EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Τελικά μας παρέδωσαν!...


Γράφει ο Καφενόβιος

Με την ελληνική οικονομία ολοένα βυθιζόμενη στην παγίδα των spread και των αγορών, η κυβέρνηση παραδόθηκε, όπως σχεδίαζε, στο ΔΝΤ.
Από το ακριτικό Καστελόριζο και με φόντο το γραφικό λιμανάκι του νησιού ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε ανήμερα της ονομαστικής του εορτής να απευθύνει το διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό και να ανακοινώσει την παράδοση της χώρας στην φτώχεια και την αθλιότητα.

Η χώρα βιώνει τις συνέπειες ενός πολέμου. Μιας μάχης, όμως, που οι ιθύνοντες δεν έδωσαν. Ίσως γιατί οι ίδιοι, οι νυν και οι πρώην, είναι οι υπεύθυνοι για την προδιαγεγραμμένη ήττα!

Ο ελληνικός λαός ζει στιγμές πίκρας και ταπείνωσης. Η δημοκρατία ευτελίζεται, η εθνική ανεξαρτησία προσβάλλεται, το κοινωνικό κράτος βάλλεται. Και, επιπλέον, ο πατριωτισμός λαβώνεται στα πεδία των...μαχών, που εικονικά στήνουν, με το αζημίωτο, τα διεθνή ΜΜΕ στην υπηρεσία του συστήματος της κερδοσκοπίας.

Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος - Καν, σε ρόλο επικυρίαρχου, προχώρησε σε δηλώσεις - τελεσίγραφο: Η Ελλάδα θα δανειστεί με τους κανόνες του ΔΝΤ, ο ρόλος της Ε.Ε. είναι υποβοηθητικός. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ ζητεί πολύ σκληρότερο Πρόγραμμα Σταθερότητας για το 2011, το 2012, αλλά και το 2013, με απολύσεις, ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού, επέκταση της μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα και εκποίηση δημόσιων οργανισμών και της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Είναι ντροπή για οποιαδήποτε χώρα να παραδίνεται σε οποιονδήποτε ξένο τοποτηρητή, πολύ περισσότερο στον φονταμενταλισμό του ΔΝΤ. Είναι εξευτελιστικό για τους έλληνες να αποφασίζουν και να διατάζουν ξένοι τεχνοκράτες για τον μισθό και τη σύνταξή μας, για το αν θα έχουμε ή όχι δουλειά, για το καθεστώς της ασφάλισης, της υγείας, της παιδείας, των απολύσεων, των εργασιακών σχέσεων. Τι αισθήματα γεννάει η εικόνα υπουργών που στέκονται προσοχή μπροστά σε ξένους προϊσταμένους;

Τώρα είναι η ώρα της αντίστασης!
kafeneio


free counters