EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Δαμάζοντας το...Tsunami




Read more...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΑ ΡΟΖ ΜΗΝΥΜΑ-ΑΠΑΤΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ...ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ...ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΔΕΣΗ...


«Σε είδα στην καφετέρια το Σάββατο και μου άρεσες πολύ. Μου το έδωσε το τηλέφωνο ο φίλος σου! Είσαι ακόμη διαθέσιμος; Μαριάννα».
Αυτό το φαινομενικά αθώο ή... πικάντικο μήνυμα κυκλοφορεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε εκατοντάδες κινητά, προκαλώντας τεράστια οικονομικά προβλήματα, αλλά και ομηρικούς συζυγικούς καβγάδες.
Ακόμη και η απλή απάντηση: «Λάθος» θα έχει ως αποτέλεσμα να λάβετε έναν «φουσκωμένο» λογαριασμό. Αν πάλι η ανταπόκρισή σας στην «πρόκληση» είναι θετική, το ...
irakliowebradio

μπουγιουρντί θα είναι αντίστοιχο της θέρμης με την οποία απαντήσατε. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, δεν είναι ούτε μία ούτε δύο οι περιπτώσεις ανθρώπων που κλήθηκαν να πληρώσουν ακόμη και 1.500 ευρώ, ενώ κάποιοι χρεώθηκαν 5.000 ευρώ! Τα θύματα που κατήγγειλαν την... κινητή απάτη έχουν ήδη ξεπεράσει τα 250, ενώ εκτιμάται πως ο αριθμός των εξαπατημένων είναι πολύ μεγαλύτερος.
Πώς λειτουργεί το κόλπο; Οι... εταιρείες αυτές, που συνήθως έχουν έδρα τα νησιά Κέιμαν και άλλες χώρες στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου και ελλιπές νομικό πλαίσιο, αλιεύουν τα υποψήφια θύματά τους με δυο τρόπους. Είτε στέλνουν sms σε τυχαίους αριθμούς και όποιος πέσει στην παγίδα, είτε βρίσκουν τους αριθμούς των τηλεφώνων από διάφορα κουίζ, τεστ και άλλα «λογισμικά» στο Διαδίκτυο, στα οποία κάποιος καταχωρεί οικειοθελώς τον αριθμό του. Η χρέωση κυμαίνεται από 3 έως 4 ευρώ ανά sms, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ο κάτοχος χρεώνεται με ακόμη 2 ευρώ και για το μήνυμα που άθελά του έλαβε. Στον μηνιαίο λογαριασμό τελικά η χρέωση από την απάτη κυμαίνεται από 30 έως και 300 ευρώ. Ουσιαστικά με μια απάντηση ο παραλήπτης «αποδέχεται» τη συμμετοχή του σε κεκαλυμμένα «παιχνίδια» ή dating services (τηλεφωνικά ραντεβού).
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση όπου ένας πατέρας από την Ανάβυσσο καλείται να πληρώσει 1.400 ευρώ λογαριασμό για το κινητό του 8χρονου γιου του.
«Εχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Πρέπει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών να απαγορεύσει στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να χρεώνουν τον κόσμο ασύστολα. Αν κάποιος θέλει να συμμετέχει πρέπει να το δηλώνει με γραπτή εξουσιοδότηση στην εταιρεία και όχι με μήνυμα», επισήμαναν αξιωματικοί της Ασφάλειας.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Wind, το πρόβλημα έγκειται στο ότι οι χρεώσεις ανά μήνυμα είναι μικρές (αντίστοιχες με την αγορά ενός παιχνιδιού ή ringtone κ.λπ.) και γι' αυτό δεν εντοπίζονται οι απάτες. «Οταν η χρέωση ανά μήνυμα είναι 30-40 ευρώ "χτυπάει" συναγερμός στο σύστημά μας και ενημερώνεται αμέσως ο πελάτης. Το σύστημα όμως ξεγελιέται με τα 2-3 ευρώ και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Κι εμείς θέλουμε να καταπολεμηθούν αυτά τα φαινόμενα διότι εάν οι πελάτες καταφύγουν στη δικαιοσύνη, το κόστος θα το επωμιστούμε εμείς», εξήγησε η Ειρήνη Αναστασιάδου.
ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ iNTERNET ΓΙΑ RINGTONES ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ...ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ...
ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ...
ΠΡΟΣΟΧΗ...
Read more...

Τί αντιπροσωπεύει αυτός ο αριθμός, που βρίσκεται στη βάση ενός πλαστικού μπουκαλιού;


Ξέρετε τί αντιπροσωπεύει αυτός ο αριθμός, που βρίσκεται στη βάση ενός πλαστικού μπουκαλιού; Το χημικό υλικό ή τη χημική σύνθεση από την οποία είναι φτιαγμένο. Για να μην αναρωτιόμαστε πολλές φορές, γιατί ένα μπουκάλι...μυρίζει … «κάπως». Πάντως, κανένα από αυτά τα μπουκάλια δεν είναι φτιαγμένο για να επαναχρησιμοποιείται. Οπότε … ξεφορτωθείτε το αμέσως μετά την πρώτη χρήση…

I-DIADROMI


Read more...

Απήγαγαν Έλληνα στο Αφγανιστάν


ΘΥΜΑ ΑΠΑΓΩΓΗΣ έπεσε χθες τα ξημερώματα στην περιοχή Τσιτράλ του Βορείου Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, ένας Έλληνας πολίτης, μέλος ελληνικής μη κυβερνητικής οργάνωσης. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε πως «προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση της κατάστασης».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 30 ένοπλοι μασκοφόροι εισέβαλαν στο κτίριο όπου κοιμόταν ο άνδρας και τον απήγαγαν, μαζί με ακόμα ένα άτομο, σκοτώνοντας τον έναν από τους δύο φρουρούς που του είχε παράσχει η πακιστανική κυβέρνηση για προστασία. Ο Έλληνας εθελοντής, που φέρεται να είναι γύρω στα 50, ζει στην κοιλάδα Καλάς τα τελευταία 15 χρόνια μαζί με τη σύζυγό του και εργάζεται πάνω σε θέματα ανάπτυξης της κοινότητας. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες τον θέλουν να είχε αναλάβει την κατασκευή ενός τριώροφου κτιρίου που προοριζόταν για μουσείο, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούνταν ως σχολείο.
Αστυνομικές πηγές δήλωσαν πως οι απαγωγείς μιλούσαν Παστούν, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να ήταν από το Αφγανιστάν.
Pliatsiko News


Read more...

Εκατοντάδες νεκρά ψάρια σε τάφρο δίπλα στην Κάρλα


Νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν χθες το πρωί σε τάφρο δίπλα στη λίμνη Κάρλα προκαλώντας την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής αλλά και της δημοτικής αρχής που ζητά την παρέμβαση της Διεύθυνσης Υγείας της ΝΑΜ.. Ο κεντρικός ταμιευτήρας δεν φαίνεται να μολύνθηκε καθώς αυτό το διάστημα η συγκεκριμένη τάφρος στην οποία καταλήγουν τα νερά του Πηνειού δεν έριχνε νερό στη λίμνη.
Τα εκατοντάδες νεκρά ψάρια εντόπισε υπάλληλος του δήμου Κάρλας ενώ σε αυτοψία που έγινε παρουσία και του γεωπόνου του δήμου, εκτείνονται σε μήκος 3,5 χιλιομέτρων.
alfaskai


Read more...

Ο ΟΣΕ μετονομάζεται σε ΚΤΕΛΟΣΕ;

Εσείς συμφωνείτε με το «Αναθεωρημένο Πρόγραμμα Απαξίωσης» του ΟΣΕ;

Νιώθοντας την ακατανίκητη επιθυμία του λαϊκισμού να μας κυριεύει αποφασίσαμε να γράψουμε το παρακάτω κείμενο. Φοβερό προνόμιο να λαϊκίζει, γράφοντας δημόσια, ο λαός. Αυτό, κατά το μάλλον ή ήττον (φίλε προβοκάτορα), θα ονομάζεται (ή εμείς το ονομάζουμε) «μεταλαϊκισμός».

Ίσως να ήταν φρονιμότερο να «ποιήσωμεν την νήσσαν»,όπως πράξανε τα «φιλολαϊκά» ΜΜΕ, που ήδη «χρηματίστηκαν» από το νόμιμο κρατικό χρήμα της καμπάνιας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών που φέρει τον τίτλο «Ο Κόσμος που Έρχεται».
Ωστόσο, εμείς σκοπεύουμε να αντιστρατευτούμε σ’ αυτήν
MassMedia-gr

την «εκστρατεία ενημέρωσης» των πολιτών (δηλ. την κρατική προπαγάνδα) για το δήθεν εκσυγχρονισμό των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Συγκεκριμένα, ως πολίτες (Μας ακούει κανείς;), εκφράζουμε τη διαφωνία μας για το «Αναθεωρημένο Πρόγραμμα Εξυγίανσης» του ΟΣΕ. Κυρίως εις ότι αφορά την νέα τιμολογιακή πολιτική που προβλέπει οι αυξήσεις των εισιτηρίων, του μέχρι πρότινος φθηνότερου μέσου μεταφοράς, να φθάσουν στο 80% του κόστους των εισιτηρίων των ΚΤΕΛ (βλ. βίντεο στο τέλος). Δε δεχόμαστε, με άλλα λόγια, η τιμολογιακή πολιτική των ΚΤΕΛ να καθορίζει στο μέλλον τις τιμές των εισιτηρίων του ΟΣΕ(!) (ερώτ. Αυτό λέγεται ανταγωνισμός στην «ελεύθερη αγορά»;).

