EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ GAMATO ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ,ΠΑΓΩΣΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ GREEK INTERNET EXCHANGE...


Στο μισό περιορίσθηκε η κίνηση στο Διαδίκτυο μετά τις συλλήψεις ανθρώπων που κατηγορούνται ότι σχετίζονται με παράνομη ανταλλαγή αρχείων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του GR-IX (Greek Internet Exchange) η κίνηση στο Διαδίκτυο έχει μειωθεί κατά μέσο όρο περίπου 50% έως 66% ανάλογα με την ώρα της ημέρας κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του GR-IX και από περίπου 25 Gbit δεδομένων που διακινούνταν ανά δευτερόλεπτο στο ελληνικό Διαδίκτυο (στην καλύτερη περίπτωση), η κίνηση έχει περιοριστεί σε λιγότερο από 10 Gbit (στην καλύτερη περίπτωση). Κάθε Gbit είναι το ισοδύναμο των 3 δισ. χαρακτήρων (περίπου 500 εκατ. λέξεις ή 100 εκατ. σελίδες κειμένου Α4).

Αιτία γι’ αυτή την τεράστια καθίζηση της κίνησης στο Διαδίκτυο εκτιμάται ότι είναι οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε διαχειριστές ιστοσελίδων με περιεχόμενο πνευματικής ιδιοκτησίας. Πρόκειται κυρίως για ταινίες, αρχεία μουσικής και άλλα αρχεία (ringtones κ.λπ.) που μπορεί να εμπίπτουν ή όχι στη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο μια μικρή κοινότητα χρηστών, που προσδιορίζεται σε ηλικία 14-35 ετών, η οποία ωστόσο πραγματοποιεί πάνω από το 50% της κίνησης στο Διαδίκτυο, ανταλλάσσοντας ή κατεβάζοντας κυρίως τηλεοπτικό περιεχόμενο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα περισσότερα αρχεία που διακινούνται μέσω e-mail, σπανίως ξεπερνούν τα 5 Mbytes, ενώ μια ταινία διάρκειας 120 λεπτών σε στάνταρτ φορμάτ μπορεί να απαιτεί 180 φορές μεγαλύτερο όγκο. Ταινίες μάλιστα σε μορφή υψηλής ευκρίνειας (high definition) που πλέον είναι περισσότερο δημοφιλείς, έχει έως και 4πλάσιο όγκο από μια ταινία σε στάνταρτ φορμάτ.

Η πρώτη ιστοσελίδα που σταμάτησε να λειτουργεί στο Διαδίκτυο μετά τις εισαγγελικές παρεμβάσεις είναι το greek-fun.com, αλλά εκτιμάται ότι μια σειρά άλλων ιστοσελίδων που απευθύνονται στο ίδιο κοινό και έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, έχουν κατεβάσει ρολά. Μέχρι πρόσφατα η χώρα δεν είχε βρεθεί στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, σε αντίθεση με άλλες χώρες (π.χ., ΗΠΑ, Βρετανία, Σουηδία κ.λπ.). Μάλιστα στη Σουηδία είναι ιδιαίτερα γνωστή η υπόθεση της καταδίκης των ιδρυτών του PirateBay από την οποία προέκυψε και πολιτικό κόμμα, όλων όσων θέλουν ανοιχτή την ανταλλαγή αρχείων στο Διαδίκτυο.

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ SITE TO ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ LINKS ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΡΓΟ...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ...
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ LINKS...


free counters