EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Ιστορίες καθημερινής προπαγάνδας


Ένας νεαρός αστυνομικός ψεκάζει δηλητήριο στο πρόσωπο ενός υπερήλικα αγωνιστή, λίγα μέτρα μακριά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Συναντώντας το θύμα του αργότερα, απολογείται για την πράξη του με τη δικαιολογία ότι δεν γνώριζε ποιον είχε απέναντι του γιατί κανείς δεν τους δίδαξε Ιστορία στη Σχολή.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι πολλοί αστυνομικοί (και ιδίως ματατζήδες) είναι οι καλύτεροι πελάτες των DVD του Λεονάιντας και του Παπαφλέσσα. Κανονικά λοιπόν, η παράτολμη πράξη του Γλέζου και του Σάντα να κατεβάσουν τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη θα έπρεπε να είναι η νούμερο ένα φαντασίωση τους. Έλα όμως που οι συγκεκριμένοι ήρωες ήταν και παραμένουν αριστεροί… Κι έτσι, αντί να έχουν οι γαλουχημένοι με εθνικοπατριωτικά πρότυπα μπάτσοι αφίσα του Γλέζου στο εφηβικό τους δωμάτιο, δεν έχουν πληροφορηθεί καν ότι οι πρώτοι παρτιζάνοι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν Έλληνες.

—————————————————–

Τις ίδιες μέρες, ένα σοκαριστικό mail κάνει το γύρο του κόσμου, πληροφορώντας μας ότι Παλαιστίνιοι τριαντάρηδες παντρεύονται ανήλικα κοριτσάκια με τις ευλογίες της Χαμάς. Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Κουστουμαρισμένοι γαμπροί περιμένουν στη σειρά, κρατώντας από το χέρι μικροσκοπικές νυφούλες, τις οποίες αργότερα θα κακοποιήσουν στη νυφική κλίνη.

Αποδεικνύεται τελικά ότι πρόκειται για βρώμικη προβοκάτσια, πιθανότατα σιωνιστικής προέλευσης. Τα κοριτσάκια είναι παρανυφάκια. Οι Παλαιστίνιοι δεν παντρεύονται ανήλικες. Η ρετσινιά όμως έχει μείνει, κι έχει συνδεθεί με τον κατεξοχήν εκφραστή του αγώνα ανεξαρτησίας ενός βάναυσα καταπιεζόμενου λαού.

—————————————————–

Πίσω στην ταραγμένη Ελλάδα, ένας εφοριακός αυτοκτονεί λίγο πριν βγει στη σύνταξη. Είναι αναμεμειγμένος σε σκάνδαλο διαγραφής προστίμου για έκδοση εικονικών τιμολογίων. Ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην κομπίνα εμπλέκεται ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER. Ο ίδιος σταθμός που ξεσκεπάζει απατεωνίσκους με κρυφές κάμερες και προωθεί όσο κανένας άλλος στελέχη γνωστής ακροδεξιάς παράταξης. Η είδηση θάβεται από το σύνολο των Μέσων Μαζικής Εξαθλίωσης. Ομερτά. Ποιος ξέρει πόσες εκατοντάδες εκατομμύρια ακόμα έχουν φαγωθεί από κανάλια και εκδοτικά συγκροτήματα…

—————————————————–

Και μετά είναι ανεύθυνη η αριστερά, που δεν αποδέχεται ότι η μόνη λύση για την κρίση είναι η αφαίμαξη των χαμηλόμισθων εργαζομένων. Η αριστερά που καλεί σε πορείες και κινητοποιήσεις, την ίδια μέρα που η ΕΣΗΕΑ αποφασίζει να κηρύξει απεργία προκειμένου να μείνει μια ολόκληρη χώρα στο σκοτάδι. Για να ενημερωθεί καθυστερημένα μόνο για σπασμένες βιτρίνες και επεισόδια που προκάλεσαν βαλτοί.

Προπαγάνδα. Αυτό είναι το πρόσωπο του εχθρού μας. Δεν είναι ούτε ο γραβατωμένος πρωτοπλασιέ που περιφέρεται ανά τον κόσμο ξεπουλώντας ό,τι μας έχει απομείνει, ούτε το εξαγριωμένο μαντρόσκυλο που υπερασπίζεται ένα διεφθαρμένο καθεστώς ψεκάζοντας ενενηντάχρονους.

Προπαγάνδα. Ένας καλοκουρδισμένος και καλολαδωμένος μηχανισμός εξουσίας, που στηρίζεται σε ατσαλάκωτους μεγαλοδημοσιογράφους και μαστουρωμένες βίζιτες πολυτελείας για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο αφελές από το να ελπίζει κανείς ότι μπορεί να ηττηθεί ένα τέτοιο τέρας με φυλλάδια πυκνογραμμένης και ανιαρής πολιτικής ανάλυσης. Ή με ντουντούκες που φωνάζουν σκουριασμένα συνθήματα έξω από άδεια γραφεία. Πόσο μάλλον με γκαζάκια που τρομοκρατούν οποιονδήποτε άλλο πέρα από αυτούς που στοχεύουν…

Καιρός να ριχτούμε στη μάχη με καινούργια και πιο αποτελεσματικά όπλα. Διαφορετικά, πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε χάσει οριστικά τον πόλεμο.
nefelikas


free counters