EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Ηλεκτρονικό μήνυμα για τη γρίπη κρύβει επικίνδυνο ιό


Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη νέα γρίπη Α εκμεταλλεύθηκαν χάκερς για να εισάγουν νέους ιούς και να αποκτήσουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες ανυποψίαστων χρηστών του διαδικτύου, όπως ανακοίνωσε η ισπανική εταιρεία προστασίας ηλεκτρονικών υπολογιστών Pandasecurity.

Ο ιός εισβάλει στον υπολογιστή με τη μορφή e- mail από άγνωστο αποστολέα. Το ηλεκτρονικό μήνυμα αναφέρει ότι η επιδημία της νέας

γρίπης Α είναι μία πιθανή οικονομική συνωμοσία των φαρμακευτικών εταιρειών και ζητά από τον παραλήπτη να "ανοίξει" το συνημμένο και να διαβάσει το κείμενο που έχει τίτλο "Η μηχανορραφία".

Το άνοιγμα του συνημμένου μηνύματος επιτρέπει την απελευθέρωση του ιού στον υπολογιστή και την μετέπειτα ανίχνευση από τους χάκερς εμπιστευτικών πληροφοριών που περιέχονται στον υπολογιστή.

Η Pandasecurity ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία του συγκεκριμένου μηνύματος.

"Οι δημιουργοί του έχουν χρησιμοποιήσει ένα επίκαιρο θέμα, αυτό της νέας γρίπης Α για να μεταδίδουν προγράμματα που έχουν προσβληθεί από ιούς" δήλωσε σε ανακοίνωση του ο υπεύθυνος της Pandasecurity, Λουίς Κόρονς, τονίζοντας ότι αποτελεί κίνδυνο για τα προσωπικά αρχεία των χρηστών.
Nooz.gr
Read more...

ΝΕΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Πρώην καπνοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας στρέφονται σε εναλλακτικές καλλιέργειες. Η στροφή αυτή ήταν αναγκαστικός μονόδρομος λόγω της εφαρμογής της νέας αγροτικής πολιτικής, που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μερικές από τις καλλιέργειες αυτές είναι οι καλλιέργεια ρόδων, σουρβίας και σιδερίτη στην Δυτική Μακεδονία, η καλλιέργεια ροδιών και μανιταριών στην Κεντρική Μακεδονία.
ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΡΟΔΩΝ

Στο Ν. Κοζάνης ήδη από το 2004 καλλιεργούνται στο Βόϊο (πρώην επαρχία) δοκιμαστικά 8 στρέμματα βιομηχανικής τριανταφυλλιάς, από την οποία το 2006 πήραν οι καλλιεργητές την πρώτη σοδειά. Το φυτό αυτό καλλιεργείται ευρέως στη γειτονική μας Βουλγαρία.
Σύμφωνα με τις αναλύσεις της φαρμακευτικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το ροδέλαιο Κοζάνης είναι ποιοτικά από το αντίστοιχο της Βουλγαρίας το οποίο μέχρι τότε θεωρούνταν το καλύτερο στον κόσμο. Τ’ αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώθηκαν και με τη σοδειά του 2007, οπότε και πάλι το Ελληνικό ροδέλαιο συγκρινόμενο με το Βουλγαρικό, βρέθηκε να υπερτερεί ποιοτικά.
Από την απόσταξη του 2007 οι καλλιεργητές πήραν γύρω στα 800 κιλά από το προϊόν αυτό χωρίς να διαχωρίσουν το ροδέλαιο που περιέχει μέσα του.
Για την καλύτερη οργάνωση της παραγωγής κι’ εμπορίας των αιθέριων αυτών ελαίων, συστάθηκε αγροτικός συνεταιρισμός αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών Δυτικής Μακεδονίας με έδρα το Τσοτύλι, αποτελούμενος αρχικά από 45 ιδρυτικά μέλη.
Μελετάται εάν από τα ρόδα που καλλιεργούνται, κάποιο ποσοστό της ετήσιας σοδειάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάποιες άλλες χρήσεις πέραν του ροδέλαιου και του ροδόνερου (π.χ. γλυκό του κουταλιού, παρασκευή αρωμάτων κ.ά.)
Η καλλιέργεια σήμερα, τρία χρόνια μετά την εισαγωγή της στο Ν. Κοζάνης, έχει εξαπλωθεί στα 200 στρέμματα στους Νομούς Κοζάνης και Γρεβενών και υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για νέες φυτεύσεις και νέα μέλη στο συνεταιρισμό.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΟΥΡΒΙΑΣ

