EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Αποζημίωση 300.000 ευρώ για την υπόθεση της ζαρντινιέρας


Αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στον Κύπριο σπουδαστή Αυγουστίνο Δημητρίου για την υπόθεση της «ζαρντινιέρας».

Η απόφαση -την οποία αναμένεται να εφεσιβάλει το ελληνικό Δημόσιο- έρχεται λίγες ημέρες πριν ο νεαρός καθήσει στο εδώλιο, κατηγορούμενος για αντίσταση κατά της αρχής.

Σύμφωνα με τα Νέα, ο Αυγουστίνος Δημητρίου είχε υποβάλει αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου, διεκδικώντας αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη.

«Όλα τελείωσαν για μένα εκείνο το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου του 2006. Βίωσα τον θάνατο και τον βιώνω κάθε μέρα. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τον φόβο και τον πανικό μου. Μου έχουν καταστρέψει τη ζωή» ανέφερε στο κείμενο της αγωγής του.

Στο δικαστικό φάκελο συμπεριλήφθηκαν, επίσης, φωτογραφίες και δημοσιεύματα από το επεισόδιο, καθώς και ιατρικά πορίσματα, τα οποία πιστοποιούσαν τη βλάβη που έχει υποστεί η σωματική και ψυχική του υγεία.

Η δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον φοιτητή, δημοσιεύεται λίγες ημέρες πριν καθήσει στο εδώλιο, κατηγορούμενος ότι το βράδυ της «ζαρντινιέρας» συμμετείχε σε επεισόδια μέσα στο ΑΠΘ καθώς και ότι γρονθοκόπησε τους αστυνομικούς που προσπάθησαν να τον συλλάβουν στην Πλατεία Συντριβανίου.
tanea.gr


1 σχόλια:

liza είπε...

Πασχαλινές δέξου ευχές, απο τη καρδια βγαλμένες, ολες οι μέρες της ζωής να΄ναι αναστημένες!..kαλο μηνα και καλημερα

free counters