«Μεταλαϊκίζοντας» (φίλε προβοκάτορα) διερωτόμαστε. Με δεδομένη την οικονομική κρίση (την οποία επικαλείται η κυβέρνηση), την αύξηση της ανεργίας (την οποία επικαλείται η ΓΣΕΕ), τη συρρίκνωση των μισθών και των συντάξεων (που επικαλείται η αντιπολίτευση), την ακρίβεια της ασύδοτης αγοράς των καρτέλ (την οποία διαπιστώνει καθημερινά ο πολίτης), πώς είναι δυνατό να παίρνονται τέτοιου είδους αποφάσεις;
Κύριε υπουργέ και κύριοι σύμβουλοι του ΟΣΕ (με τους μισθούς «πείνας» των 6.000€ (και βάλε) μηνιαίως), οφείλετε να καταλάβετε πως με αυτές τις κουτοπόνηρες «πολίτικες», δεν μπορείτε να πείσετε ότι θα εξυγιάνετε τον ΟΣΕ (όση προπαγάνδα και να μετέλθετε).

Ο πολίτης δεν πείθεται πως με τα μέτρα σας: οι σπατάλες, η κακοδιαχείριση, τα σκάνδαλα και η ανοργανωσιά θα εκλείψουν.Άλλωστε ούτε εσείς το θέλετε αυτό.
Οι αποφάσεις σας, είναι φανερό, αποβλέπουν στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ δια της γνωστής μεθόδου: της αποδιοργάνωσης, της απαξίωσης και της τελικής διάλυσής του (βλ. Ολυμπιακή).

Συγχωρέστε την αδυναμία μας να κατανοήσουμε τα οφέλη της ιδιωτικοποίησης που θα επιτευχθεί αξιοκρατικά (στην Ελλάδα δεν ευνοούνται οι ημέτεροι). Όπου στα πλαίσια της «ελεύθερης αγοράς» (στην Ελλάδα δεν υπάρχουν καρτέλ), με τον εξασκούμενο έλεγχο των θεσμοθετημένων ελεγκτικών μηχανισμών (ο οποίος ως γνωστόν είναι διαρκείς και προς όλους), δια του υγιούς ανταγωνισμού (στην Ελλάδα δεν υπάρχει διαπλοκή) θα ωφελήθει, μακροπρόθεσμα, ο Έλληνας πολίτης (η ευημερία του οποίου αποτελεί το κύριο μέλημά σας).

Καταλάβετέ το. Υπάρχει κόσμος που έχει ανάγκη να μετακινείται φθηνά. Αυτός ο κόσμος έχει γεμίσει τα τρένα σήμερα. Αυτόν τον κόσμο θέλετε να διώξετε ή/και να δυσκολέψετε με την αύξηση των εισιτηρίων και την συρρίκνωση των δρομολογίων.

Ελπίζουμε οι συμπολίτες – χρήστες εξ αγάπης ή εξ ανάγκης – του τραίνου να δώσουν το μήνυμα που αρμόζει στους εμπνευστές του σχεδίου μετατροπής των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε Μέσα Μαζικού Μαδήματος (δηλ. Απομύζησης)του Έλληνα πολίτη. των χρημάτων

Read more...

Εγκατέλειψε οικογένεια για το Facebook!


Τον απόλυτο έρωτα μέσα από το Facebook φαίνεται πως γνώρισε μια 35χρονη γυναίκα από την Αρτα, η οποία εγκατέλειψε σύζυγο και τέσσερα ανήλικα παιδιά προκειμένου να ακολουθήσει τον αγαπημένο της. Η απίστευτη ιστορία αγάπης και τρέλας, που αποτελεί τις τελευταίες ημέρες το πρώτο θέμα συζήτησης στην Αρτα και στα γύρω χωριά, έχει χωρίσει τους κατοίκους σε δύο στρατόπεδα: τους ρομαντικούς και τους συντηρητικούς. Οι πρώτοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν την πράξη της 35χρονης, ενώ οι δεύτεροι την έχουν ήδη «καταδικάσει σε θάνατο διά λιθοβολισμού».

Αυτό που την κάνει διαφορετική, πάντως, από πολλές άλλες ιστορίες
trelokouneli

που μπορεί να δίνουν τροφή για κουτσομπολιά, από κάποιες που ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας επαγγελματιών του είδους ή από ορισμένες που στάθηκαν πηγή έμπνευσης για μεγάλους δημιουργούς είναι ο τρόπος που γεννήθηκε ο μεγάλος έρωτας. Μιλάμε, λοιπόν, για έναν έρωτα που γεννήθηκε και φούντωσε στο Facebook. Σε αυτό τον τεράστιο διαδικτυακό τόπο συνάντησης φίλων που, όπως φαίνεται, δίνει τη δυνατότητα και για νέες γνωριμίες.
Η 35χρονη γυναίκα από χωριό της Αρτας εγκατέλειψε τον στρατιωτικό σύζυγό της και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά που είχαν αποκτήσει στη διάρκεια του γάμου τους και εξαφανίστηκε προκειμένου να ζήσει τον απόλυτο έρωτα με τον άντρα που γνώρισε στο Facebook. Τo σημείωμα που άφησε στους δικούς της ήταν λακωνικό: «Φεύγω να κάνω τη ζωή μου».
Read more...

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ...---ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ---


Σοβαρότατες καταγγελίες για «παρακρατικού» τύπου δράση κατά μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας διατυπώνει δημόσια η ομάδα δικηγόρων για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών.
Οι δικηγόροι μιλούν ευθέως για «ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών από ομάδες αυτοδικίας που με την ανοχή της Αστυνομίας δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα».

Με αφορμή την επίθεση με μαχαίρι που έγινε στις 27-8-2009 στην πλατεία Αττικής σε βάρος Αφγανού πρόσφυγα, ομάδα δικηγόρων επισκέφθηκε στις 8-9-2008 το Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα για να επικοινωνήσει με τον εντολέα τους, θύμα της ένοπλης επίθεσης. Οι δικηγόροι έμειναν άφωνοι από όσα διαπίστωσαν, αφού έγιναν και οι ίδιοι αποδέκτες των απαράδεκτων, παράνομων πρακτικών που χρησιμοποιούνται κατά των μεταναστών, δήθεν από «αγανακτισμένους πολίτες», υπό την υψηλή προστασία κρατικών οργάνων! Συγκεκριμένα οι δικηγόροι καταγγέλλουν:

Την αδικαιολόγητη πλημμέλεια των προανακριτικών υπαλλήλων για τη διακρίβωση της ταυτότητας των δραστών και την αποστολή της ελλιπέστατης σχηματισθείσας δικογραφίας στον εισαγγελέα, χωρίς καν τη λήψη ένορκης κατάθεσης από τον παθόντα.

Την κράτηση του τραυματία παθόντος και του μοναδικού αυτόπτη μάρτυρα (ασυνόδευτου ανηλίκου) σε επικίνδυνες για την υγεία του συνθήκες.

Τον εκφοβισμό των συνηγόρων τους, μελών της ομάδας μας, από πολίτες οι οποίοι με άνεση περιφέρονται στον χώρο του Αστυνομικού Τμήματος. «Είναι ανεπίτρετπο κάποιοι επίλεκτοι "αγανακτισμένοι πολίτες" να γνωρίζουν στοιχεία της δικογραφίας που βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και να περιφέρονται με άνεση στο εσωτερικό του Αστυνομικού Τμήματος, παρακολουθώντας προκλητικά τις ενέργειες των συνηγόρων.

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ;;;
ΠΡΕΖΑ TV

Read more...

Μουσικό διάλειμμα...

Οι Asian Dub Foundation στην Ελλάδα για δυο εμφανίσεις στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου!

Πριν από 16 χρόνια η κολεκτίβα των Asian Dub Foundation έκανε τα πρώτα της βήματα – διόλου ταπεινά ή αθόρυβα – σε ένα κοινωνικό κέντρο του νοτιοανατολικού Λονδίνου, με μία σειρά από σεμινάρια μουσικής τεχνολογίας που απευθύνονταν σε νεαρούς Ασιάτες μετανάστες. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια και διάφοροι τίτλοι κόσμησαν τη μπάντα όπως «ενεργό πολιτικό group», «ένα από τα καλύτερα live συγκροτήματα τα τελευταία 30 χρόνια» και «η τελευταία οργισμένη μπάντα της Βρετανίας». Μετά από 7 άλμπουμ και αναρίθμητες εντυπωσιακές συναυλίες ανά τον κόσμο, το χαρμάνι τους ποτίζεται ακόμη από λαϊκές μουσικές της Βεγγάλης, breakbeat, dub, ska, punk, ragga, rock, hip hop και electronica η οποία κραυγάζει και εξαπολύει μανιφέστα ενάντια στον φασισμό, την ανισότητα, τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο νέος τους δίσκος Punkara, όπως σχολιάζουν και οι ίδιοι, είναι μία λέξη των Αβορίγινων της Αυστραλίας, που σημαίνει τηλαισθησία, δλδ. να μπορείς να προβλέπεις το μέλλον αγγίζοντας διαφορετικά σημεία του σώματός σου. Καθώς, όμως, και μία μείξη του punk με το bhangra (χορευτική μουσική με funk και ασιατικά στοιχεία του 1970, ιδιαίτερα δημοφιλής στη Βρετανία).
Η παρέα του ιδρυτή Pandit G., του εμπνευσμένου κιθαρίστα Chandrasonic (κέρδισε αυτό το προσωνύμιο από τη συνήθεια να κουρδίζει τις χορδές του στην ίδια νότα, όπως δηλαδή στα sitar και ανεβάζοντας στα ύψη την παραμόρφωση να παίζει κιθάρα με ένα μαχαίρι), του Babu Stormz στο μπάσο, του εκρηκτικού percussionist (dhol/tabla) Cyber Rajput, του φοβερού DJ Gullabbhai Sun-J, συμπληρώνονται στη σκηνή με τη σβελτάδα, τη δυναμική και τα άψογα φωνητικά του Aktarv8r και του Al Rumjen, δυναμιτίζοντας το κοινό με την αεικίνητη παρουσία τους και γιαυτό άλλωστε θεωρούνται μια από τις καλύτερες live μπάντες.
Η εμπορική επιτυχία δίσκων όπως το Rafi’s Revenge, Community Music, Enemy of the Enemy και το πρόσφατο Punkara (με σημαντικές συμμετοχές των Iggy Pop, Gogol Bordello και πολλών άλλων), δεν μπόρεσαν ποτέ να επισκιάσουν το έντονο πολιτικό τους στίγμα που τους έκανε ιδιαίτερα δημοφιλείς στους αντιεξουσιαστικούς κύκλους και το αντιρατσιστικό κίνημα. Έχοντας περιοδεύσει με τους καλούς τους φίλους Beastie Boys και Ska-P κατά καιρούς, έφτασαν στο σημείο να παίξουν ζωντανά μπροστά σε 100 χιλιάδες κόσμο στο Larzac της Γαλλίας το 2003, χωρίς όμως ποτέ να παραμελούν το εργαστήρι που τους γέννησε στο East End του Λονδίνου, αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες σε σεμινάρια και workshops για τον εκπαιδευτικό ρόλο της μουσικής και την προώθηση της κοινωνικής εργασίας για τους νέους