Ευδοκιμεί σχεδόν σε όλη την Ελλάδα σε ορεινές περιοχές με υψόμετρο 800-1.000 μέτρων, ενώ πλέον οι επιστήμονες τη συνδέουν με τις θεραπείες κατά του διαβήτη. Η σουρβία η οικιακή αποκαλύπτει τα κάλλη της και δηλώνει δένδρο φαρμακευτικό και πολλά υποσχόμενο.
Πρόκειται για τη λεγόμενη "σορβιά", ένα φυτό το οποίο σύμφωνα με εργαστηριακές αναλύσεις, που βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο, είναι θαυματουργό, καθώς σύμφωνα με τους ερευνητές επιστήμονες θεραπεύει τον διαβήτη.
Πρόκειται για δέντρο ύψους 15-20 μέτρων με μεγάλη και ισχυρή κόμη. Αναπτύσσεται σε βαθιά, νωπά και πλούσια σε θρεπτικές ουσίες εδάφη. Η σορβιά ανθίζει τον Μάιο. Ο καρπός της είναι ραγοειδής, ωοειδής ή αχλαδοειδής, διαμέτρου 12-14 χιλιοστών, ώριμος κίτρινος με κόκκινες παρειές. Ωριμάζει το Σεπτέμβριο του χρόνου άνθησης.
Εκχυλίσματα του καρπού του φυτού σουρβία αναστέλλουν τα δυσμενή συμπτώματα του διαβήτη σε διπλάσιο ποσοστό από τα αντίστοιχα φάρμακα. Το παραπάνω τουλάχιστον δείχνουν μέχρι στιγμής οι έρευνες που διεξάγονται για τη δράση του φυτού. Πριν από 5 χρόνια ξεκίνησε πειραματικά να καλλιεργείται στην Ελληνική επικράτεια. Το δένδρο αυτό ευδοκιμεί κυρίως στη περιοχή του Πηλίου χωρίς συστηματική καλλιέργεια.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΡΟΔΙΩΝ

Τα μέλη της πρώην Ομάδας Παραγωγών Καπνού Παιονίας φύτεψαν πέρυσι πιλοτικά 250 στρέμματα με ροδιές, ρίζες που διπλασίασαν φέτος.
Ο... κόκκινος χρυσός, όπως αποκαλείται από τους ειδικούς της διατροφής ο χυμός του ροδιού, λόγω των πλούσιων αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του, θεωρείται από τα είδη διατροφής με τη μεγαλύτερη ζήτηση τα τελευταία δύο χρόνια και ένα από τα ανερχόμενα επώνυμα ελληνικά προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά βιολογικών-υγιεινών τροφίμων και ποτών. Το ελληνικό ρόδι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ισχυρό Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης μοναδικής καλλιέργειας, όπως θεωρούνται πλέον διεθνώς ο κοζανίτικος κρόκος, η χιώτικη μαστίχα, το μέλι ελάτης Βυτίνας κ.ά. Παράλληλα, η καλλιέργεια ροδιού μπορεί να προσφέρει μία εναλλακτική πηγή εσόδων στους παραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας, αφού μπορεί να αναπτυχθεί τόσο σε άγονα χωράφια όσο, το κυριότερο, σε παλιά καπνοχώραφα και είναι ανθεκτικό σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Μπορούν οι παραγωγοί να το προμηθευτούν από τις εταιρίες. Κάθε στρέμμα χρειάζεται περίπου 50 δένδρα το οποίο αποφέρει μετά το πέμπτο χρόνο περίπου 2 έως 4 τόνους.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Οι τρούφες είναι οι καρποφορίες (μανιτάρια) υπόγειων μυκήτων του γένους Tuber (Ασκομύκητες). Έχουν σχήμα κονδύλου, μεγέθους συνήθως 2-7 εκατοστών και χρώμα γκριζόμαυρο έως ωχρόλευκο, που παράγονται μέσα στο έδαφος σε βάθος περίπου 6-15 εκατοστών. Η τιμή της τρούφας στην ευρωπαϊκή και αμερικανική αγορά κυμαίνεται από 1.220 έως 7.000 ευρώ το κιλό.Οι πρώτες αναφορές στις τρούφες ανάγονται στο 1880 π.χ. και από τότε τα ιδιαίτερα διατροφικά τους χαρακτηριστικά εκτιμώνται από όλο τον κόσμο.
Οι μύκητες που καρποφορούν ως τρούφες συμβιώνουν με τις ρίζες ορισμένων φυτών και για το λόγο αυτό οι τρούφες εμφανίζονται πάντοτε γύρω από δένδρα. Η συμβίωση πραγματοποιείται κυρίως με συγκεκριμένα δασικά είδη όπως είναι τα κέδρα, οι φουντουκιές, τα πεύκα, οι λεύκες, οι δρυς, οι ιτιές και οι φλαμουριές. Ιδανικά εδάφη είναι τα ελαφρά κεκλιμένα και αμμοαργιλλώδη τα οποία στραγγίζουν καλά.
Στην περιοχή του Κιλκίς υπάρχουν αυτή τη στιγμή αρκετές καλλιέργειες και έχει προγραμματιστεί να γίνει περαιτέρω αύξηση των καλλιεργειών γιατί πρόκειται για εμπορεύσιμο προϊόν τόσο στην ντόπια αγορά όσο και στο εξωτερικό.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΙΔΕΡΙΤΗ
Ένα άλλο αρωματικό φυτό, του οποίου μελετάται η καλλιέργειά του στην περιοχή, είναι το αυτοφυές τσάι, το λεγόμενο "σιδερίτης". Πρόκειται για μια επικερδή καλλιέργεια, αφού αποδίδει περίπου 1.200 ευρώ ανά στρέμμα.
energythink


Read more...

