EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Ανασκευάζει (με μισή καρδιά) ο Αδέσμευτος, για την απάτη με τα παρανυφάκια

Με μισή καρδιά αναιρεί η εφημερίδα Αδέσμευτος την ψευδή είδηση που δημοσίευσε, στις 9/3/2010, για το μαζικό γάμο 450 ζευγαριών στην Παλαιστίνη, υποστηρίζοντας ότι τα παρανυφάκια ήταν οι νύφες. Παρόλο που η ιστορία έχει αποκαλυφθεί πλήρως εδώ και μήνες στο εξωτερικό και ο συντάκτης της παραποιημένης είδησης Paul L. Williams, είναι γνωστός για τα ακραία ισλαμοφοβικά αισθήματά του, η ελληνική εφημερίδα διστάζει να δεχτεί την αλήθεια, και μοναχά εκφράζει την ευχή η διάψευση να είναι αληθινή.

Σε προηγούμενο άρθρο μας αναφέρουμε αναλυτικά την ιστορία πίσω από το ισλαμοφοβικό και μισαλλόδοξο κείμενο που κατάκλυσε το ελληνικό διαδίκτυο την τελευταία εβδομάδα, καθώς και λίγα βιογραφικά στοιχεία του συντάκτη του Paul L. Williams, που βοηθούν τον αναγνώστη να κατανοήσει εύκολα το περί τίνος. Η ελληνική εφημερίδα Αδέσμευτος, όμως, δεν έχει αντιληφθεί ακόμα ότι η είδηση, την οποία έσπευσε να δημοσιεύσει με τον χαρακτηρισμό μάλιστα «Αποκλειστικό», δεν είναι άλλο παρά μια μπαγιάτικη ηλεκτρονική απάτη που μόνο στόχο έχει να αμαυρώσει το όνομα των Παλαιστινίων και των μουσουλμάνων γενικότερα.

Για να υποστηρίξει τη θέση του, ο Αδέσμευτος αναλύεται σε στατιστικά στοιχεία που αφορούν γάμους ανήλικων που πραγματοποιούνται στο μουσουλμανικό κόσμο και τέλος, επισυνάπτει την διάψευση της Παλαιστινιακής Αρχής για αυτό το λιβελογράφημα της φρικτής υπερβολής.

Η ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Πρεσβείας, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Σχετικά με τα δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων για το email που διακινείται στο Διαδίκτυο και αφορά τον ομαδικό γάμο στη Γάζα με δήθεν ανήλικα κοριτσάκια, σας δηλώνουμε ότι πρόκειται για μια νοσηρή απόπειρα αμαύρωσης της εικόνας του παλαιστινιακού λαού, των εθίμων και των παραδόσεών του, με προφανείς στόχους από τους εμπνευστές της, και εκφράζουμε τη λύπη μας για την αβασάνιστη διακίνηση του σχετικού email χωρίς διερεύνηση της αλήθειας.

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά το περιεχόμενο του συγκεκριμένου email και τις παραπλανητικές φωτογραφίες που το συνοδεύουν, και διευκρινίζουμε ότι όλα ανεξαιρέτως τα κοριτσάκια που εμφανίζονται στις φωτογραφίες δεν είναι οι νύφες στον ομαδικό γάμο, αλλά τα παρανυφάκια. Τα ντυμένα παρανυφάκια είναι μια συνηθισμένη τοπική παράδοση σε πολλούς Ισλαμικούς γάμους, και συνήθως είναι οι μικρές αδελφές ή οι μικρές ανιψιές του γαμπρού ή της νύφης. Οι νύφες παραμένουν σε ξεχωριστό χώρο κατά τη διάρκεια της ομαδικής τελετής, και για τον λόγο αυτό δεν εμφανίζονται στις συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Διευκρινίζουμε επίσης ότι οι ομαδικοί γάμοι δεν συνηθίζονται καθόλου στην Παλαιστίνη, και ο συγκεκριμένος ομαδικός γάμος διοργανώθηκε για να διευκολυνθούν οι νέοι και νέες της Γάζας από το οικονομικό βάρος του ξεχωριστού ατομικού γάμου, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που υποφέρει ο Παλαιστινιακός λαός στη Λωρίδα της Γάζας και που οφείλεται στον συνεχιζόμενο παράνομο κι απάνθρωπο Ισραηλινό αποκλεισμό.

Τονίζουμε επίσης ότι η Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή έχει υπογράψει όλες τις διεθνείς συνθήκες για την προστασία του παιδιού και της γυναίκας, με πιο πρόσφατη τη συνθήκη CEDAW που υπέγραψε ο Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς τον Μάρτιο του 2009.

Ο Παλαιστινιακός λαός είναι φορέας πολιτισμού χιλιάδων χρόνων και η Παλαιστίνη είναι η γενέτειρα των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών. Οι Παλαιστίνιοι, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί, αγωνίζονται εδώ και δεκαετίες για την ελευθερία της πατρίδας τους από την Ισραηλινή κατοχή και για την ίδρυση ενός ανεξάρτητου δημοκρατικού κράτους, ώστε να επικρατήσει η ειρήνη στην περιοχή».
tvxs.gr

1 σχόλια:

Unknown είπε...

κΑΛΗΣΠΕΡΑ.
Το μεγαλυτερο Λαμογιο που 'χρακτηριζεται' Δημοσιογραφος.

free counters