EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Από τη Μ. Ανατολή κατάγονται οι Ευρωπαίοι


Οι σημερινοί άρρενες Ευρωπαίοι είναι απόγονοι εύπορων γεωργών της Μέσης Ανατολής, επισημαίνουν σε έρευνά τους Βρετανοί επιστήμονες που έβαλαν στο μικροσκόπιο το χρωμόσωμα Ψ (που καθορίζει το αρσενικό φύλο), το οποίο κληροδοτείται αναλλοίωτο από πατέρα σε γιο.
Ερευνα του Πανεπιστημίου του Λέστερ δείχνει ότι το 80% των ανδρών στη Γηραιά Ηπειρο κατάγεται από μία ομάδα που μετανάστευσε στην Ευρώπη πριν από δέκα χιλιάδες χρόνια, προερχόμενη από τη λεγόμενη «Εύφορη Ημισέληνο», μία περιοχή που εκτείνεται από την Αίγυπτο μέχρι το σημερινό Ιράκ. Οι μετανάστες που γνώριζαν πώς να καλλιεργούν τη γη φαίνεται πως είχαν εξελικτικό... πλεονέκτημα. Οι γυναίκες που ζούσαν στην Ευρώπη εκείνη την εποχή προτιμούσαν να ζευγαρώσουν με τους νεοφερμένους άνδρες έναντι των κυνηγών τροφοσυλλεκτών με τους οποίους ζούσαν μέχρι τότε.
Η μετακίνηση του ανδρικού πληθυσμού ήταν εφικτό να χρονολογηθεί από τις μεταλλάξεις που συσσωρεύει με την πάροδο του χρόνου η γενετική αλληλουχία του χρωμοσώματος Ψ. Τα χρωμοσώματα Ψ χωρίζονται σε κατηγορίες ή απλότυπους. Ορισμένοι εξ αυτών είναι συνήθεις στην Ευρώπη, αλλά σπανίζουν στην Ασία. Η νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Λέστερ εστίασε στο πιο κοινό χρωμόσωμα Ψ στην Ευρώπη, του οποίου είναι φορείς σήμερα 110 εκατ. Ευρωπαίοι.
Παλαιότερες μελέτες που εξέτασαν το μιτοχονδριακό DNA, το οποίο κληρονομείται αποκλειστικά από τη μητέρα, είχαν δείξει ότι ο ευρωπαϊκός πληθυσμός κατάγεται από κυνηγούς -τροφοσυλλέκτες που έφτασαν στην ήπειρο πολύ νωρίτερα, κατά την Παλαιολιθική Εποχή (40 χιλιάδες έως 10 χιλιάδες χρόνια πριν). Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αντίφαση, εκτιμά η καθηγήτρια Πατρίσια Μπαλάρεσκ, μέλος της ερευνητικής ομάδας. Απλώς οι γυναίκες που ζούσαν πριν από δέκα χιλιάδες χρόνια στην Ευρώπη δεν μπορούσαν να αντισταθούν στη γοητεία των νεοφερμένων ανδρών έναντι των κυνηγών - τροφοσυλλεκτώνμε τους οποίους ζούσαν μέχρι τότε.
Τροφοσυλλέκτες
«Περισσότερο από το 80% των ευρωπαϊκών χρωμοσωμάτων Ψ προέρχεται από εισερχόμενους γεωργούς. Σε αντιδιαστολή, οι περισσότερες προγονικές μητρικές γραμμές φαίνεται να προέρχονται από κυνηγούς τροφοσυλλέκτες», υπογραμμίζει η Βρετανίδα ερευνήτρια και προσθέτειπως αυτό υποδηλώνει ένα αναπαραγωγικό πλεονέκτημα για τους άνδρες γεωργούς σε σχέση με τους άνδρεςκυνηγούς τροφοσυλλέκτες. «Ισως, τότε στο παρελθόν να ήταν πιοσέξι να είσαι γεωργός», προσθέτει.
thenewsbus


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι αρχομανείς ολιγαρχικοί συκοφαντούν τον πιο ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ λαό της Γης, αγνώμονες προς τη συνολική προσφορά της δημοκρατικής πλειοψηφίας του:
Παραπληροφορούν για την καταγωγή του (αφού δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ βιολογική απόδειξη, ούτε αμφισβητούν άλλου λαού την καταγωγή), ώστε να ξεχαστούν Σαλαμινομάχοι, Ακρίτες, 1821, 1940 και τόσα κατορθώματα για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας από τους μανιακούς φοβικούς, που κόβουν το κλαδί του δέντρου που τους τρέφει.
Μάλιστα ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ συστηματικά το γεγονός ότι σε πολλά μέρη της Αν. Μεσογείου και του Καυκάσου, οι Έλληνες αναγκάστηκαν μερικές φορές να μάθουν άλλη γλώσσα στα παιδιά για να τα γλιτώσουν από το παιδομάζωμα.
Αλλά τι άλλο να περιμένουμε από ιερατεία παρασίτων, διαφθαρμένων σωκρατικών και λοιπών γενιτσάρων;

free counters