίρτσνερ προειδοποίησε την Ελλάδα για τα μέτρα λιτότητας που μπορεί να πυροδοτήσουν κοινωνική αναταραχή, όπως αυτή που αντιμετώπισε η Αργεντινή το 2001.

Ο Κώστας Βεργόπουλος ερμήνευσε τις προάλλες τη στάση των Γερμανών απέναντί μας ως την τυπική συμπεριφορά ενός γερασμένου λαού που αδιαφορεί για το μέλλον και το όφελος που μπορεί να έχει από τα υψηλά επιτόκια των δανείων προς την Ελλάδα. Σε μεγάλο ποσοστό (το μεγαλύτερο στην ΕΕ), οι Γερμανοί είναι ή πλησιάζουν στη σύνταξη, λέει ο κύριος καθηγητής, και τους ενδιαφέρει μόνο πώς θα περάσουν καλύτερα ΣΗΜΕΡΑ. Ας μην το παίρνουμε προσωπικά, δηλαδή.

Αν έχει δίκιο, τότε ο νεανικός λαός της Αργεντινής εξεγείρεται κατά της αδικίας του ΔΝΤ και μας συμπαρίσταται ακριβώς επειδή έχει τη δυνατότητα, λόγω ηλικίας, να ατενίζει το μέλλον με ελπίδα. Σε κάθε περίπτωση, Ευχαριστούμε, φιλαράκια!
lotofagus
free counters