Μουσικό διάλειμμα




Read more...

Ο "Βόλος" στο Κολωνάκι.


Τέρμα Πατριάρχου Ιωακείμ το μεσημέρι και το Ν-Ν είναι εκεί.
Ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς συναντιέται με ένα βέρο Πασόκο.
Ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας και Δήμαρχος Βόλου Δ. Πιτσιώρης, τα έλεγε για λίγο στο δρόμο με τον δημοσιογράφο της Καθημερινής.
Φυσικά τον ρώταγε πως βλέπει την κατάσταση.
Γιώργο βλέπει ο Αλέξης . Αλλά πως να του το πει. Μην νομίσει ο άλλος ότι ράβουν κουστουμάκια (αν και είναι πολύ πιθανόν), κι από την απέναντι πλευρά..
nonews-NEWS


Read more...

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ BLOGS ΣΤΙΣ 18:00!


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ IRAKLIO WEB RADIO
ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΩΝ BLOGS ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ BLOGS ΚΑΙ ΤΟΥ IRAKLIO WEB RADIO ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ
http://irakliowebradio2.blogspot.com/


Read more...

Ένα πολύ καλό site για αλλαγή μεγέθους μιας εικόνας



Επειδή βλέπω ότι και αρκετοί φίλοι μου αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την αλλαγή μεγέθους μιας φωτογραφίας, θα σας δείξω έναν πολύ απλό τρόπο για να γίνει αυτό, χωρίς κάποιο πρόγραμμα.

Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι σύνδεση στο ίντερνετ. Όπως αναφέρω και στον τίτλο της ανάρτησης, η μετατροπή της εικόνας θα γίνει με τη βοήθεια ενός site (πατήστε για να μπείτε).

Μόλις μπείτε θα δείτε το πλαίσιο της εικόνας που υπάρχει παραπάνω. Πατάτε αναζήτηση, βρίσκεται την εικόνα που θέλετε, βάζετε τις διαστάσεις που θέλετε και αυτόματα το site μετατρέπει την εικόνα στις νέες διαστάσεις που θέσατε. Μετά είτε πατάτε δεξί κλικ στη νέα εικόνα και αποθήκευση, είτε υπάρχει η επιλογή download για να την κατεβασετε.

Η διαδικασία είναι δωρεάν, αρκετά εύκολη και διαρκεί μόλις ένα με δύο λεπτά.
Techn-all-ogy


Read more...

Χούντα είναι,θα περάσει...


epirusgate


Read more...

Bluetooth Concept μετατρέπει το τηλέφωνό δάχτυλό σας σε πραγματικότητα


Για όσους από εσάς είναι άρρωστοι με την ευκολία των ακουστικών Bluetooth και θέλετε να ζήσετε το όνειρο σας από την παιδική ηλικία να μιλήσετε με τα δάχτυλά σας, εξετάστε τη συγκεκριμένη συσκευή.
Μια πολύ απλή ιδέα, σχεδιασμένη από την BCK(μία ομάδα από Αργεντινή).
Ο χρήστης "μιλάει" στο χέρι του,χρησιμοποιώντας το κίτρινο δαχτυλίδι(το οποίο φτάνει μέχρι τη μέση του τελευταίου δαχτύλου
)σαν μικρόφωνο,και το ροζ δαχτυλίδι στον αντίχειρα ως ακουστικό
Υ.Γ. γιατί ο αντίχειρας στην εικόνα φαίνεται σαν να είναι ζωγραφισμένος;
ΓΑΤΟΣ


Read more...

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Έλληνας φαντάρος σε επίδειξη κομπλεξισμού.


Ο κ.Γιάννης Μαντζικος καμαρώνει για το κατόρθωμα του στο video που ο ίδιος ανέβασε στο προφίλ του στο facebook. Στο video, κάνοντας μια επίδειξη αντρισμού (όπως πιστεύει ο ίδιος) ενώ εμείς θα λέγαμε μια επίδειξη των ψυχολογικών προβλημάτων του και του συνδρόμου κατωτερότητας που κάποιος του δημιούργησε, δελεάζει ένα πεινασμένο γατάκι το οποίο μπροστά στο φαγητό που του προσφέρει παραμερίζει το δικαιολογημένο φόβο που νιώθει ενστικτωδώς και πλησιάζει το μαύρο πρόβατο του Ελληνικού στρατού.
Ρωτώντας τον άνανδρο επίσης συνεργό του που βιντεοσκοπεί τη σκηνή, ρωτά ‘’τραβάς?’’ για να βεβαιωθεί ότι η κακοποίηση ζώου που διαπράττει το επόμενο δευτερόλεπτο καταγράφεται. Δυστυχώς για αυτόν, το όνομα του και το video έχουν προωθηθεί ήδη με επίσημο έγγραφο στο ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ (ΓΕΣ) του κράτους μας.
Καμαρώστε τον φαντάρο και τους ομοίους του που χαζογελάνε αφού ο κ.Ματζικος κλώτσησε ένα απροστάτευτο πλάσμα,που το μόνο που ήθελε ήταν λίγο φαγητό.
Ενημερώνουμε τον κόσμο ότι φαινόμενα κακοποίησης ζώων για…πλάκα στα στρατόπεδα είναι πολύ συχνά φαινόμενα. Γίνονται πολλές φορές μέχρι και αντικείμενο σκοποβολής, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν διαταχθεί από ανωτέρους οι …φόλες για εξόντωση θηλυκών σκυλιών και των κουταβιών τους.
Adespoto.gr


Read more...

