EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

“Παράδεισος ατιμωρησίας το δημόσιο”

Το καθεστώς ατιμωρησίας στο ελληνικό δημόσιο ξεδιπλώνει σε άρθρο της η "Καθημερινή". Η εφημερίδα παρουσιάζει στοιχεία του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τις υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια τα οποία δίνουν μια θλιβερή εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας των ελεγκτικών μηχανισμών και της ελληνικής δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, από 450 σημαντικές υποθέσεις εις βάρος επίορκων κρατικών λειτουργών για χρηματισμό, διαφθορά και παράνομες δραστηριότητες φοροδιαφυγής ούτε μία τα τελευταία έξι χρόνια δεν έχει εκκαθαριστεί δικαστικά.

Πρόκειται για στοιχεία που έχει συλλέξει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και δείχνουν, όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, ότι ουσιαστικά έχει εγκαθιδρυθεί καθεστώς ατιμωρησίας για τους επίορκους υπαλλήλους.

"Η βραδύτητα της Δικαιοσύνης δυστυχώς έχει φθάσει σε τέτοια κατάσταση, ώστε να ακυρώνει το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών", δηλώνει στην εφημερίδα ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι υποθέσεις αφορούν εφόρους, υπαλλήλους πολεοδομικών γραφείων, ιατρούς του ΕΣΥ και δημοσίους υπαλλήλους, για τους οποίους ο έλεγχος απέδειξε τη συμμετοχή τους σε παράνομες δραστηριότητες. Ωστόσο, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, όσοι παραπέμφθηκαν σε δίκη για κακούργημα ή για πλημμέλημα είτε ακόμη δεν έχουν καν δικαστεί είτε κρίθηκαν σε πρώτο βαθμό, αλλά η υπόθεσή τους δεν έχει τελεσιδικήσει.
blogingr

1 σχόλια:

Greecelands. είπε...

Να σας μας Φωτισει Ολους!!!!!!!!!!!!!! Καλη σας Ημερα!!!!!!!!!!!!!

free counters