THE SELF PRESERVATION SOCIETY παρουσιάζει live:
ASIAN DUB FOUNDATION
Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στο Block33
(πρώην Υδρόγειος, 26ης Οκτωβρίου 33, Θεσσαλονίκη)
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 15€ (@ http://adf.eventbrite.com) - 20€ (presale) - 25€ (door)
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
METROPOLIS (Τσιμισκή 33)
MUSICLAND – TICKETHOUSE (Μητροπόλεως 102)
BLOCK33 BOX OFFICE
Opening Acts: ZOLTAN TRIBE SOUNDSYSTEM
οι Πόρτες ανοίγουν στίς 9,00 μμ
Έναρξη 9,30 μμ

Οι 1 STEP FORWARD και CTS Productions παρουσιάζουν:
Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009
ASIAN DUB FOUNDATION (UK)
+ warm-up party and after-party with ANNA MYSTIC & DJ HARRIS (Funxion)
@ Gagarin 205 (Λιοσίων 203-205, Αθήνα)
Τιμές εισιτηρίων:
€20 περιορισμένες διαδυκτιακές κρατήσεις μόνο από το http://asiandubathens.eventbrite.com
€25 κανονική προπώληση
€30 ταμείο
Εισιτήρια προπωλούνται στο Tickethouse (Πανεπιστημίου 42 – εντός στοάς)


Read more...

Στο όνομα της Αυτοδυναμίας τους


Η Δημοκρατία μας έχει τη μορφή που της δίνουμε. Τη δική μας μορφή.

Σύμφωνα με το -κατ' ευφημισμόν- εκλογικό σύστημα, για να εισέλθει ένας συνδυασμός ή ένας μεμονωμένος υποψήφιος στη Βουλή, πρέπει να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 3% των εγκύρων ψήφων πανελλαδικά.

Τουτέστιν η ενδεχόμενη αποχή, μόνο ψυχολογική επιδραση μπορεί να έχει. Άρα επιβεβαιώνεται και νομικά πως δεν υπάρχει χώρος για αδιάφορους.

Αν για παράδειγμα δώσουν 5.000.000 πολίτες έγκυρη ψήφο, θα πρέπει το κόμμα ή ο μεμονωμένος υποψήφιος να λάβει τουλάχιστον 150.000 ψήφους, προκειμένου να λάβει μέρος στην κατανομή των εδρών.

Με το κολπάκι αυτό αποφεύγεται η κατάστηση βουλευτικών εδρών από πολύ μικρά κόμματα (άσχετα αν αποτελούν την προτίμηση ποσοστού πολιτών ακόμα και των πιο πεφωτισμένων) και βέβαια ωφελούνται τα "μεγάλα" κόμματα, εκείνα που μας ΄'εφεραν εδώ. Έτσι τα "μεγάλα" κόμματα σχηματίζουν ευκολότερα απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή με τα γνωστά επακόλουθα.

* Τα έγκυρα και τα λευκά
JUNGLE-Report

Σύμφωνα με το Ν. 3231/2004 επικυρώνεται κατά τα λοιπά νέο σύστημα κατανομής των κοινοβουλευτικών εδρών σε όσους ξεπεράσουν αυτό το ποσοστό. Ως έγκυρες ψήφοι λογίζονται οι ψήφοι οι οποίες δεν είναι άκυρες (σημαδεμένες, φάκελος χωρίς ψηφοδέλτιο κλπ.) ή .... λευκές.

Αποτελεί λοιπόν το λευκό "θέση" σύμφωνα με τον νομοθέτη και το σύστημα του;

* Το μαχαίρι και το πεπόνι

Οι 260 από τις 300 έδρες διανέμονται βάσει απλής αναλογικής, με εκλογικό μέτρο το κλάσμα [άθροισμα ψήφων όσων ξεπέρασαν το 3%] / 260.

Για να καθορισθεί ο αριθμός των εδρών που λαμβάνει κάθε συνδυασμός, γίνεται η διαίρεση [ψήφοι συνδυασμού] / [εκλογικό μέτρο], με το πηλίκο στρογγυλοποιημένο στον προηγούμενο ακέραιο (πχ εάν προκύπτει 37,8 ο συνδυασμός κερδίζει 37 έδρες).

Εάν στο τέλος της διανομής μένουν αδιάθετες έδρες λόγω των στρογγυλοποιήσεων, αυτές παραχωρούνται στους συνδυασμούς με τα μεγαλύτερα υπόλοιπα (χε χε χε...) από την παραπάνω διαίρεση.

Με βάση αυτόν τον υπολογισμό κατανέμονται και οι έδρες των βουλευτών επικρατείας.

Οι υπόλοιπες 40 έδρες παραχωρούνται στον πρώτο συνδυασμό, ανεξάρτητα από το ποσοστό του ή τη διαφορά του από το δεύτερο.

Η διάταξη αυτή, η οποία δηλώνει κραυγαλέα τον πλειοψηφικό χαρακτήρα του (λεγόμενου αναλογικού) συστήματος, έγινε με το αιτιολογικό ότι επιτρέπει τη δημιουργία "σταθερής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας".

Και ποιος την θέλει; Ποιος ρωτήθηκε;

Έτσι, αρκεί το πρώτο κόμμα να λάβει γύρω στο 42% για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση.

Επειδή ως βάση για τον καθορισμό των εδρών του κάθε κόμματος σε όλη την επικράτεια λαμβάνονται μόνο οι ψήφοι των κομμάτων που ξεπέρασαν το όριο του 3%, όσο περισσότερα κόμματα μείνουν εκτός Βουλής, τόσο μικρότερο ποσοστό χρειάζεται το πρώτο κόμμα, για να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ανάλογα με τον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων, μπορεί ένα κόμμα να κατακτήσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών και με χαμηλότερο ποσοστό του 42%.

Με βάση αυτόν τον υπολογισμό βρίσκεται το πόσες έδρες δικαιούται ένας συνδυασμός σε όλη την επικράτεια, όχι όμως και ποιες.

* Επαναληπτικές εκλογές


Ορίζεται από τον νόμο (το νόμιμον και το ηθικόν) ότι σε περίπτωση διαδοχικών εκλογών, οι οποίες γίνονται πριν περάσουν 18 μήνες από τις προηγούμενες, αυτές δε θα γίνουν με σταυρό προτίμησης, αλλά με λίστα, όπως παλιά (1985).
Η δύναμη του αρχηγού.

Δεν είναι για κρίσεις ενδοκομματικές αυτη η κατάσταση.

* Αυτοδυναμία


Με ποσοστό ακόμη και 39,2% μπορεί το πρώτο κόμμα να εξασφαλίσει πλειοψηφία των 151 εδρών και να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, σύμφωνα με το πλέον οριακό σενάριο ανάλυσης του ισχύοντος εκλογικού νόμου, ενώ όλα δείχνουν πως το 41,5% θα είναι αυτό που θα εξασφαλίσει σε κάθε περίπτωση την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος.

Συγκεκριμένα το 39,2% θεωρείται το "κατώφλι" της αυτοδυναμίας καθώς προαπαιτείται να μπουν μόνο τέσσερα κόμματα στην επόμενη Βουλή (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ.,ΚΚΕ και ΛΑ.Ο.Σ ; - η τηλεσκηνοθεσία στη καθημερινότητα μας).

Επιπλέον πρέπει το συνολικό ποσοστό των κομμάτων που δεν θα εξασφαλίσουν το όριο του 3% να μην είναι μικρότερο από 7,8%.

Με σενάριο πεντακομματικής Βουλής (στην περίπτωση δηλαδή που ξεπεράσει το όριο του 3% και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α - λόγω των αγκυλώσεων που λέγαμε), το κατώτατο όριο -για αυτοδυναμία 151 εδρών- αυξάνεται στο 40,4% και υπό την προϋπόθεση ότι το συνολικό ποσοστό των κομμάτων που δεν θα μπουν στη Βουλή να είναι το πολύ 5%.

Σε περίπτωση, τέλος που στην επόμενη Βουλή μπουν έξι κόμματα, δηλαδή ξεπεράσουν το όριο του 3% και οι Οικολόγοι Πράσινοι το όριο της αυτοδυναμίας πηγαίνει στο 41,5% και με την προϋπόθεση ότι το συνολικό ποσοστό των υπολοίπων πολύ μικρών κομμάτων θα είναι περίπου 2,5%, όπως ηλιθιωδώς συμβαίνει τις τελευταίες δεκαετίες...

* Και μετά;

Τυπικά, σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος, μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει τον πρωθυπουργό τον αρχηγό του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, δηλαδή τουλάχιστον 151.

Αν, όμως, κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία την πρώτη διερευνητική εντολή προκειμένου να διακριβώσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Αυτός απευθύνεται σε έναν, περισσότερους ή όλους τους πολιτικούς αρχηγούς που πέτυχαν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και διερευνά τη δυνατότητα να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας. Εχει, όμως, το δικαίωμα να "καταθέσει" ακόμη και αμέσως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την εντολή και να μην διερευνήσει το ενδεχόμενο συνεργασιών.