Εν αναμονή της απόσυρσης ΙΧ


Επιμέλεια: Στράτος Μωραΐτης

Εχθές Παρασκευή στάλθηκαν προς υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για τις ρυθμίσεις που έμειναν στον «αέρα» μετά την απόφαση της κυβέρνησης για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, μεταξύ αυτών και το μέτρο της απόσυρσης των ΙΧ αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λεπτομέρειες του τελικού κειμένου του ΥΠΕΧΩΔΕ δεν απέχει σημαντικά σε σχέση με όσα στοιχεία είχαν γνωστοποιηθεί έως σήμερα, τουλάχιστον σε επίπεδο κινήτρων. Το μέτρο αναμένεται να ισχύσει έως τον Οκτώβριο του 2012.

Οι λεπτομέρειες που είχαν γνωστοποιηθεί ανέφεραν ότι το χρηματικό ποσό που θα εισπράττεται θα αυξάνεται ανάλογα με τον κυβισμό του κινητήρα του αυτοκινήτου που αποσύρεται που κάποιος θα λάβει αν

Αναλυτικότερα για τα αυτοκίνητα με κυβισμό έως 900 κ.εκ. το ποσό επιστροφής είχε οριστεί σε 500 ευρώ,

από 901 - 1.400 κ.εκ. σε 1.000 ευρώ,

από 1.401 - 2.000 κ.εκ. σε 1.500 ευρώ,

από 2.001 - 2.400 κ.εκ. σε 1.800 ευρώ &

άνω των 2.401 κ.εκ. σε 2.200 ευρώ.

Σε περίπτωση που κάποιος αντικαταστήσει το παλιό του αυτοκίνητο με ένα καινούριο ή μεταχειρισμένο όχημα που πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro-4 και Euro-5, τότε θα λάβει επιπλέον 1.000 ευρώ.

Ισχυρά οικονομικά κίνητρα παρέχονται και σε όσους αποσύρουν επαγγελματικά αυτοκίνητα, το οποίο κυμαίνεται από 500 ως και 9.000 ευρώ, κι όσοι το αντικαταστήσουν θα ωφεληθούν με επιπλέον 1.500 έως και 4.000 ευρώ.

Αλλαγές θα ισχύσουν και στον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας, τα οποία διαμορφώνονται ως εξής:

* τα Ι.Χ. με πρώτη άδεια κυκλοφορίας μετά την 1/1/2005 θα πληρώσουν 18 € λιγότερα στα τέλη του 2010,

* τα Ι.Χ. με πρώτη άδεια κυκλοφορίας από 1/1/2000 έως 31/12/2004 θα πληρώσουν επιπλέον 50 €,

* τα Ι.Χ. από 1/1/1996 έως 31/12/1999 θα πληρώσουν επιπλέον 100 € και

* όσα έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά πριν από τις 31/12/1995 θα πληρώσουν επιπλέον 150 €.
news247.gr


Read more...

Οι τύποι των Φοιτητών ! ! !


O ΓΛEIΦTHΣ
παρατσούκλια: σάλιαγκας, μακρυγλώσσης, σλιτς-σλατς-σλουρπ
(σάλια παντού)........
γενικά γνωρίσματα: κάνει "πιάτσα" στα τραπεζάκια των καθηγητών,
τους χτυπάει στον ώμο και τους φωνάζει με το μικρό τους όνομα........
τρόποι διασκέδασης: μόνιμος θαμώνας νυχτερινών κέντρων που
συχνάζουν καθηγητές. Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα γλειφιτζούρια.
χόμπι: του αρέσει να διαβάζει τον τηλεφωνικό κατάλογο και να
αποστηθίζει τηλέφωνα και διευθύνσεις καθηγητών.
TO ΦYTO
Το Τεφτέρι

