EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

ΕΛΛΑΣ ΜΠΟΡΕΙΣ-ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙΣ


Από Παρασκευή που πήγαμε σε εξωτικά μέρη μέχρι σήμερα το πρωί που επιστρέψαμε άλλαξαν όλα και βλέπουμε τον κόσμο ανάποδα χωρίς να κάνουμε κατακόρυφο.

Η Ντόρα Δημοκρατία ετοιμάζει βουλευτές για ψώνια της.

Στη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών δεν πήγαν η Αλέκα και ο Αλέξης Τσιπραρήγας.

Από το ΠΑΣΟΚ απομακρύνουν σιγά-σιγά το προκάλυμμα τους, τρεις βουλευτές για την ώρα. Θα μαζέψουν τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους και μέλη τους ώστε στις επόμενες εκλογές να τους έχουν ξαναφέρει πίσω στο κυβερνητικό μαντρί.

Η Μέρκελ έχασε στις τοπικές εκλογές του μεγαλύτερου κρατίδιού της όχι επειδή οι Γερμανοί ψηφοφόροι μας λυπήθηκαν...

Πολύ απλά οι σοσιαλδημοκράτες είπαν: «Θα σώσουμε το Ευρώ, πρώην Μάρκο, όχι με λεφτά από την τσέπη σας, αλλά από αλλού κι αλλού, όπως κρατήσεις σε χρηματιστηριακές συναλλαγές».

Ο Σαμαράς είπε: «Καλύτερα εμείς, η κυβέρνηση Καραμανλή, πριν από ένα χρόνο να είχαμε πάρει τα σκληρά μέτρα κι ας χάναμε».

Έτσι, πρώτον, παραδέχτηκε ότι συμμετείχε κι εκείνος στην προηγούμενη κυβέρνηση και δεύτερον, αποκάλυψε ότι ζηλεύει τις τελευταίες δημοσκοπικές έρευνες. Είδε πως ο κόσμος μετά τα μέτρα, συμπαθεί περισσότερο τον Γιώργο πρωθυπουργό και ανεβάζει τη διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

Εθνική γιορτή σήμερα για τις - Oι Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας που 10η Μαΐου του 1979 αποκτούν την αυτονομία τους. Το λέμε σαν ιδέα για όσους χρωστούν πολλά.

Μέρα σαν τη σημερινή του 1503 ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακαλύπτει τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική - και τα ονομάζει Λας Τορτούγας, εξαιτίας των πολλών θαλάσσιων χελωνών που βλέπει. Τα νησιά Κέιμαν σήμερα είναι παράδεισος υπεράκτιων εταιρειών και χελώνες είναι οι εφορίες των χωρών μας. Πιάστηκε ένας Κεϊμάνος υπερασπιστής του ο Μάνος.

Σήμερα γιορτάζουν ο Σίμωνας, Σίμων, Σίμος, Σιμώνα, Σιμόνα, Σιμωνία, Σιμώνη, Σιμωνίτσα.

Το 1940 μέρα σαν τη σημερινή, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και η Γερμανία εισβάλλει στο Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία.

Την ίδια στιγμή το Ηνωμένο Βασίλειο, δηλαδή η Αγγλία, εισβάλλει στην Ισλανδία η οποία, όπως φαίνεται από το ηφαίστειο, ακόμα το φυσάει και δεν κρυώνει.

Ίδια μέρα ο Ουίνστον Τσόρτσιλ αναλαμβάνει την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μετά τον πόλεμο τον πέταξαν, εκεί που τον βρήκαν, μέσα σ’ ένα φανταστικό βαρέλι ουίσκι με το κεφάλι έξω για να μη σβήσει το πούρο.

Σαν σήμερα το 1859 έχουμε συγκρούσεις φοιτητών - αστυνομίας στην Αθήνα, τα λεγόμενα «Σκιαδικά» σχετικά με ψάθινα καπέλα.

Όλα ξεκίνησαν από μια διαπίστωση του Υπουργού Εξωτερικών, Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή, ο οποίος σε συζητήσεις τόνιζε την ανάγκη στήριξης της εγχώριας παραγωγής. Και έφερνε ως παράδειγμα, ότι οι Έλληνες θα έπρεπε να δείχνουν την προτίμησή τους στα ντόπια ψάθινα καπέλα (σκιάδια) που κατασκευάζονταν στη Σίφνο και όχι στα εισαγόμενα από το εξωτερικό, που ήταν και ακριβότερα.