Αν "κρατήσει" τη διερευνητική εντολή οι σχετικές διαβουλεύσεις μπορεί να διαρκέσουν μόνο τρεις ημέρες και σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσουν οφείλει εντός του τριημέρου (ή στη λήξη του) να "καταθέσει" την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος. Εάν και αυτή δεν τελεσφορήσει δίνει διερευνητική εντολή και στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος.

Σε όλες τις διερευνητικές εντολές δίνεται το περιθώριο των τριών ημερών να διακριβώσουν τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

* Το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών


Οι Εθνικές Εκλογές του 2009 θα πραγματοποιηθούν με το νόμο 3231/2004, ενώ αν χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές αυτές θα έχουν τις ακόλουθες διαφορές σύμφωνα με την τροποποίηση της 1ης Φεβρουαρίου 2008 και συγκεκριμένα τον νόμο 3636 με που λέει:

-Για τον καθορισμό των εδρών που δικαιούται κάθε εκλογικός σχηματισμός, το σύνολο των ψήφων που συγκέντρωσε στην Επικράτεια πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό 250.

-Το γινόμενο τους διαιρείται με το άθροισμα των έγκυρων ψηφοδελτίων που συγκέντρωσαν στην Επικράτεια όσοι σχηματισμοί συμμετέχουν στην κατανομή των εδρών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5.

-Οι έδρες που δικαιούται κάθε σχηματισμός στην Επικράτεια είναι το ακέραιο μέρος του πηλίκου της διαίρεσης. Αν το άθροισμα των ως άνω ακέραιων μερών των πηλίκων είναι μικρότερο από το 250, τότε παραχωρείται, κατά σειρά, ανά μία έδρα και ως τη συμπλήρωση αυτού του αριθμού στους σχηματισμούς, των οποίων τα πηλίκα εμφανίζουν τα μεγαλύτερα δεκαδικά υπόλοιπα.

Στο αυτοτελές Κόμμα, που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό έγκυρων ψηφοδελτίων στο σύνολο της Επικράτειας, παραχωρούνται, επιπλέον των εδρών που λαμβάνει, σύμφωνα με την παράγραφο 1, πενήντα (50) ακόμη έδρες, οι οποίες προέρχονται από εκλογικές περιφέρειες στις οποίες έχουν παραμείνει αδιάθετες έδρες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 8.

Η επιπλέον παραχώρηση πενήντα (50) εδρών γίνεται, επίσης, σε συνασπισμό συνεργαζόμενων Κομμάτων, εφόσον ο μέσος όρος της δύναμης των Κομμάτων, που τον απαρτίζουν, είναι μεγαλύτερος από τη δύναμη του αυτοτελούς Κόμματος, που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό έγκυρων ψηφοδελτίων.

Ο μέσος όρος προκύπτει από τη διαίρεση του ποσοστού που έλαβε ο ανωτέρω συνασπισμός δια του αριθμού των Κομμάτων που τον αποτελούν.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν την κατσαρόλα που μας βράζουν εμάς και τη δηθεν ελεύθερη βούληση μας.

Στο όνομα της αυτοδυναμίας και ξορκίζοντας το δαίμονα (για τους απατεώνες) της ακυβερνησίας.

Μόνη λύση η αφύπνιση του παρασιτεμένου και καλομαγειρεμένου εκλογικού σώματος - πτώματος.

Προσοχή. Η κατσαρόλα στήθηκε με τρίποδο την πλάτη ενός λαού εξαπατημένου και απελπισμένου. Μην την αφήσουμε να βγάλει ακόμα μία φορά ...χαλβά
Read more...

Το πιο μεγάλο ριφιφί στο ελληνικό star system


Οι Ελληνες χάκερ χτύπησαν για τα καλά! Σημάδεψαν ψηλά και τους πέτυχαν σχεδόν όλους! Με τεχνικές που είναι γνωστές μόνο στους μυημένους της υψηλής τέχνης της χειραγώγησης και της παραβίασης των υπολογιστικών συστημάτων και με την επίγνωση των δυνατοτήτων του Διαδικτύου παρεισέφρησαν σε προσωπικούς υπολογιστές επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, εκδοτών και καλλιτεχνών, server δισκογραφικών εταιρειών και εφημερίδων.

Το αποτέλεσμα της καταδρομικής τους επιχείρησης αναμένεται να αποδειχθεί εφιαλτικό - για πολλούς. Οι ίδιοι οι χάκερ αναφέρουν ότι υπέκλεψαν
Γονείς-Υγεία-Παιδιά

«φωτογραφίες και υλικό μερικών Ελλήνων καλλιτεχνών, τεράστιες λίστες με prive αριθμούς κινητών της high και glamourous society, συμβόλαια τραγουδιστών, συμβόλαια ποδοσφαιριστών και στοιχεία από μεγάλες δισκογραφικές»... Τα πρώτα στοιχεία που περιήλθαν στην κατοχή της «Espresso» αποδεικνύουν ότι οι ισχυρισμοί των χακεράδων δεν απέχουν από την πραγματικότητα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό ριφιφί που έχει υποστεί ποτέ το ελληνικό star system. Οι συνέπειές του; Απρόβλεπτες...

Χθες το απόγευμα στο inbox της «Espresso» έφτασε ένα email από τη διεύθυνση Hack 4 Fame. Οι παραλήπτες, αρκετοί. Οι αποστολείς; Τι σόι άνθρωποι είναι οι αποστολείς; Η τεχνική της δημιουργίας γραφιστικών με τη χρήση ψηφίων και αριθμών, τα χρώματα, το μαύρο φόντο και η επανάληψη συγκεκριμένων λέξεων και φράσεων φάνταζαν γνώριμα. Οικεία. Ανακαλούσαν στη μνήμη του υπογράφοντος αρκετά θέματα του απώτερου και πρόσφατου παρελθόντος που αφορούσαν το σχετικά αχαρτογράφητο (για πολλούς) κόσμο των χάκερ. Το συνοδευτικό κείμενο, γεμάτο οργή και απειλές για τον κόσμο των πλουσίων, διασήμων και ισχυρών.
Οι απόψεις για τους δημοσιογράφους, όπως διατυπώνονταν από τους αποστολείς, επιεικώς υποτιμητικές. Η γνώμη τους για τους πολιτικούς; Αυτή που όλο [Ανάμεσα στα θύματα των χάκερς βρίσκονται ο Αντώνης Ρέμος και ο Λευτέρης Πανταζής.] οι μπορείτε να υποθέσετε. Χείριστη! Οι συντάκτες του email δείχνουν πως διψάνε για εκδίκηση. Θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω - από εκείνους που κρίνουν ότι αποτελούν πρόβλημα για την κοινωνία μας. Την εκδίκηση την επιζητούν μέσω της κοινοποίησης γεγονότων που πολλοί celebrities θα ήθελαν να αποκρύψουν από τα φώτα της δημοσιότητας.

Οι χάκερ προς το τέλος του μακροσκελούς μηνύματός τους παρέπεμπαν σε ένα link, ένα σύνδεσμο που οδηγούσε σε υπολογιστικό δίκτυο του εξωτερικού το οποίο φιλοξενεί δωρεάν (και ανωνύμως) τα αρχεία που του εμπιστεύονται χρήστες απ' όλο τον κόσμο. Εχοντας αρχικά την επιφύλαξη ότι το συμπιεσμένο αρχείο που είχαν αναρτήσει οι χάκερ μπορεί να περιλαμβάνει επικίνδυνο ή καταστροφικό ιό, άρχισα να κατεβάζω τα δεκάδες μεγκαμπάιτ με τα «καυτά» δεδομένα. Τέλος, αφού έπειτα από αρκετή ώρα ολοκληρώθηκε το downloading, το συμπιεσμένο αρχείο άνοιξε και άρχισαν οι αποκαλύψεις! Δεκάδες κείμενα, σκαναρισμένα έγγραφα, φωτογραφίες, Excel files, pdf files και δεν συμμαζεύεται. Οι χάκερ έκαναν την «μπάζα» του αιώνα και μοιράζονται τα πληροφοριακά λάφυρα με όλους. Η αγορά μόλις έχασε ό,τι πολυτιμότερο είχε: την «αποκλειστικότητα» της γνώσης. Πόσα πληρώνει και ποιους. Τώρα γνωρίζουν όλοι μέχρι πού «μασάνε» αυτοί που τα σκάνε και μέχρι πού φτάνει ο ίσκιος όσων τα παίρνουν. Το μάτι, όπως ήταν φυσικό, έπεσε πρώτα στα συμβόλαια και τις απολαβές των διασημοτήτων.


Τρανταχτά ονόματα στη λίστα των «τρομοκρατών»

Στόχοι της ηλεκτρονικής επιδρομής ήταν το σύνολο των δισκογραφικών εταιρειών της χώρας. Σημαντικά έγγραφά τους έπεσαν στα χέρια των εισβολέων, που τα έκαναν φεϊγβολάν στο Διαδίκτυο. Το περιεχόμενό τους κοινοποιήθηκε στην «Espresso». Εκεί υπήρχαν λεπτομέρειες για τα συμβόλαια, τις αμοιβές και τις υποχρεώσεις των διασήμω [Νατάσα Θεοδωρίδου, Αντζελα Δημητρίου και Καίτη Γαρμπή είναι μερικά από τα μεγάλα ονόματα που χτύπησαν οι χάκερς.] ν της εγχώριας showbiz. Αναφέρονται ενδεικτικά οι ακόλουθοι: Αντώνης Πασχαλίδης (Ρέμος), Κυριακή Παπαδοπούλου (Μαρινέλλα), Αννα Βίσση, Γιώργος Αλκαίος, Καίτη Γαρμπή, Ναταλία Γερμανού, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιώργος Θεοφάνους, Πάνος και Χάρης Κατσιμίχας, Ελλη Κοκκίνου, Λάμπης Λιβιεράτος, Νότης Μαυρουδής, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Ελενα Παπαρίζου, Ελισάβετ (Ελλη) Πασπαλά, Μίμης Πλέσσας, Νίκος Πορτοκάλογλου, Μανώλης Ρασούλης, Διονύσης Σχοινάς, Πασχάλης Τερζής, Διονύσης Τσακνής, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Τάνια Τσανακλίδου, Τσάπρα Νικολέτα (Αρλέτα), Μάριος Φραγκούλης, Σάννυ Μπαλτζή, Ευαγγελία Δρούτσα, Αγγελική Κιουρτσάκη (Αντζελα Δημητρίου), Αναστασία Θεοδωρίδου (Νατάσα), Λευτέρης Παγκοζίδης (Πανταζής), Νίνα Λοτσάρη.