παρατσούκλια: κόρακας, ξερόλας.
γενικά γνωρίσματα: συνήθως φοράει γυαλιά, κουβαλάει τιςάπειρες σημειώσεις και έχει το organiser παραμάσχαλα.
Επίσης γουστάρει τη βροχή (με ηλιοφάνεια) γιατί έτσι φωτοσυνθέτει.....
τρόποι διασκέδασης: δεν γουστάρει την πολυκοσμία! Ασχολείται με την κηπουρική, συχνάζει στη βιβλιοθήκη, στο Internet και στο τμήμα ηλιακής ενέργειας.
Φιλοδοξία του είναι να τελειώσει κάποτε τη γεωπονία.
χόμπι:Του αρέσει να διαβάζει. Πέρα από αυτό όμως, του αρέσει ν' αναγιγνώσκει κείμενα, να ξεφυλλίζει βιβλία, ν'αποστηθίζει κείμενα και φυσικά να εκφωνεί σελίδες με σκοπό τη βαθύτερη γνώση και την εκτενέστερη εμπέδωση.
O KOMMATIKOΠOIHMENOΣ
παρατσούκλια: αρχηγός, πρόεδρος, ηγέτης.
γενικά γνωρίσματα: οι φιλικές διαθέσεις, το φαρδύ χαμόγελο και οι θερμοί χαιρετισμοί. Εκπέμπει σε πολλά μήκη κύματος και συμπαθεί τους πάντες. Bρίσκει παντού αδικίες και αναζητάει τρόπους λύσης. Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα μικρόφωνα και στα διαλείμματα
τρώει καραμέλες HALLS με "vapor action" για να διατηρεί πάντα σε φόρμα τη φωνή του λαού.
τρόποι διασκέδασης: τη βρίσκει "αισχρά" σε συγκεντρώσεις, ενώ όταν βγαίνει σε μπαράκια φροντίζει να πίνει το ποτό του σε υπερυψωμένο σημείο. Kάνει πρόβες μπροστά από δίμετρους καθρέπτες έχοντας το μαγνητόφωνο να χειροκροτεί και ηδονίζεται να κοιτάει κόσμο από μπαλκόνι 2ου ορόφου και άνω.
χόμπι: παίρνει μαθήματα ορθοφωνίας και βρίσκεται όπου έχει χαρές και πανηγύρια. Πιστεύει στο ρητό: " AΣ ME ΛENE BAΛENTINA, κι ας ψοφάω και απ' την ΠEINA".
O EΠIXEIPHMATIAΣ
παρατσούκλια: γιάπης, κυρίλας.
γενικά γνωρίσματα: γυρνάει κρατώντας στο' να χέρι το κινητό και στο άλλο το μπρελόκ της MERCEDES με το κλειδί της LADA. Είναι ψωνάρα ενώ σπουδάζει για πλάκα, έτσι για να πουλάει μούρη. Μελλοντικά φιλοδοξεί να αγοράσει το ΑEI για να το κάνει εργοστάσιο.......
τρόποι διασκέδασης: δεν τρώει στην εστία (και ποιος τρώει άλλωστε; ), γυαλίζει κάθε απόγευμα το ασημένιο PARKER που του δώρισε ο μπαμπάς και κυκλοφορεί σε φτασμένα μέρη με ένδυση ARMANI και βάλε (made in China όμως!!!!). Mοναδικό του βίτσιο είναι να χρησιμοποιεί δεκαχίλιαρα αντί για χαρτί υγείας ..
χόμπι: money counting ...έχει προσφορές από τράπεζες για να αντικαταστήσει το γνωστό μηχάνημα.......Επίσης να υπογράφει επιταγές και να σκίζει το διπλότυπο ( και ας είναι
ακάλυπτες). Το αποκορύφωμα των φετίχ του είναι να μιλάει στο κινητό που η μπαταρία του έχει να φορτιστεί 8 μέρες και να τηλεφωνάει από καρτοτηλέφωνο.......
Read more...

Τα ταχυδρομικά περιστέρια ταχύτερα από το Διαδίκτυο στη Ν.Αφρική


Ουίνστον-ADSL σημειώσατε 1
Ο Ουίνστον το ταχυδρομικό περιστέρι είναι ταχύτερος από τις ευρυζωνικές συνδέσεις της Νοτίου Αφρικής, αποδείχθηκε με έναν πρωτότυπο αγώνα ταχύτητας.
Η εταιρεία Πληροφορικής Unlimited πρέπει καθημερινά να μεταφέρει μεγάλους όγκους δεδομένων από το υποκατάστημά της στο Πίτερμαριτζμπουργκ στα κεντρικά της γραφεία που βρίσκονται στο Ντέρμπαν.
Απηυδισμένοι από τις αργές ταχύτητες της σύνδεσης ADSL, οι υπεύθυνοι της εταιρείας βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο να διαμαρτυρηθούν: έβαλαν τον Ουίνσον να αναμετρηθεί με το ADSL της εταιρείας Telkom, του μεγαλύτερου παρόχου πρόσβασης της χώρας.
Το ταχυδρομικό περιστέρι χρειάστηκε μία ώρα και οκτώ λεπτά για να διανύσει την απόσταση από το υποκατάστημα μέχρι τα κεντρικά γραφεία, όπου παρέδωσε μια κάρτα μνήμης των 4 GB.
Αν ληφθεί υπόψη και ο χρόνος που απαιτήθηκε για να μεταφερθούν τα δεδομένα στην κάρτα πριν από το ταξίδι, ο συνολικός χρόνος για την αποστολή ήταν δύο ώρες, έξι λεπτά και 57 δευτερόλεπτα.
Στον ίδιο χρόνο είχε μεταφερθεί μέσω της Telkom μόνο το 4% των ίδιων δεδομένων.
Ο Ουίνστον μπορεί έτσι να υπερηφανεύεται ότι είναι ταχύτερος από το Διαδίκτυο στη χώρα του.
in.gr


Read more...

