EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Οι ληστές με τα μαύρα και οι ληστές με τα άσπρα...

Ένας από τους “ληστές με τα μαύρα”, ο 34χρονος Συμεών Σεϊσίδης, είναι στα χέρια της Αστυνομίας. Όντας και επικηρυγμένος μάλιστα έναντι 600.000 ευρώ. Κάποιοι δηλαδή θα βγάλουν και χοντρό μεροκάματο. Οι “ληστές με τα άσπρα” είναι ανενόχλητοι. Κανείς δεν έχει συλληφθεί και κανείς δεν έχει επικηρυχθεί.

ΣΥΣΣΩΜΟΣ ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε τα τραγικά γεγονότα, με τον θάνατο τριών νέων ανθρώπων στον εμπρησμό του κτηρίου της “Μαρφιν”. Λες και υπάρχει κανείς που να υπερασπίζεται τέτοιες ενέργειες και πρακτικές ή να συμφωνεί μ αυτές. Τέθηκε και πάλι λοιπόν από τα χείλια των αρχηγών των Κομμάτων το θέμα της “κοινωνικής γαλήνης”, της “κοινωνικής συνοχής”, με την απαραίτητη επισήμανση, ότι στη “Δημοκρατία δεν υπάρχει χώρος για βία”. Οk. Από τη μία λοιπόν, έχουμε τη Δημοκρατία, τη νομιμότητα κι από την άλλη τους αντιεξουσιαστές, τους αναρχικούς και τους τρομοκράτες.

Όταν κόβεις τα όνειρα της νεολαίας δεν είναι βία; Όταν κατεβάζεις με το πρόσφατο Νομοσχέδιο-Λοβέρδου, τον βασικό μισθό στους νεοπροσλαμβανομένους στα 520 ευρώ, δεν είναι βία; Όταν κόβεις μισθούς και δώρα δεν είναι βία; Όταν μειώνεις το εισόδημα των συνταξιούχων δεν είναι βία; Η βία δεν ασκείται μόνο με μολότοφ.

Ασκείται πολύ περισσότερο και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από την τάξη τη νομιμότητα και την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Για να μετρήσουμε σε τελική ανάλυση, ποιοι ασκούν σε καθημερινή βάση τρομοκρατία; Οι αντιεξουσιαστές, ή, η εξουσία;

Τα πρόσφατα μέτρα και η ουσιαστική πτώχευση του λαού, για τις δεκαετίες που έρχονται δεν ήρθαν από τον ουρανό σαν τις δέκα πληγές του Φαραώ. Είναι αποτέλεσμα της κλοπής των ληστών με τα άσπρα. Πρωθυπουργών, Υπουργών, Βουλευτών, που είτε έκλεψαν είτε κατασπατάλησαν το Δημόσιο χρήμα. Και των συνεργατών τους, μεγαλοεπιχειρηματιών που έκαναν τις μοιρασιές. Έχοντας όλοι τους καθολική ασυλία. Χωρίς να έχουν επικηρυχθεί όπως ο Σεϊσίδης. Χωρίς να διατρέχουν κανένα κίνδυνο να κλειστούν φυλακή!

Έχουν φροντίσει γι αυτούς η Δημοκρατία και η Νομιμότητα. Κι αν κάποιοι κάθισαν στο σκαμνί, όπως για το Χρηματιστήριο, η αδέσμευτη δικαιοσύνη τους αθώωσε. Ψεύτικα είναι τα δάκρυα τους για τους τρεις νεκρούς. Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί. Η βία και η τρομοκρατία, δεν γεννιούνται από μόνες τους. Τις παράγει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Η εξουσία δημιουργεί τους αντιεξουσιαστές και οι ληστές με τα άσπρα, τους ληστές με τα μαύρα.
kaisaris


free counters