Την ιδέα του Ραγκαβή ενστερνίσθηκε ο γιος του, Κλέων, ο οποίος έπεισε τους συμμαθητές του να φορούν σιφνέικα σκιάδια, στολισμένα με γαλανόλευκες κορδέλες, στις κυριακάτικες εξόδους τους στο Πεδίο του Άρεως.

Γρήγορα έγιναν μόδα και σήμα κατατεθέν της προοδευτικής νεολαίας της Αθήνας («Γαριβαλδινοί»), σε αντίθεση με τους καθεστωτικούς νεολαίους, που φορούσαν άσπρα ψηλά καπέλα και απεκαλούντο «Αυστριακοί».

Προ του κινδύνου να χάσουν την πελατεία τους, οι εισαγωγείς καπέλων έστειλαν υπαλλήλους τους στο Πεδίο του Άρεως
blog-akis
με αστεία και κουρελιασμένα σκιάδια, προκειμένου να διακωμωδήσουν τους μαθητές. Οι άνθρωποι των εισαγωγέων προκάλεσαν τους νεαρούς, με αποτέλεσμα να επακολουθήσει συμπλοκή.

Η Χωροφυλακή πήρε το μέρος τους και αφού ξυλοφόρτωσε μαθητές και φοιτητές, προέβη σε τρεις συλλήψεις. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και την επόμενη μέρα.

Όλα για το κέρδος. Τρία χρόνια αργότερα ο Όθων εγκατέλειπε την Ελλάδα.

Συμπέρασμα: Όλες οι κινητοποιήσεις είναι καπελωμένες.

Όλα τ’ άλλα καλά, κλείνουν ακόμα και ιστορικές καφετέριες, η αγορά τροφίμων πάει κατά διαόλου, τα σούπερ-μάρκετ ξεκινούν νέες διαφημιστικές εκστρατείες για εκπτώσεις που θα τις πληρώσουμε κι αυτές εμείς στην τελική τιμή του φθηνού εμπορεύματος.

Χθες ο Ολυμπιακός έχασε το παλιοκύπελλο πρωταθλητριών, νυν Ευρωλίγδα, στο μπάσκετ από τη Μπαρτσελώνα. Πάει να χάσει στο ποδόσφαιρο και τη θέση στο Τσάμπιονς λίγδα, αφού έχασε τη Σούπερ λίγδα από τον Παναθηναϊκό ηττημένος χθες και από τον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ με εννιά παίκτες έχανε 2-1 από τον Άρη στο ποδόσφαιρο, κατάφερε να κάνει 2-2, το 9-9 στους παίκτες και το τελικό 4-2 υπέρ της στα γκολ.

Το 1775 ήταν μέρα σαν τη σημερινή όταν ξεκινά ο Αμερικανικός επαναστατικός πόλεμος: Οι αντιπρόσωποι από 13 αποικίες των Ηνωμένων Πολιτειών συγκεντρώνουν τον ηπειρωτικό στρατό για τον πόλεμο με τη Βρετανία. 46 χρόνια μετά, το 1821, μας συμπαραστάθηκαν λεκτικά.

Στρατό δε μας έστειλαν, οι ΗΠΑ, μόνο δούλοι τους που την κοπάνησαν και αφού έδιωξαν τους Γάλλους έφτιαξαν την Αϊτή. Αυτοί μας έστειλαν μια καραβιά στρατιώτες να πολεμήσουν στο πλάι του Κολοκοτρώνη, αλλά τους έσφαξαν οι Γάλλοι.

Ίδια μέρα, 10η Μαΐου του 1947 ψηφίζεται από την αμερικανική βουλή το Σχέδιο Τρούμαν για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Από τότε μας πήραν με κακό μάτι.

Είναι να μη σε βοηθήσουν την πρώτη φορά, μετά δεν σε παίρνουν στα σοβαρά.

Θυμίζουμε και ΕΕ και ΔΝΤ έχουν (συμ)μετόχους αποτελούνται από χώρες που μας βοηθάνε, μας δανείζουν και μετά μας πωλούν όπλα.

Ο υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας ζήτησε γι' άλλη μια φορά ταυτόχρονη μείωση των εξοπλισμών, Τουρκίας-Ελλάδας αλλά….

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, πάντα υπάρχουν και χειρότεροι των γειτόνων μας: Εμείς. Αλλά δεν τους το λέμε.

-Τι είπε ο Σαμαράς την Παρασκευή κλείνοντας το τάβλι;
-Έξω Ντόρα και καημοί.

Παιδιά, αισιοδοξείτε. Δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε γι’ άλλους τσάμπα.
free counters