EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Μηνύσεις κατοίκων κατά ΕΛ.ΑΣ. για τα χημικά


Με κατάθεση μηνύσεων εναντίον της Αστυνομίας για την υπερβολική ρίψη χημικών και δακρυγόνων στους πυκνοκατοικημένους δρόμους των Εξαρχείων προχωρούν τα μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων.

Χθες, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην ΟΤΟΕ, μίλησαν για συνεχείς προκλήσεις των αστυνομικών δυνάμεων και αναίτιες προσαγωγές, χαρακτηρίζοντας την περιοχή «αστυνομοκρατούμενη», κυρίως τους τελευταίους μήνες. Η Επιτροπή καλεί τους κατοίκους και φίλους των Εξαρχείων το επόμενο Σάββατο, στις 5 το απόγευμα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος.

«Φέτος ήταν η χειρότερη χρονιά σε εισπράξεις. Καταδικάζουν μια σφύζουσα γειτονιά σε μαρασμό. Οι περισσότεροι επαγγελματίες βρισκόμαστε στο παρά πέντε για να βάλουμε λουκέτο. Εναν ολόκληρο χρόνο επιβιώνουμε με αντισταμινικά φάρμακα λόγω των χημικών που αναπνέουμε», είπε η Ανίτα Δεκαβάλλα, που διατηρεί το Θέατρο Εξαρχείων από το 1990. «Ακόμη και η δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου δεν μας εξέπληξε. Αποτελούσε ένα χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου», υποστήριξε η Ξένια Χρυσοχόου, κάτοικος Εξαρχείων. Προσθέτοντας ότι «ο Αλέξανδρος έπεσε θύμα της αυθαίρετης συμπεριφοράς των ειδικών δυνάμεων στην περιοχή, που εκφοβίζουν, βρίζουν, κάνουν προσαγωγές όσων απλώς κυκλοφορούν, ακόμα και στην περίπτωση που δείχνουν την αστυνομική τους ταυτότητα». «Σκηνοθέτησαν ένα βίαιο περιβάλλον. Περπατάμε στο πεζοδρόμιο και μας αγγίζουν οι κάννες των πυροβόλων», διευκρίνισε η Μαρία Κωστοπούλου, λέγοντας ότι «από τη στιγμή που εγκαταστάθηκαν στη γειτονιά μας αστυνομικές δυνάμεις, πολλαπλασιάστηκαν τα βίαια περιστατικά». Μίλησε για «τις αρχές Σεπτεμβρίου που καθήσαμε στη βεράντα με φίλους. Ξαφνικά ακούστηκαν φωνές και δεκάδες κρότοι. Το σπίτι μας γέμισε καπνό. Τρέχαμε να φύγουμε, προσπαθώντας ν’ αναπνεύσουμε καλυμμένοι με μαντίλια στο πρόσωπο».
No budget Blog


free counters