EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Απίστευτη Απάντηση κυβερνητικού εκπροσώπου της Κύπρου σε κατηγορίες ακτιβιστών της Γάζας!

Πας καλά ρε κουμπάρε;;;

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχθηκε με την απόφαση της να απαγορεύσει των απόπλου πλοίων ακτιβιστών από το έδαφος της Κύπρου έδωσε το Σάββατο η Κυπριακή κυβέρνηση.

Η Κυπριακή κυβέρνηση έχει την ευθύνη να υπερασπίζεται ζωτικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ζυγίζοντας όλα τα δεδομένα, και «αυτό έκανε και στην περίπτωση των ακτιβιστών, που επιθυμούν να μεταβούν στη Γάζα και αυτό θα συνεχίσει να κάνει», δήλωσε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Απαντώντας στις κατηγορίες, ο Κύπριος εκπρόσωπος δήλωσε ότι η ειδικά η κυβέρνηση του προέδρου Χριστόφια, «έμπρακτα και σταθερά εκφράζει την αλληλεγγύη και την υποστήριξή της στον αγώνα των Παλαιστινίων και θα συνεχίσει να το πράττει και ως εκ τούτου δεν δέχεται μαθήματα αλληλεγγύης από τους όποιους όψιμους αγωνιστές για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων».

Εκείνοι που χρησιμοποιούν κλειστά λιμάνια της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα οποία βρίσκονται υπό κατοχή, είπε ο κ. Στεφάνου «παρανομούν και η αλληλεγγύη δεν εξυπηρετείται με παράνομες ενέργειες».

Επίσης, χαρακτήρισε προκλητικές και απαράδεκτες τις δηλώσεις του συντονιστή της πρωτοβουλίας για τη Γάζα, Λάμπρου Παπαδημητράκη, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί αυθαίρετα και ανεύθυνα να τοποθετείται, να κρίνει και να επικρίνει για ευαίσθητα θέματα που φορούν ζωτικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Θα έπρεπε, σημειώνει, να προβληματιστεί για τα προβλήματα, που δημιουργεί στην Κυπριακή Δημοκρατία και να γνωρίζει παράλληλα ότι η αλληλεγγύη δεν εκφράζεται και δεν εξυπηρετείται με μονομερείς και προκλητικές ενέργειες, χωρίς να υπολογίζονται παρενέργειες και προβλήματα που δημιουργούνται.

Ο κύριος Παπαδημητράκης είχε κάνει λόγο για «σοβαρές συνέπειες εναντίον της Κύπρου, λόγω των κυβερνητικών χειρισμών» και υποστήριξε ότι σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα των απαράδεκτων, όπως είπε, ενεργειών της Κυπριακής Κυβέρνησης.

Ήδη, πρόσθεσε, την με τις ενέργειές της «έστειλε στη κατεχόμενη Αμμόχωστο μια ομάδα βουλευτών από διάφορα ευρωπαϊκά κράτη, ευρωβουλευτών και γερουσιαστών».
http://www.skai.gr/news/world/article/?aid=144547
free counters