Από την εξέταση των ντοκουμέντων προκύπτει ότι οι εταιρείες αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με τη γραφειοκρατία που σχετίζεται με την απόδοση των δικαιωμάτων και την εξόφληση των συμβολαίων των καλλιτεχνών. Εντύπωση προκαλεί μια σημείωση για συμβόλαιο γνωστότατου καλλιτέχνη όπου ο λογιστής επικαλείται συμβόλαιο του 1991 (!) ώστε η εταιρεία να αξιοποιήσει το νομικό της οπλοστάσιο για να του ζητήσει χρήματα πίσω: «Βάσει της 1490 από 3/6/00 σύμβασης λύσης της ΧΧΧ σύμβασης & των τροποποιήσεων αυτής (17/10/91, 4/6/94 & 9/12/97) ο καλλιτέχνης όφειλε να επιστρέψει τη μη συμψηφισθείσα προκαταβολή σε δύο δόσεις, τον Ιούλιο 2000 & τον Ιανουάριο 2001».

Από τα έγγραφα ο αναγνώστης μπορεί να ενημερωθεί και για το ποσοστό που παρακρατούν οι δισκογραφικές εταιρείες από τις συναυλίες και από τα ποσά που προσφέρουν οι χορηγοί: «Ποσοστό της εταιρείας 5% επί των ακαθάριστων εσόδων από εμφανίσεις & συναυλίες ακόμα & για έσοδα που προέκυψαν μετά τη λήξη της σύμβασης, εάν οι συμφωνίες κλείστηκαν ή ήταν αντικείμενο διαπραγμάτευσης εντός της συμβατικής περιόδου, στην τελευταία περίπτωση το ποσοστό της εταιρείας θα μειώνεται στο μισό και θα καταβάλλεται μόνο για το πρώτο έτος μετά τη λήξη της σύμβασης. Δικαίωμα για merchandising - branding - χορηγικές συμφωνίες σε συνεργασία με ΧΧΧ & υποχρέωσή μας για ανεύρεση χορηγών με αμοιβή μας 2/3 επί του συνολικού εσόδου».
Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν καλλιτέχνες πολλών ταχυτήτων. Αλλοι είναι πασίγνωστοι και μας φάνηκαν ολίγον τι «ριγμένοι» και άλλοι (ή άλλες) θεωρούνται ονόματα «μεσαίου κυβισμού» και οι δισκογραφικές τούς έχουν στα όπα-όπα!


Το συμβόλαιο του Ρέμου με το «Πρώτο Θέμα»

Εχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς ξεκινάει ένα αξιοπρόσεκτο συμβόλαιο μεταξύ ενός καλλιτέχνη και μιας κραταιάς εφημερίδας που θέλει να προσφέρει ως δώρα στο αναγνωστικό κοινό της μερικά μουσικά CD με ζωντανές εμφανίσεις του τραγουδιστή; Ξεκινάει κάπως έτσι:

«Στην Αθήνα σήμερα 6 Ιουλίου 2009 μεταξύ: (α) της ομόρρυθμης εταιρείας με την επωνυμία “Α. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.” που εδρεύει στην Αθήνα (αποκαλουμένης στη συνέχεια για λόγους συντομίας “η Εταιρεία Εκμετάλλευσης”) και εκπροσωπείται νόμιμα στην παρούσα περίπτωση από τον διαχειριστή και νόμιμο εκπρόσωπο αυτής κ. Αντώνη Πασχαλίδη, (β) της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία “SONY MUSIC ENTERTAINMENT (GREECE) A.E.” (αποκαλουμένης στη συνέχεια για λόγους συντομίας “η Παραγωγός”), που εκπροσωπείται νόμιμα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής κ. Δημήτριο Γιαρμενίτη, και (γ) του Αντώνη Πασχαλίδη (με το καλλιτεχνικό όνομα Αντώνης Ρέμος) τoυ Αθανασίου (απoκαλoυμένoυ στη συνέχεια για λόγους συντoμίας “o Καλλιτέχvης”) και (δ) του Γιώργου Κυβέλου (απoκαλoυμένου στη συνέχεια για λόγους συντoμίας “ο Επιμελητής Eκδοσης”) συμφωνήθηκαν και έγιναν αποδεκτά τα παρακάτω».

Στα… παρακάτω αναφέρονται η αμοιβή του κ. Πασχαλίδη (του Ρέμου δηλαδή) για τη σειρά των 6 CD με ζωντανές ηχογραφήσεις για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αλλά και οι ποικίλες ρήτρες του συμβολαίου.


Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΧΑΚΕΡ


Το διαδικτυακό αντάρτικο δεν έχει μείνει ανεπηρέαστο από τον επικοινωνιακό βομβαρδισμό της παρδαλής (και κάπως παρηκμασμένης) ελληνικής κοινωνίας του θεάματος. Ούτε αποφεύγει να πάρει θέση για τα τεκταινόμενα στο χώρο του blogging και των «θεσμικών» παρεμβάσεων που δυσκόλεψαν τη ζωή των διαχειριστών μερικών ιστολογίων. Το Hack 4 Fame Hacking Group φαίνεται πως επιδιώκει να εκφράσει ένα κύμα ανήμπορης αγανάκτησης πολιτών. Οι χάκερ θέλουν να γίνουν η φωνή όσων βλέπουν τα δισεκατομμύρια του λευκού και του μαύρου χρήματος να περνούν από δίπλα τους χωρίς κάποιος να έχει την τόλμη να αποκαλύψει την πραγματική εικόνα. Αυτοαποκαλούνται «φαντάσματα της νύχτας», αναλαμβάνουν την ευθύνη για την υποκλοπή των δεδομένων και υπόσχονται ακόμα μεγαλύτερες αποκαλύψεις. Στο email που έστειλαν στην «Espresso» αναφέρουν τα εξής:
«Ωρα: 5.38 ξημερώματα Κυριακής. Τόπος: Αγνωστος

Το Hack 4 Fame Hacking Group είναι ένα κίνημα αγανακτισμένων πολιτών το οποίο αντιτίθεται σε οποιοδήποτε είδος κοροϊδίας. Είτε αυτή προέρχεται από τους πολιτικούς που μας κυβερνάνε, είτε από δημοσιογράφους που μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, δήθεν επιχειρηματίες, εφοπλιστές-«βαποράκια», celebrities -ξαπλωτούς και μη (σ.σ.: φανερή η επίδραση της είδησης για τη σύλληψη του γνωστού μοντέλου με την κατηγορία της πορνείας)- και όλους όσους ακόμα πιστεύουν ότι ο ΕΛΛΗΝΑΣ μασάει κουτόχορτο.

Πάψτε όλοι εσείς να παραμυθιάζετε τον κόσμο και να αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά που γίνεται ένα σκάνδαλο, λες και δεν το γνωρίζατε...

Υποστηρίζουμε:
- Tις διαδικτυακές κοινότητες και αντιτιθέμεθα στην αήθη χρήση τους από celebrities για εξυπηρέτηση των πάσης φύσεως αναγκών τους (βλ. σεξουαλικών).

- Οποιαδήποτε ελεύθερη φωνή του Διαδικτύου - blogs, websites κ.ά. Ιδιαίτερα στηρίζουμε blogs που έχουν πέσει θύματα ηλεκτρονικής φίμωσης από συμφέροντα μεγαλοσχημόνων, όπως troktiko, nonews-news κ.λπ.

- Την έκφραση της πλήρους ΑΛΗΘΕΙΑΣ σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου που τεχνηέντως και εσκεμμένα προσπαθούν να αποκρύψουν τα συμφέροντα των μεγαλοκαρχαριών & μεγαλοεκδοτών.

Σε μια σύγχρονη εποχή που τα πάντα και οι πάντες επικοινωνούν μέσω του Διαδικτύου, από τον πιο φτωχό μέχρι τον πιο πλούσιο, σίγουρα το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε κάποιος θα ήταν να μάθει όλος ο κόσμος τι κομπίνες κάνει, πόσα βγάζει, αν κλέβει την εφορία και το ελληνικό Δημόσιο, τι συμβόλαια έχει, αν έχει αποκαλυπτικές φωτογραφίες με παράνομους δεσμούς, ποιες είναι οι επαφές του, οι συνεργάτες του, αν βάζει τον σύρτη στην πόρτα... και πληροφορίες ακόμα που δεν φαντάζεστε...

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ήδη πολλά... αλλά δεν θα σας πάμε κατευθείαν στα βαθιά. Σε μια σειρά επεισοδίων θα παρουσιάσουμε πολλά και για πολλούς.

Οποιοσδήποτε θελήσει να αντιπαρατεθεί με εμάς θα μας βρει μπροστά του... και θα έρθει μια ώρα αρχύτερα η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ.
Η ξύλινη γλώσσα ταιριάζει στους πολιτικούς, στους δημοσιοκάφρους και στους δήθεν - κατευθείαν στο θέμα λοιπόν. Δυστυχώς για εσάς, ευτυχώς για τον ΕΛΛΗΝΑ, ήρθε η ώρα.