«Πολύ τολμηρή για να προβληθεί»


Για την Οργάνωση People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), η Αμερικανίδα ναυαγοσώστρια του Hollywood Πάμελα Άντερσον αποφάσισε να πρωταγωνιστήσει σε ένα σποτάκι, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την ηθική αντιμετώπιση προς τα ζώα. Μόνο που για τα αμερικανικά δεδομένα, το σποτάκι θεωρήθηκε «πολύ τολμηρό» και δεν προβλήθηκε με την αιτιολογία ότι «μπορεί να το δουν ανήλικα παιδιά».

Όπως και να έχει, η Πάμελα δήλωσε πως θα συνεχίζει να αγωνίζεται για την προστασία των ζώων.
TVXS


Read more...

Ο γιός του νοικοκυραίου

photo by argycon


[Σχόλιο του χρήστη Mind the Gap σε άρθρο του TVXS]
Ο γιός του νοικοκυραίου μεγάλωσε στο χωριό. Ο πατέρας, ο κυρ-νοικοκυραίος, ήταν αγρότης και πάσχιζε να μεγαλώσει τα παιδιά του δουλεύοντας σκληρά στα χωράφια και κάνοντας «το σκατό του παξιμάδι». Το όνειρό του ήταν να μην κάνουν την ίδια μίζερη ζωή τα παιδιά του, να σπουδάσουν, να ξεφύγουν απ' το χωριό, να γίνουν «επιστήμονες» να τα καμαρώνει. Ο γιός, μικρός, τα έκανε πάνω του μέχρι τα 8 του και στο σχολείο τα άλλα παιδιά τον κοροιδεύανε, «χέστη» τον φωνάζανε και συχνά τον βαράγανε και του πετάγανε πέτρες. Ούτε παιδί «ξουράφι» ήτανε. «Δεν τά 'παιρνε τα γράμματα», όπως έλεγε ο δάσκαλος στον κυρ-νοικοκυραίο· «καλύτερα να μείνει εδώ να δουλέψει τη γη σας, να προκόψει», του είχε πει στην 6η δημοτικού. Ο γιός του νοικοκυραίου έβλεπε πολλή τηλεόραση, του άρεσαν τα «αστυνομικά» και οι ταινίες, οι πολεμικές, σαν τον «Ράμπο», του άρεσε και ο Τσακ Νόρις και παιδικός του ήρωας ήταν ο Στίβεν Σιγκάλ.

Στο γυμνάσιο ήταν χειρότερα τα πράγματα. Μόνο στα θρησκευτικά και στη
exoapotinvouli

γυμναστική τα κατάφερνε καλά, γιατί η μάνα νοικοκυραίου τον πήγαινε από μικρό συχνά στην εκκλησία. «Ξεφτέρι» ήτανε σε κάθε λιτανεία και κηδεία και έπαιζε και πολλή μπάλα στην ομάδα του χωριού, ήταν αναπληρωματικός τερματοφύλακας. Δεν ήταν καλός στην ιστορία, αλλά του άρεσε η επανάσταση του '21, μισούσε τους αιμοβόρους Τούρκους και πίστευε πως είναι απόγονος των Λακεδαιμόνων. Πολλές φορές ονειρευότανε πως ήταν ο Λεωνίδας. Ως χαρακτήρας στην προεφηβεία ήταν ανήσυχος, αλλά τα υπόλοιπα παιδιά δεν τον κάνανε πολλή παρέα, γιατί «ακούγανε ξένα», «ντυνόντουσαν με μαύρα σαν σατανιστές», μιλάγανε για «πολιτικά» και όταν προσπαθούσε να μπει στην παρέα τον δουλεύανε, «γιδογάμη» τον ανεβάζανε, «μαλάκα» τον κατεβάζανε και του ρίχνανε υποτιμητικές σφαλιαρίτσες η του καρφιτσώνανε χαρτάκια με ένα πέος ζωγραφισμένο στην πλάτη. Εκείνος κάρφωνε τα πάντα στον γυμνασιάρχη, τον Θεολόγο, τον χουντικό απ' τα Τρίκαλα, που τον έβαζε να σπιουνεύει ποιοί καπνίζουν και ποιοι είναι σε «πολιτικές νεολαίες», για να τον περνάει τις τάξεις.

