EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Απαγορεύστε τις συνεντεύξεις, ποινικοποιήστε τις δηλώσεις


Η κυβέρνηση ζει με την εντύπωση πως οι συνεντεύξεις δίνουν απαντήσεις.
Η πραγματικότητα είναι πως γεννάνε ερωτήματα, πυροδοτούν εντάσεις και, γενικά, βουρλίζουν κι άλλους να μπουν στη συζήτηση.
Το σύνδρομο της συνέντευξης ήταν από την πρώτη μέρα μια αχίλλειος πτέρνα αυτής της κυβέρνησης. Από τη Μαριλίζα που εμφανίζεται στα πρωινάδικα πιο συχνά από το Μανούσο Ντουκάκη, μέχρι τον Παπακωνσταντίνου που είναι στο CNN πιο συχνά από ό,τι στο Γενικό Λογιστήριο, όλοι έχουν μια εξήγηση, όλοι μπορούν να δώσουν ένα άριστο επιχείρημα γιατί η παρουσία τους είναι από χρήσιμη έως απαραίτητη.
Οι οικονομικοί έχουν το πιο ισχυρό άλλοθι, αφού η χώρα είχε πολλές εξηγήσεις να
δώσει – και κανείς δεν τις δίνει καλύτερα από τον Παπακωνσταντίνου. Αλλά το κακό συνήθειο διαχέεται και στα κατώτερα κλιμάκια.
Ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης του Δημόσιου Χρέους έχει δώσει μια σειρά από συνεντεύξεις τις τελετυαίες μέρες. Συγκρατώ τρεις. Στην πρώτη είχε πει ότι η χώρα θα έβγαινε στο τέλος Μαρτίου για δάνειο, για να τον διαψεύσει ο υπουργός του την επομένη και να διαψευστεί (ο υπουργός) τη μεθεπομένη.
Στη δεύτερη, μας αποκάλυψε ότι η χώρα θα δανειστεί τα επόμενα δύο χρόνια περί τα 135 δισεκατομμύρια ευρώ. Με δεδομένο ότι οι ασχολούμενοι με το χρέος γνώριζαν για λήξεις ομολόγων συν έλλειμμα (όπως γράφεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας) γύρω στα 105 δις, ο κ. Χριστοδούλου μας έβαλε στο γκεζί να ψάχνουμε για καμμιά τριανταριά δις που λείπουν. Όχι μόνο εμάς, αλλά και τους ξένους που μας περιμένουν στη γωνία.
Και στην τρίτη, ο Πέτρος Χριστοδούλου πάλι μας αποκάλυψε ότι στα τέλη του μήνα η Ελλάδα θα βγάλει ομόλογο σε δολλάρια. Ε, δεν κρατήθηκαν και οι ξένοι. Στέλεχος του ΔΝΤ είπε πως οι αξιωματούχοι άλλων χωρών που βρίσκονται σε δύσκολη θέση προτιμούν να σιωπούν παρά να μιλάνε…
Το ΔΝΤ συζητάει απόψε για εμάς. Η Ελλάδα είναι στα πρωτοσέλιδα των Financial Times τρεις μήνες τώρα, κάθε μέρα. Μια μικρή χώρα με μεγάλα προβλήματα δεν αντέχει άλλο φωτισμό από τους διεθνείς προβολείς, δεν αντέχει άλλο προσκήνιο.
Το χειρότερο που έχουν να κάνουν οι χειριστές ενός προβλήματος (που μένει να δούμε αν είναι διαχείρισιμο) είναι να μιλάνε, να μιλάνε, να μιλάνε και να φέρνουν κι άλλη ασήκωτη δημοσιότητα.
Δεν χρειαζόμαστε άλλο Άγιο Φως. Τυφθήκαμε. Δεν θα λέγαμε όμως όχι σε ένα θαύμα όπως ο πολλαπλασιασμός των άρτων…
Φοίβος Καρζής
sourta-ferta


1 σχόλια:

ria είπε...

πέρασα να σας ευχηθώ καλή ανάσταση και να χαίρεστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

free counters