Η ώρα της αποκάλυψης, η ώρα για ξεβράκωμα, η ώρα του ξεμπροστιάσματος. Ήρθε η ώρα να μοιραστούμε τα πάντα μαζί σας.
Μπορείτε να μας αποκαλείτε φαντάσματα. Φαντάσματα της νύχτας που προτιμούν να περνάνε 24 ώρες τη μέρα στον υπολογιστή ή, όπως συνήθως λέτε, σε έναν εικονικό κόσμο.

Ε, λοιπόν... χα, χα... Ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά και στο δικό σας κόσμο...»

Το θέμα με τις αποκαλύψεις των χάκερ για τον απατηλά λαμπερό κόσμο των ισχυρών της οικονομίας, της πίστας και της… μπάλας δεν σταματάει εδώ. Μόλις άρχισε. Η συνέχειά του αναμένεται πολύ πιο εντυπωσιακή από το ντεμπούτο.

Read more...

Επίθεση σε τράπεζες και επιχειρήσεις στο Λονδίνο


Σήμερα το πρωί στο Λονδίνο , τουλάχιστον 100 άτομα προέβησαν σε έντονη διαμαρτυρία ενάντια στο εμπόριο όπλων και στις μεγάλες επιχειρήσεις που ενέχονται και επενδύουν σε αυτό.Οι ενέργειες αυτές έγιναν στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης Αμυντικών συστημάτων και εξοπλισμών που λαμβάνει χώρα στη βρετανική πρωτεύουσα .
Οι διαδηλωτές φορώντας μάσκες για ευνόητους λόγους ,στράφηκαν προς τα κτίρια της British Telecom , της Axa Investments , της Barclays bank και της Royal Bank of Scotland προκαλώντας αρκετές υλικές ζημιές στις εισόδους των κτιρίων και γράφοντας συνθήματα στους τοίχους όπως "Επένδυση στο θάνατο" ακόμα και μέσα στα κτίρια .
Η Scotland Yard σε ανακοίνωση της προειδοποίησε για «πάταξη κάθε είδους βίαιης συμπεριφοράς»
EMETIKO


Read more...

«Ηλιακές» πόλεις στην Ινδία


Εξήντα πόλεις της Ινδίας θα τροφοδοτηθούν με ηλιακή ενέργεια μέχρι το 2020, αν μπορεί η χώρα να παράγει 20,000 MW, δήλωσε ο Mark Ginberg, επίσημος αξιωματούχος του αμερικάνικου τμήματος Ενέργειας.
Το αμερικάνικο τμήμα Ενέργειας και το Ινστιτούτο Ενέργειας της Ινδίας (AllLSG) εγκαινίασαν ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα «Ενεργειακή Αποδοτικότητα και Πράσινες Πόλεις», όπου θα εκπαιδευθούν ειδικοί, πανεπιστήμια, τοπικές κυβερνήσεις και δημόσιοι φορείς από την Ινδία, για το πώς οι πόλεις μπορούν να ενεργειακά αυτόνομες.
Είκοσι πόλεις στην Ινδία έχουν ήδη γραφτεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και θα συνεργαστούν με πόλεις των ΗΠΑ για την επίτευξη του εν λόγω στόχου, δήλωσε ο Ginberg επικεφαλής σύμβουλος στη γραμματεία του αμερικάνικου υπουργείου Ενεργειακής Αποδοτικότητας και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Το εν λόγω πρόγραμμα στοχεύει να ενημερώσει, πώς μπορούν να γίνουν οι πόλεις ενεργειακά αυτόνομες με τη χρήση της ηλιακής ενέργειας, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές για πράσινα λιμάνια και σχολεία, δήλωσε ο Vatsal Bhatt, συντονιστής του εν λόγω προγράμματος ΗΠΑ-Ινδίας.
Η αμερικάνικη κυβέρνηση έχει αντιληφθεί τη σημασία της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο μέλλον και έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε τέτοιου είδους προγράμματα στις ΗΠΑ, συμπλήρωσε ο ίδιος.
Kavala-Greece


Read more...

Πριν κτυπήσει το κουδούνι ...


Να μη στέλνετε το παιδί στο σχολείο, αλλά να το κρατάτε στο σπίτι και να ειδοποιείστε τον γιατρό εάν παρουσιάσει έστω και ελαφρά συμπτώματα, όπως ανορεξία, έμετο, πυρετό ή αίσθημα κακουχίας.
Αυτό συμβουλεύει η επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πόπη Αναστασέα - Βλάχου εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς εν μέσω επιδημίας. «Στην περίπτωση αυτή, ο ένας από τους δύο γονείς θα πρέπει να ζητά άδεια από την εργασία του και να παραμένει με το παιδί στο σπίτι, ώστε να αντιμετωπίζει σωστά κάθε ενδεχόμενο», προσθέτει.
Σε περίπτωση που το παιδί αρρωστήσει από τη νέα γρίπη και τα άλλα μέλη της οικογένειας θα πρέπει να σταματήσουν να πηγαίνουν στο σχολείο, στο φροντιστήριο ή στην εργασία τους για τουλάχιστον μία εβδομάδα. «Επίσης, δεν θα πρέπει στο διάστημα αυτό να κυκλοφορούν πολύ για να μη μεταδώσουν τον ιό», λέει η κ. Βλάχου.

Τα εμβόλια
Το χαμομηλάκι


Τα εμβόλια...
Είναι επίσης σημαντικό να έχει κάνει το παιδί όλα τα εμβόλιά του. «Τα άλλα εμβόλια (π.χ. για τον πνευμονιόκοκκο και τον αιμόφιλο) θα προστατεύσουν το παιδί, εάν αρρωστήσει από τη γρίπη, από τυχόν σοβαρές επιπλοκές της», τονίζει η κ. Βλάχου. «Είναι απαραίτητο λοιπόν να ελέγξουν οι γονείς πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς το βιβλιάριο υγείας του παιδιού και εάν δεν έχουν γίνει όλα τα εμβόλια για την ηλικία του, να συνεννοηθούν με τον παιδίατρο».
Βέβαια, κάθε εποχιακή ίωση δεν θα πρέπει να τρομοκρατεί τους γονείς. «Οι απλές ιώσεις είναι συνήθεις αυτή την εποχή, καθώς τα παιδιά γυρνούν από την καθαρή ατμόσφαιρα των διακοπών στον μολυσμένο αέρα της πόλης», επισημαίνει η κ. Βλάχου. «Η ίωση που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται κυρίως με γαστρεντερικές διαταραχές, έμετο και ανορεξία. Ο παιδίατρος είναι αυτός πάντως που θα σταθμίσει την κατάσταση και θα κρίνει εάν χρειάζεται να γίνει στο άρρωστο παιδί το τεστ για τη νέα γρίπη, το οποίο είναι εύκολο και δίνει γρήγορα αποτελέσματα».
Απλά μέτρα υγιεινής αρκούν _ όπως διαβεβαιώνει τους γονείς η κ. Βλάχου _ για την προστασία των μαθητών από τη νέα γρίπη και τις άλλες λοιμώξεις. «Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε τα παιδιά να μην ανταλλάσσουν μεταξύ τους μολύβια ή βιβλία», λέει. «Είναι φυσικό τα παιδιά να παίζουν, να αγκαλιάζονται ή και να παλεύουν στο διάλειμμα. Αρκεί να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι πρέπει να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να μη τα βάζουν στο στόμα και τα μάτια τους».
Σαπούνι και νερό, εφόσον διαθέτει σε επάρκεια το σχολείο, είναι αρκετά για το πλύσιμο των χεριών. «Μόνο στην περίπτωση που δεν μπορούν τα παιδιά να πλύνουν τα χέρια τους με σαπούνι, να χρησιμοποιούν υγρά μαντιλάκια με οινόπνευμα», συνιστά η κ. Βλάχου.

Δέκα μέτρα υγιεινής
Το παιδί πρέπει:
* Καθημερινά να κάνει μπάνιο σε όλο το σώμα του.
* Δύο φορές την εβδομάδα να λούζει τα μαλλιά του.
* Να κόβει κοντά τα νύχια του.
* Να μην έχει τα μαλλιά του πολύ μακριά.
* Να πλένει πάντα τα χέρια του πριν από το γεύμα ή το κολατσιό και μετά την επαφή με αντικείμενα κοινής χρήσης (π.χ. χερούλια πόρτας).
* Να πλένει τα δόντια του ύστερα από κάθε γεύμα (τουλάχιστον μεσημέρι και βράδυ).
* Να παίρνει αρκετή ποσότητα βιταμίνης C, με έναν φρέσκο χυμό πορτοκάλι την ημέρα, φρούτα (π.χ. ακτινίδιο), πράσινα φύλλα, πιπεριά κ.ά.
* Να κάνει άμεσα όλα τα απαραίτητα εμβόλια για την ηλικία του (π.χ. για αιμόφιλιο, πνευμονιόκοκκο κ.ά.), σε περίπτωση που δεν έχουν γίνει, έπειτα από συνεννόηση με τον παιδίατρο.
* Να μην πηγαίνει αυτή την εποχή σε πάρτι και άλλους χώρους όπου συγχρωτίζονται πολλά παιδιά.
* Οι σχολικές αίθουσες να αερίζονται σε κάθε διάλειμμα και το σπίτι αρκετές φορές την ημέρα (και όχι μόνο το πρωί).

