EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

No money and lots of honey...


Είμαστε στ’ αλήθεια ένας οικονομικός παράδεισος. Κι είναι ζήτημα χρόνου να αρχίσουν να εισρέουν στη χώρα ξένοι πολίτες που θα θέλουν να βάλουν το δάχτυλο στο βάζο και να δουν τι θα πει greek honey (ελληνικό μέλι)… Πρώτα και κύρια, ο έλληνας μισθωτός απολαμβάνει τους χαμηλότερους μισθούς και τις πιο τελειωμένες συντάξεις της Ευρώπης. Άρα, από εισόδημα χάνει (honey).

Ταυτόχρονα, ο πληθωρισμός στη χώρα τρέχει σχεδόν με 3% και όχι με 0,9% όπως στη λοιπή ευρωζώνη. Άρα, όποιος ζει, κινείται και ψωνίζει εδώ, χάνει (honey). Δεδομένου ότι οι τιμές των προϊόντων είναι εξίσου υψηλές με τις υπόλοιπες χώρες τις Ευρώπης -και ενίοτε ακόμα πιο τσιμπημένες λόγω της εγχώριας τάσης για κερδοσκοπία- ο έλληνας καταναλωτής χάνει (honey) περαιτέρω.

Το φορολογικό μας σύστημα εν τη γενέσει του είναι αυστηρότερο και στοχοποιεί τα ελεγχόμενα εισοδήματα. Άρα, εγγυημένα, ο πολίτης, σε επίπεδο φορολογίας εξακολουθεί να χάνει (honey).

Επιπλέον, παρά τον άσπρο πάτο των ασφαλιστικών ταμείων, οι ασφαλιστικές εισφορές είναι γενναιότερες απ’ ό,τι στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο. Χάνει (honey) κι από κει. Δεδομένης της εφαρμογής του προγράμματος σταθερότητας και της πιθανότητας να ισχύσουν και έκτακτα, συμπληρωματικά μέτρα, όποιος ζει εδώ, ζει με τη βεβαιότητα ότι για πολλά χρόνια ακόμα θα χάνει (honey).

Κι επειδή οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι τα μέτρα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, το honey (χάνει) αναμένεται να γίνει το εθνικό μας προϊόν… Καλοφάγωτο το ελληνικό μέλι…
topontiki.gr


free counters