EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Δικαστικό μπλόκο σε προεκλογική αφίσα του γαλλικού «Εθνικού Μετώπου»


Την απόσυρση αφισών του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου του Ζαν Μαρί Λεπέν διέταξε την Παρασκευή δικαστήριο της Μασαλίας κρίνοντάς τις προκλητικές, έπειτα από προσφυγές οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και επίσημη αλγερινή διαμαρτυρία.

Η αφίσα απεικόνιζε γυναίκα πλήρως καλυμμένη με μπούρκα και τον χάρτη της Γαλλίας καλυμμένο με την αλγερινή σημαία. Πίσω της, οι μιναρέδες είχαν σχεδιαστεί σαν πύραυλοι ενώ το σύνθημα της αφίσας ήταν: «Όχι στον Ισλαμισμό». H αφίσα ήταν μέρος της προεκλογικής καμπάνιας του κόμματος για τις προσεχείς περιφερειακές εκλογές.

Το λόγω δικαστήριο έκρινε ότι η αφίσα αυτή «είναι προκλητική και παρακινεί στο μίσος», είναι δε πολύ «εχθρική στο γυναικείο φύλο». Η αφαίρεση των αφισών πρέπει να γίνει με έξοδα του «Εθνικού Μετώπου» και καταβολή προστίμου 500 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης.

Ο Λεπέν είχε απαντήσει σε επικρίσεις για την αφίσα επικαλούμενος την ελευθερίας της γνώμης, ενώ ο υποψήφιος με το Εθνικό Μέτωπο Στεφάν Ραβιέρ υποστήριξε ότι η δικαστική απόφαση προκλήθηκε έπειτα από «διπλωματικές πιέσεις».
tanea.gr


free counters