Oι απαραίτητες εξετάσεις
Πριν από το νηπιαγωγείο
* να ελέγξετε την όραση του παιδιού σε παιδοοφθαλμίατρο (η πρώτη εξέταση πρέπει να έχει γίνει στην ηλικία των 8 μηνών).
* να ελέγξετε την ακοή του παιδιού σε παιδο-ωτορινολαρυγγολόγο.
Πριν από το Γυμνάσιο
* να ζητήσετε εξέταση για σκολίωση από τον παιδίατρο, ιδιαίτερα για τα ψηλά παιδιά (η εξέταση αυτή θα έπρεπε να γίνεται στην ηλικία των 12 χρόνων από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής στα σχολεία). Εάν διαπιστωθεί πρόβλημα, καλό είναι να επισκεφθείτε ορθοπεδικό για παιδιά.
* Εάν το παιδί αθλείται
να κάνετε καρδιολογική εξέταση (τρίπλεξ καρδιάς), ανεξαρτήτως ηλικίας (ακόμα και εάν πηγαίνει ακόμα στο δημοτικό σχολείο).
* Εάν το παιδί είναι χλωμό,
νυστάζει την ημέρα ή είναι κορίτσι με πολυήμερη έμμηνο ρύση, να γίνει βιοχημικός έλεγχος (για σίδηρο, φερριτίνη, γλυκόζη κ.ά.). Η έλλειψη σιδήρου μειώνει τη σχολική απόδοση.
* Ανεξαρτήτως ηλικίας
του παιδιού, να γίνεται κάθε χρόνο έλεγχο του βιβλιαρίου υγείας για τα απαραίτητα εμβόλια.

Τα ανησυχητικά συμπτώματα
Τα συμπτώματα του παιδιού που θα πρέπει να σας ανησυχήσουν για πιθανή γρίπη και να σας οδηγήσουν αμέσως στον γιατρό ή στο Νοσοκομείο Παίδων είναι:
* Κατάπτωση.
* Μυαλγίες, αρθραλγίες (πόνοι στους μυς και στις αρθρώσεις).
* Απώλεια της ζωντάνιας και της διάθεσης.
* Υψηλός πυρετός (39 - 40 βαθμών Κελσίου) που δεν πέφτει με αντιπυρετικά φάρμακα.

Συμβουλές για καλή σχολική χρονιά
* Το παιδί πρέπει να παίρνει κάθε μέρα καλό πρωινό, με γάλα (ή γιαούρτι ή τυρί), ψωμί με μέλι και φρέσκο χυμό ή φρούτο.
* Να αδειάζει κάθε μέρα από τη σχολική τσάντα τα βιβλία που δεν χρειάζεται για να μην επιβαρύνει τη σπονδυλική στήλη του.
* Να παίρνει μαζί του κολατσιό από το σπίτι.
* Να παίρνει αρκετές πρωτείνες, τρώγοντας όσπρια δύο φορές την εβδομάδα, κρέας και ψάρι δύο φορές την εβδομάδα το καθένα και κοτόπουλο μία φορά την εβδομάδα.
* Εάν χρησιμοποιεί σχολικό λεωφορείο, να φορά ζώνη ασφαλείας στη διαδρομή.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Κατσανοπούλου
Read more...

Το «νεό ΠΑΣΟΚ» των παλιών, σάπιων στελεχών


Έχω κατ' επανάληψιν αγανακτήσει με την εθελότυφλη (ή ιδιοτελή) βλακεία των ΠΑΣΟΚων: «όπως αλλάξαμε το ΠΑΣΟΚ» λένε, αναφερόμενοι στην ανανέωση που δήθεν έφερε το Γιωργάκι, «έτσι θα αλλάξουμε την χώρα». Ελπίζω να μην είναι απειλή αυτό, διότι το μόνο που έχει αλλάξει στο ΠΑΣΟΚ είναι η ακόμα πιό ξεδιάντροπη συγκάλυψη των χειρότερων στοιχείων της ελληνικής «πολιτικής σκηνής»
Πέρα από τον ηθικό αυτουργό της δολοφονικής επίθεσης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, Ν. Οικονομάκη, ιδιοκτήτη της δουλεμπορικής εταιρείας ΟΙΚΟΜΕΤ και αμετακίνητο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ένα επίσης χαρακτηριστικό παράδειγμα του τί «σφηκοφωλιά» είναι αυτό το κόμμα είναι ο κύριος Αντώνης Βγόντζας.
Σκάλισα και βρήκα το site του με την ευκαιρία της συμπλήρωσης, χθες, δέκα χρόνων από τον σεισμό της Πάρνηθας. Όταν το σάπιο κτίριο όπου στεγαζόταν η Ρικομέξ έπεσε, σκοτώνοντας 39 εργαζόμενους.
Ο εν λόγω κύριος - υπερασπιστής και του Α. Παπανδρέου στο σκάνδαλο Κοσκωτά (αυτό με τις μίζες, τα Pampers κ.λ.π.) - ήταν υπερασπιστής των κατηγορουμένων στην δίκη για την Ρικομέξ. Και πολύ επιτυχημένος, αφού κατάφερε να αθωώσει τους πάντες. Από τους 33 που διώκονταν αρχικά, οι 29 απαλλάχθηκαν με βουλεύματα. Οι υπόλοιποι τέσσερις δικάστηκαν και αθωώθηκαν οι δύο, ενώ στο εφετείο αθωώθηκαν επίσης ο αρχιτέκτων και ο πολιτικός μηχανικός. Ο κύριος Βγόντζας δήλωνε μετά την δίκη, ξεδιάντροπα: «δεν μπορεί να κατασκευάσουμε ενόχους για να ικανοποιήσουμε το κοινό αίσθημα».
Η δυσωδία που αποπνέει το ΠΑΣΟΚ δεν διαφέρει από αυτήν της ΝΔ. Πώς θα μπορούσε άλλωστε, από τη στιγμή που δεν είναι παρά δυο συμμορίες που νέμονται την δημόσια ζωή με τις ίδιες μεθόδους.
exoapotinvouli


Read more...

Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΟΛΟΥ, καταθέτει ομαδικές αγωγές κατά των τραπεζών



Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΟΛΟΥ, καταθέτει ομαδικές αγωγές κατά των τραπεζών, με την απαίτηση επιστροφής των «αχρεωστήτως καταβληθέντων», των χρημάτων δηλαδή που παρακράτησαν παράνομα και καταχρηστικά οι τράπεζες από τους δανειολήπτες.
Οι μέχρι τώρα ενέργειες με αιτήσεις και υπομνήματα δεν έφεραν αποτελέσματα. Οι τράπεζες αρνούνται να συμμορφωθούν με τις ρητές διατάξεις του νόμου, και τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Μόνο με τη προσφυγή στη δικαιοσύνη οι τράπεζες θα αναγκαστούν να επιστρέψουν τα χρήματα και δυστυχώς, μόνο σε όσους κάνουν αγωγές.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ
Όταν έχουν πληρώσει:
- Έξοδα «χρηματοδότησης», «προέγκρισης δανείου» ή «εξέτασης αιτήματος δανείου»,
- Έξοδα «προμήθειας» ή «εξόδων φακέλου».
- Ποινή προεξόφλησης δανείου
- Προμήθεια για τη χορήγηση βεβαίωσης οφειλών, για τη χορήγηση της δανειακής σύμβασης κ.α.
Για μικροχρεώσεις, η διεκδίκηση είναι σχεδόν αδύνατη γι’ αυτό η πολιτεία πρέπει να υποχρεώσει τις τράπεζες να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις
ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ;
Οι δανειολήπτες μπορούν να διεκδικήσουν χρήματα που είχαν παράνομα παρακρατηθεί μέχρι και πριν 20 χρόνια, από το 1990

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ;
Ο δανειολήπτης δεν θα πληρώσει τίποτα. Η Ένωση Καταναλωτών θα αναλάβει το κόστος προετοιμασίας και κατάθεσης των αγωγών. Μόνον όταν υπάρξει οριστική απόφαση και επιστραφούν τα χρήματα θα παρακρατηθεί ένα μικρό ποσοστό για τα δικαστικά έξοδα

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ;Να προσέλθουν στο Γραφείο Καταναλωτή Ανθ. Γαζή 164 – Γαμβέτα ώρες 9,00-14,00 έχοντας μαζί τους τη δανειακή σύμβαση ή οποιοδήποτε έγγραφο έχει σχέση με το δάνειο τους, με την ταυτότητα και το ΑΦΜ τους
Για πληροφορίες στον πενταψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 15186

Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΟΛΟΥ καλεί τους καταναλωτές – δανειολήπτες να συμμετέχουν σ’ αυτή τη προσπάθεια για να πάρουν πίσω τα χρήματα που παράνομα τους παρακρατήθηκαν και για να δώσουν ηχηρή απάντηση στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος.

Γραφείο Καταναλωτή Ανθ. Γαζή και Γαμβέτα
Διευθυνση Εμπορίου
Κτήριο καπνού
alfaskai
Read more...

Αφέται, Πήλιο - Afetai village, Pelio mt.

photos by TopGeo

Αφέται
Το χωριό που απέχει από το Βόλο 27 χιλιόμετρα, είναι απλωμένο σε καταπράσινη ράχη με απέραντους ελαιώνες και έχει άπλετη θέα στον Παγασητικό. Οι πρώτοι κάτοικοι του χωριού ήταν βοσκοί από την Μακεδονία που εγκαταστάθηκαν εδώ γύρω στα 1550 και έμειναν σε στάνες γι' αυτό και το χωριό ονομάστηκε ΝΙΑΟΥ (στάνη).
Από το 1881 μέχρι και το 1912 μαζί με το Νεοχώρι και τον οικισμό της Αφήσσου αποτελούσε το Δήμο Αφετών, το 1955 μετονομάστηκε ΑΦΕΤΑΙ από τη λέξη αφετηρία αφού όπως αναφέρει η Μυθολογία οι μυθικοί Αργοναύτες ξεκίνησαν το δεύτερο ταξίδι τους από την παραλία Αμποβός. Σήμερα οι Αφέτες ανήκουν στον Καποδιστριακό Δήμο Αφετών.
Στην δροσόλουστη "πλατεία αγάπης" με τα πέντε πλατάνια δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου (πανηγυρίζει στις 29 Αυγούστου) κτίσμα του 1755 από τον Ηπειρώτη Μάστορα Ζουπανιώτη που ολοκληρώθηκε μετά το 1803, με θαυμαστές εικόνες στο επίχρυσο ξυλόγλυπτο τέμπλο, αγιογραφίες αγνώστου λαϊκού ζωγράφου και μαρμάρινες παραστάσεις εξωτερικά.
Τα παλιά αρχοντικά, τα νεοκλασικά σπίτια, τα τρία πέτρινα τοξωτά γεφύρια, τα καλντερίμια, η μεγάλη καμινάδα ελαιοτριβείου από πορσελάνη και τούβλο, το φαράγγι Χαλόρεμα, οι βρυσούλες, τα μικρά ξωκλήσια του Αγίου Κωνσταντίνου (21/5), του Αγίου Παντελεήμονα (27/7), της Παναγίας, του Προφήτη Ηλία (20/7), της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου (2817) στον Αμποβό αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας του χωριού.
Το καλοκαίρι στο χωριό Αφέτες πραγματοποιούνται πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με την αναβίωση πολλών τοπικών εθίμων όπως το έθιμο του ΚΛΗΔΟΝΑ (24/6). Τα προϊόντα του χωριού ελιές, λάδι, μήλα και αχλάδια.

