EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Lee Scratch Perry, Max Romeo και Adrian Sherwood μαζί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Δύο μεγάλα events για τους πολυάριθμους φίλους της Reggae στη χώρα μας διοργανώνουν οι ομάδες One Love Reggae Ideas και 1 Step Forward τον επόμενο μήνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με καλεσμένους δύο ιερά τέρατα του είδους και ίσως τον πιο σπουδαίο βρετανό καινοτόμο της reggae DJ και παραγωγό.

Την Τετάρτη 24 Μαρτίου στο "Βοτανικό" (Ιερά Οδός και Σπύρου Πάτση) στην Αθήνα και την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 25 Μαρτίου στην Αποθήκη του Μύλου στη Θεσσαλονίκη Lee Scratch Perry, Max Romeo και Adrian Sherwood θα είναι οι πρωταγωνιστές δύο πολύωρων reggae συναυλιών-φεστιβάλ.

Για τον Lee "Scratch" Perry, ζωντανό θρύλο της Reggae και πρωτεργάτη της Dub δεν είναι και πολλά όσα μπορούμε να προσθέσουμε σε όσα έχουν κατα καιρούς ειπωθεί μεγάλο Σαμάνο της reggae. Αποτελεί απλά τη ζωντανή ιστορία της Τζαμαϊκανής μουσικής και έναν από τους πολυγραφότερους κι επιδραστικότερους μουσικούς της Reggae, που δημιουργεί και πειραματίζεται εδώ και 40 χρόνια, αναζητώντας διαρκώς το καινούργιο, ακόμα και τώρα στα 73 του χρόνια.

Ο Max Romeo, ένα από τα πιο αθυνετικό και θρυλικό rude boy, είναι ένας από τους επηρεαστές της Roots Reggae καθώς υπήρξε υπεύθυνος για την δημιουργία ενός νέου είδους Reggae βασισμένο στους ιδιαίτερους κι αμφιλεγόμενους στίχους του. Το "I Chase the Devil" είναι ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία του που μια άλλη νέα ηλεκτρονική γενιά γνώρισε μέσα από το remix των Prodigy "Οut Of Space".

Τους δύο αυτούς σπουδαίους μουσικούς θα πλαισιώνουν οι αισθαντικοί The Congos, ένα από τα σπουδαιότερα reggae φωνητικά σύνολα της Jamaica που δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970. Σε συνεργασία μάλιστα με τον Lee Scratch Perry ηχογράφησαν στο στούντιο "Black Ark", το κλασσικό - αριστούργημα και album ορόσημο για την Roots Reggae - "Ηeart of the Congos".

Oλη αυτή η μουσική πανδαισία θα «ενορχηστρώνεται» από την κονσόλα του Front of House από τον σπουδαίο βρετανό παραγωγό Adrian Sherwood που θα μιξάρει live έναν καινούργιο ήχο της reggae προσφέροντας μας μια καινούργια ιντριγκαδόρικη ηχητική διάσταση.

Ακολουθεί αναλυτικά το line up και των δύο ημερών μαζί και με τις ελληνικές συμμετοχές για το warm up:

Line up Αθήνας:
Lee "Scratch" Perry (JAM)
Max Romeo (JAM)
The Congos (JAM)
Adrian Sherwood (UK)
Jamerllada (GR)
DJ Alex Afanas (GR)

Line up Θεσσαλονίκης:
Lee "Scratch" Perry (JAM)
Max Romeo (JAM)
The Congos (JAM)
Adrian Sherwood (UK)
Global Vibe (GR)
Stefanatti Rastayouth soundsystem (GR)

Η προπώληση των εισιτηρίων προς 25 ευρώ θα ξεκινήσει στις 23 Φεβρουαρίου στα παρακάτω σημεία:
Αθήνα: Ticket House, Public, Fnac, Μetropolis
Θεσσαλονίκη: Ticket House, Μetropolis, Μύλος
Οι on line πωλήσεις θα διενεργούνται μέσα από την Ticketpro στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ticketpro.gr

Στο ταμείο το εισιτήριο θα κοστίζει 30 ευρώ
mixtape.gr



free counters