EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Γιατί Δεν Θα Κλείσω Τα Φώτα Σήμερα


Εκατομμύρια άνθρωποι θα κατεβάσουν διακόπτες για την "Ώρα της Γης". Δεν θα είμαι ένας απ' αυτούς.

Σήμερα γύρω στις 8μιση - 9 παρά... θα ανάψω όλα τα φώτα στο σπίτι μου. Μέσα έξω. Επίσης, θα ανάψω το computer, το DVD player, το XBox, το Wii, και θα βάλω όλες τις φορητές συσκευές μου να φορτίζουν. Επίσης, θα ανάψω το φούρνο, το air-condition, και το πιστολάκι.


Για μια ώρα, θα είμαι τόσο ενεργοβόρος που θα καταντά γελοίο. Αυτός θα είναι ο δικός μου τρόπος συμμετοχής στην "Ώρα της Γης".

Οι λόγοι γι' αυτή τη στριμμένη και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά μου είναι οι εξής:

1. Είμαι ανάποδος και μισάνθρωπος.

2. Πιστεύω ότι τέτοιου τύπου κινήσεις χρησιμοποιούνται για λόγους marketing, υπεραπλουστεύοντας εξαιρετικά περίπλοκα προβλήματα. Κάνοντάς τα εύπεπτα και απλοϊκά για το μυαλό της μάζας, δίνουν την ψευδαίσθηση στον πολίτη ότι κάτι κάνει, ότι είναι ενεργός και αντιδρά, όταν στην πραγματικότητα ούτε κάτι κάνει, ούτε μαθαίνει και τίποτα.

3. Με τέτοιες κινήσεις περνάμε το μήνυμα ότι το πρόβλημα του περιβάλλοντος είναι ο ηλεκτρισμός. Το πρόβλημα δεν είναι ο ηλεκτρισμός. Το πρόβλημα είναι οι άνθρωποι. Αν γίνει μια εκδήλωση για να σβήσουμε για μια ώρα τους ανθρώπους, θα σβήσω πρώτος.

4. Πρακτικά το αποτέλεσμα στην εξοικονόμηση ενέργειας είναι από αμελητέο έως ανύπαρκτο. Στο Κάλγκαρι του Καναδά πέρσι η κατανάλωση ενέργειας τη συγκεκριμένη ώρα αυξήθηκε κατά 3,6%. Η δε διαφήμιση και το marketing του event από τη WWF είναι τόσο ενεργοβόρα που ακυρώνουν την όποια οικονομία γίνεται από τα φώτα στην Ακρόπολη. Η ίδια η WWF παραδέχεται ότι "είναι συμβολικό το γεγονός". Οι μόνοι που θα ωφεληθούν πραγματικά είναι οι διαρρήκτες.

5. Η Ελλάδα, λέει, είναι πρώτη απ' όλες τις χώρες του κόσμου σε συμμετοχές δήμων και επιχειρήσεων στο event. Αυτό από μόνο του, πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις.

6. Την ώρα εκείνη θα έχει Ισραήλ - Ελλάδα.

Οπότε καταλαβαίνεις: Θα στενάξουν τα πιστολάκια, θα καούν οι φούρνοι.

Θοδωρής Γεωργακόπουλος
Yupi.gr
connection.gr


1 σχόλια:

Unknown είπε...

Ειμαστε πολλοι.
Πριν ενα χρονο τετοια μερα,αν θυμαμαι καλα,ανηκα στην μειοψηφια.
Ευτυχως φετος δεν βλεπω την περσινη ιστερια.

free counters