Afetai
27km from Volos, the village is spread out over a verdant ridge of hillside with vast olive groves and a panoramic view of the Pagasitic Gulf; the village houses descend to the pebbled shore. The first inhabitants of the village were shepherds from Macedonia, who settled here in around
travellgreece

1550 and lived in sheepfolds . Hence the name of the village - Niaou means sheepfold.
From 1881 to 1912 Niaou, together with Neohori and Afissos, made up the Municipality of Afetai. In 1955 it was renamed Afetai, from the word afetiria (departure point), since in mythology it was from the beach at Ampovos that the Argonauts departed on their second voyage. The village is now part of the new Municipality of Afetai, created under the so-called Capodistria legislation on local government.
The dewy 'piazza of love' with its five plane trees is dominated by the church of St. John the Baptist (its feast day is 29 August), which was built in 1755 by the Epirot craftsman Zoupaniotis and completed after 1803. It has wonderful icons on the carved and gilded wooden screen, religious paintings by an unknown popular artist and scenes in marble on the exterior.
The place is rich in history, attested by the fine old houses, the neo-classical buildings, the three arched bridges built in stone, the cobbled streets, the great chimney of the olive press, built of porcelain and brick, the Halorema ravine, the fountains, the little chapels of Aghios Konstantinos (feast day 21/5), Aghios Panteleimon (27/7), the Panayia (Virgin), the Profitis Ilias (Prophet Elijah) (20/7) and Aghia Eirini Chrysovalantou (28/7) at Ampovos.
In summer there are fascinating cultural events staged at Afetes, and many local customs are revived, such as the Klidona or 'fortune-telling' tradition on 24/6. The main products of the village are olives, oil, apples and pears.



Read more...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ...ΚΟΡΙΤΣΙΑ!





Read more...

Morning light


azaf1


Read more...

ΘΕΑΦΑΝΙΑ




Read more...

Bloggers(ΕΝ)-Βλογγερς(ΕL) και Νεροκουβαλητές..!!


Το μήνυμα ξεκινούσε ως εξής:
Φίλε Τάκη πέρασα μια βόλτα και είδα το *βλογ σου και μου
άρεσε (*προφανώς ξέχασε να γυρίσει ο άνθρωπος τη γλώσσα
στο ΕΝ) θα το επισκεφθώ ξανά ..κλπ..κλπ.
Όλη την ημέρα μου είχε κολλήσει αυτό το *βλογ και δεν έλεγε
να μου φύγει.
Μάλιστα άρχισα να το κάνω συνδυασμούς με το *βλογγερς
(bloggers) *βλάκερς (κοντά έπεσα) και μετά ήρθε το ΒΛΑΚΕΣ
Ναι φίλοι υπάρχουν bloggers ΒΛΑΚΕΣ
Ο φίλος άθελα του μου "έξυσε πληγές" και με έβαλε να γράψω.
Να γράψω για ένα μεγάλο λάκκο που τον έχουμε ανοίξει
μόνοι μας και περιμένουμε ένα σπρώξιμο να πέσουμε μέσα.

Είμαι σχετικά νέος στην λεγόμενη"μπλοκόσφαιρα".
Δελεάστηκα μία ημέρα με το "Κανε ένα blog εύκολα και
γρήγορα" "Δεν έχεις λογαριασμό;...Άνοιξε έναν εύκολα και
απλά" Και το έκανα.
Και μπήκα στο λούκι του blog και του blogger.
Χωρίς να έχω μεγάλες σχέσεις με το Ίντερνετ κουτσά στραβά
το πάλεψα και το παλεύω όπως μπορώ
Όμως αυτό που απεκόμισα είναι ότι δεν νοείται κάποιος που
είναι blogger να μην έχει έκφραση, λόγο και βήμα.
Ανακάλυψα ότι το 90% των bloggers δεν έχουν γραπτό λόγο..!!
Είναι ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ ΕΙΔΗΣEΩΝ και μόνο.
Είναι μεταφορείς και αντιγραφείς ειδήσεων κάνοντας μόνιμα
δεξιό κλικ Αντιγραφή και Επικόλληση".
Η είδηση σαφώς και πρέπει να μεταφέρεται αλλά εδώ σου
δίνεται η ευκαιρία φίλε μου να έχεις "βήμα" και εσύ κάνεις πως
δεν το βλέπεις;
Εάν δεν μπορείς να γράψεις βάλε την μάνα σου την αδελφή
σου το φίλο σου τον σκύλο σου
Γράψε μια σκέψη,γράψε ένα όνομα ,γράψε για το χωριό σου,
γράψε για το κορίτσι σου...γράψε......γράψε κάτι βρε αδελφέ..!
Μην γίνεσαι νεροκουβαλητής ΜΟΝΟ των ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μην γίνεσαι *βλογγερ..!!

Τώρα που το σκέφθηκα όμως σου βρήκα μια λύση.
Αν αρέσκεσαι σε αυτό το "κουβάλημα"κάνε μια αίτηση στον
ΕΛΤΑ για Ταχυδρόμος....έτσι έχει και ένα νόημα αυτό το
κουβάλημα που τόσο ποθείς..!!

Τakis Vorini)*ΒΛΟΓΓΕΡ (ΕL)
tvorini


Read more...

Δεν… κρατήθηκε ο Καπράλος με τη απραξία της «Βόλος 2013»


Ένας έμμισθος πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής – πρωτοφανές γεγονός που έχει αναφερθεί το greek-olympics.blogspot.com – τέσσερις δήμαρχοι (εν ενεργεία και τέως), μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία και ένας πρόεδρος ομοσπονδίας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μαζί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, συνεδρίασαν για την πορεία των Μεσογειακών Αγώνων του Βόλου το 2013.
Μία συνεδρίαση… παρωδία αφού περίπου δύο χρόνια μετά την ανάληψη τίποτα δεν έχει γίνει σε κανένα επίπεδο, ούτε τεχνικό, ούτε οργανωτικό.
Και τι θα μπορούσαν να κάνουν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής από τα οποία… μπάλα – το έργο δηλαδή – το γνωρίζουν μόνο οι 5 από τους 15 της Οργανωτικής. Και από τους 5 βγάλουμε το Λάμπη Νικολάου που είναι αποστασιοποιημένος τότε απομένουν ακόμα λιγότεροι.
Τι και αν «χτύπησε το καμπανάκι» ο Σπύρος Καπράλος, από το ένα… αυτί μπήκαν, από το άλλο αυτί… βγήκαν. Άλλωστε τώρα είμαστε σε προεκλογική περίοδο και αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις η αλλαγή στην κυβέρνηση θα φέρει αλλαγή και στην Οργανωτική Επιτροπή.
Άλλος πρόεδρος, άλλος διευθύνων σύμβουλος, άλλα μέλη. Μόνο ο Σπύρος Καπράλος και ο Λάμπης Νικολάου θα μείνουν στις θέσεις τους και αυτό γιατί είναι θεσμικός ο ρόλος τους από αυτούς που γνωρίζουν και οι δήμαρχοι φυσικά. Όλοι οι άλλοι θα πάνε σπίτια τους.
Καλά έκανε ο κ. Καπράλος και μίλησε για τις καθυστερήσεις και μία ιστορία που επαναλαμβάνεται όπως και στους Ολυμπιακούς, όμως το κοινό που απευθυνόταν τον άκουγε μάλλον… αδιάφορα.
Για την ιστορία δείτε ποιοι απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων «Βόλος 2013 ΑΕ» και θα καταλάβετε πολλά:
Πρόεδρος : Νεόφυτος Ερωτόκριτος
Διευθύνουσα Σύμβουλος: Φανή Κουτρουμπά
Βούλγαρης Αλέξανδρος, Δήμαρχoς Βόλου
Μαβίδης Παύλος δήμαρχος Ν. Ιωνίας Βόλου
Τζανακούλης Κωνσταντίνος Δήμαρχος Λάρισας
Μήτρου Κυριάκος, τέως δήμαρχος Βόλου
Μητσιός Αθανάσιος πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών
Ουίλς Κωνσταντίνος πρώην μέλος ΕΟΕ
Ζάνας Ευστάθιος, πρώην διευθυντής αγωνιστικού αθλητισμού της ΓΓΑ
Μπέκας Παύλος, επικεφαλής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Κικίλιας Βασίλης, πρόεδρος αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων
Καπράλος Σπυρίδων, πρόεδρος ΕΟΕ
Νικολάου Λάμπης, α’ αντιπρόεδρος ΔΟΕ
Αναγνώστου Σωκράτης, πρόεδρος ΤΕΕ Μαγνησίας
Βενέτη Αγγελική, μέλος ΤΕΕ Κ-Δ Θεσσαλίας
greek-Olympics

Read more...
free counters