«Θα τους δείξω εγώ», σκεφτότανε και έβλεπε τον εαυτό του Σβαρτζενέγκερ να τους δέρνει όλους και να βιάζει δεμένη χειροπόδαρα την κόρη του γείτονα, «αυτό το τσουλί», που τον φώναζε υποτιμητικά «τοσοδούλι», μπροστά σε όλο τον κόσμο. Κάποτε, όταν ήταν μικρά, παίζανε στον αχυρώνα το γιατρό και τη νοσοκόμα και 'κείνη είδε πόσο μικρό ήταν το «μόριό» του και έβαλε δυνατά τα γέλια. Ένας θείος τον πήγε μια μέρα στις «πουτάνες», ένα καλοκαίρι, στην Αθήνα, αλλά δεν του σηκώθηκε και 'κείνη η παλιοβουλγάρα του είπε: «ντεν πειράζει, πουστράκο, γκαμίσει άλλη φορά», χαϊδευτικά. Αυτό δεν το ξεπέρασε ποτέ, γιατί θυμήθηκε πως κάποτε του σηκώθηκε βλέποντας στα αποδυτήρια τον γιο του καφετζή, που είχε μεγάλη την ψωλή, γυμνό. «Αδύνατον να είμαι αδερφή», σκεφτότανε συνέχεια και όταν ήρθε η ώρα να πάει στρατό, πήγε στα Ο.Υ.Κ., να αποδείξει τον ανδρισμό του, στον εαυτό του και σε κάθε «πουτάνα». Εκεί ένιωσε για πρώτη φορά ικανοποιημένος την τελευταία εβδομάδα εκπαίδευσης όταν έσπασε τα μούτρα ενός φαντάρου σε ένα τσαμπουκά, σ' ένα «κωλάδικο» κοντά στα σύνορα. Τον φουκαρά τον φαντάρο τον κράταγαν βέβαια τρεις «παλληκαράδες» και ήταν και «μαστουρωμένος», αλλά ο γιός του νοικοκυραίου πολύ το χάρηκε που τον χτύπαγε με όλη του τη δύναμη, καθώς σκεφτόταν μέσα του: «δεν είμαι πούστης, δεν είμαι πούστης!!!».

Όταν γύρισε στο χωριό με ένα τατουάζ «Μολών Λαβέ» στον δεξί ώμο και μια σπαρτιάτικη περικεφαλαία στο στήθος, ο πατέρας του τού πήρε μια μεταχειρισμένη «μπε-ε-βε τζι-τι-εξ σούπερ-τούρμπο μι-τρία» με τις τελευταίες οικονομίες της οικογένειας. Πέρναγε τον καιρό του βλέποντας Λιακόπουλο και διαβάζοντας επιτέλους βιβλία που μπορούσε να καταλάβει. Ναι, ήταν απόγονος των ΕΛ, ήταν κάτι σπουδαίο, δεν ήταν σαν τους «άλλους», τους «κρυφο-Εβραίους» και τις «κρυφο-αδερφές». Γυάλιζε το κυνηγετικό του όπλο κάθε μέρα και εξόντωνε κάθε σπουργίτι που είχε μείνει στο καμμένο δάσος, φαντασιωνόμενος πως εξοντώνει ορδές από αράπηδες, Πακιστανούς, Αλβανούς και άλλους αλλόθρησκους εχθρούς της πατρίδας, που τους έβαλαν οι «Αμερικάνοι» να καταργήσουν τη «θρησκεία και τα πιστεύω μας». Άκουγε διαπασών κλαρίνα στην «αμαξάρα» του, γυρίζοντας τύφλα απ' τα πανηγύρια και πάταγε αδέσποτους σκύλους και γάτες, «για πλάκα». Ο κυρ-νοικοκυραίος ήταν κουμπάρος του χασάπη, που ήταν μέγας και τρανός κομματάρχης του «Κόμματος». Χρόνια παρακαλούσε για μια θεσούλα για το γιό του, αλλά «το ΑΣΕΠ μας έχει δέσει τα χέρια», του απαντούσε ο χασάπης. Ο γιός «βοηθούσε» το Κόμμα κάνοντας θελήματα στις εκλογές για τον βουλευτή του «Κόμματος», μοιράζοντας φυλλάδια και σηκώνοντας ελληνικές σημαίες στις ομιλίες του. Ώσπου κάποια μέρα ο χασάπης τον κάλεσε στο μαγαζί και καθώς έκοβε μια σπάλα με τον μπαλντά, του είπε: «λοιπόν, υπάρχουν δυό θεσούλες απ' το 'παράθυρο' για σένα, μιά στην πυροσβεστική και μια στην ομάδα ΔΕΛΤΑ, ξέρεις, τους 'ράμπο' της αστυνομίας, πές μου πού θες να σε βάλω και θα το τακτοποιήσω». Δεν έκανε δεύτερη σκέψη· ήξερε για την πυροσβεστική απ' το γιό της περιπτερούς, ηρωικό επάγγελμα, επικίνδυνο, όλοι τον θαύμαζαν και τον εκτιμούσαν, παλληκάρι τον λέγανε. Είχε όμως και ένα μακρινό ξάδερφο που ήτανε «μπάτσος» στο ηθών και είχε χοντροκονομήσει «δουλεύοντας την κοινωνία» και «ξύνοντας τα αρχίδια του». Δεν χρειάστηκε δεύτερη σκέψη· «Στη ΔΕΛΤΑ, στη ΔΕΛΤΑ !!!» αναφώνησε αμέσως, «αν ήθελα μια δουλειά να κινδυνεύω και να κουράζομαι θα έμενα αγρότης...»
Read more...

Συναυλία αγάπης για τον μικρό Χρηστάκη

12/09/2009, Ν. Τρίγλια, 2ο Δημοτικό.
Χαλκιδικη 21:30


ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 5ΧΡΟΝΟ ΧΡΗΣΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΑ Ν.ΣΙΛΑΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΟΓΚΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΙ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ.
ΙΣΩΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ....
ΤΗΛ. ΠΛΗΡ.6959788088 Κ. ΒΑΣΩ ΜΠΡΑΤΖΟΥ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
Help 5 year old Christis from N. Sylata Chalkidiki in Greece. He is suffering from a brain tumor and should be hospitalized right away in a clinique in Germany. We ask for annyone who can help for the sake of the child's health. Maybe with your help we can shave his life.
Information telephone 6959788088 Mrs Vaso Bratsou.
Thank you.
Το χαμομηλάκι


Read more...

Η Παναγία των Καταφυγίων, Virgin Mary of 'Shelters'

photos by ifanik

Η εκκλησία της Παναγίας των Καταφυγίων ευρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα νοτίως του Δερβενίου Κορινθίας, επί της οδού που οδηγεί στο ορεινό Σαραντάπηχο.
Φθάνοντας στην περιοχή αντικρίζουμε την είσοδο της εκκλησίας που μας οδηγεί στο Ναό με τις υπόλοιπες ενδιαφέρουσες επεκτάσεις του.
Την προσωνυμία της η εκκλησίας έχει αποκτήσει από την περιοχή "Καταφύγια" που οικοδομήθηκε.
Στην περιοχή "καταφύγια" και μέσα στις δυσπρόσιτες σπηλιές και σε απόκρημνα βράχια, είχαν καταφύγει οι Ζαχολίτες στην περίοδο της Τουρκοκρατίας, για να κρυφτούν και να αποφύγουν τους διωγμούς των κατακτητών. Σύμφωνα με την παράδοση
TravellGreece

των ανθρώπων στην περιοχή και η κατασκευή της εκκλησίας άρχισε το 1782.
Μέχρι το 1880 στο εξωκλήσι διακονούσε μία μοναχή η οποία το εγκατέλειψε λόγω των δυσκολιών πρόσβασης και διαβίωσης σε αυτό.
Αργότερα, οι θρησκευόμενοι κάτοικοι της περιοχής, βλέποντας την ανάγκη που απαιτούσε βελτίωση και ανάδειξη του ιερού αυτού προσκυνήματος, που μαζί με την ιερά μονή Προφήτη Ηλία Κούτου και τον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ζαχόλης είναι τα θρησκευτικά στολίδια της περιοχής, άρχισαν την βελτίωσή του.
Το 1969 επί εφημερίας του μακαριστού π. Παπανδρεάδη Νικ. που εφημέρευε στη περιοχή, με μεγάλη προσπάθεια λόγω εδάφους, σκάλισαν στους βράχους σκαλοπάτια που συνέδεσαν την εκκλησία με τον δημόσιο δρόμο που οδηγεί από το Δερβένι στη Ζάχολη.
Το 1983 με πρωτοβουλία του μακαριστού π. Χρ. Διαμαντίδη υδροδοτήθηκε η εκκλησία.
Από το 1996 και μέχρι σήμερα την ανακαίνιση, επέκταση, βελτίωση και συντήρηση της Παναγίας Καταφυγιώτισσας έχει αναλάβει ο Γεώργιος Ρούσσος, κάτοικος ʼνω Αιγιαλού. Με προσωπική εργασία, με καλαισθησία, με σεβασμό στο περιβάλλον, την ιστορία και την αγιότητα του χώρου , έκτισε μία επιβλητική είσοδο, ανακατασκεύασε το παλιό κελί, δημιούργησε κρυφό σχολειό, συνέδεσε με στοές λαξευμένες στούς βράχους όλους τους χώρους που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες.
Η Παναγία των Καταφυγίων εορτάζει πανηγυρικά στις 23 Αυγούστου και συγκεντρώνεται πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή.

The church of Virgin Mary of Shelters is located approximately 10 kilometers south of Corinthos, Derveni on the road leading to mountain Sarantapihos.
Arriving the visitor will meet , the entrance of the church that leads to the temple with other interesting extensions.
The name of the church comes from the region built. that is called "Shelters" .
.In the area called"shelters" and within the inaccessible caves and cliffs, the Zacholites, during the Ottoman empire, tried to hide and avoid the persecutions of the conquerors. According to tradition the date of transition of people in the construction of the church began in 1782.
Since 1996 until today the renovation, expansion, improvement and maintenance of the Virgin Mary has been taken by George Roussos. With personal work, with grace, respect for the environment, history and sanctity of space, built an imposing entrance, reconstructed the old cell, created a secret school, associated with tunnels carved rocks that impresses visitors.
Virgin Mary of Shelters . celebrates on 23 August and attracts many visitors from the region.
Read more...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!




Read more...

The birds


azaf1


Read more...
free counters