EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ...ΝΕΕΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ,ΠΩΣ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ...


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΜΕΡΉΣΙΟ ΤΥΠΟ,ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΥΝΕΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ...
ΡΕ ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΣΤΕ...

Παντελώς αβάσιμα χαρακτήρισαν τα τελευταία δημοσιεύματα του Διεθνούς Τύπου περί χρεοκοπίας της Ελλάδας ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και ο Επίτροπος, Χοακίν Αλμούνια. Ωστόσο, οι δύο κοινοτικοί ιθύνοντες υπογράμμισαν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε επιπλέον μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος το 2010.
Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης στην Ελλάδα χαρακτήρισαν ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και ο Επίτροπος, Χοακίν Αλμούνια το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2010, τους βασικούς άξονες του οποίου παρουσίασε χθες στο συμβούλιο των υπουργών της ευρωζώνης, ο υπουργός οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Παράλληλα, οι δύο κοινοτικοί ιθύνοντες χαρακτήρισαν παντελώς αβάσιμα τα τελευταία δημοσιεύματα του Διεθνούς Τύπου περί «χρεοκοπίας» της Ελλάδας.

Ειδικότερα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες βράδυ ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και ο Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια τόνισαν ότι είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι η Ελλάδα δεσμεύεται να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα στο 9,5% του ΑΕΠ το 2010, λέγοντας συγκεκριμένα ότι πρόκειται για ένα «πρώτο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση».
Ωστόσο, οι δύο κοινοτικοί ιθύνοντες υπογράμμισαν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε επιπλέον μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος το 2010 και ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου γνωρίζει πως αν χρειαστεί, θα προχωρήσει στις ενδεδειγμένες αλλαγές.
Εξάλλου, όπως σημείωσε ο Χ. Αλμούνια, η Επιτροπή, τελεί εν αναμονή του προγράμματος σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας, το οποίο, όπως σημείωσε, καλό θα είναι να κατατεθεί το ταχύτερο δυνατό.

Επιπλέον, ο Χ. Αλμούνια αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες τομές στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, όπως η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, ο επαναπροσδιορισμός της μεθόδου καταγραφής των δαπανών του δημοσίου, η βελτίωση των θεσμικών οργάνων για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του δημοσίου και η εξυγίανση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας.
Συνεχίζοντας, ο Ισπανός Επίτροπος επισήμανε ότι οι αλλαγές αυτές πρέπει να εφαρμοστούν, όχι μόνο για το καλό της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία της ευρωζώνης.

Από την πλευρά του, ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, χαρακτήρισε «εικασίες» τα δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο περί πτώχευσης του ελληνικού κράτους, διαψεύδοντας, παράλληλα, κάθε σενάριο για προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
«Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο», δήλωσε και σημείωσε ότι η Ελλάδα ούτε είναι, ούτε θα βρεθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας.
Εξάλλου, ερωτηθείς ποιό μήνυμα θα ήθελε να στείλει στον ελληνικό λαό, ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ απάντησε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να δείξουν υπομονή και κουράγιο, γιατί τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι σκληρά.

Οι δηλώσεις αυτές, όπως είναι φυσικό, προκάλεσαν την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς, ικανοποίηση που ασφαλώς θα εκφράσει αύριο ο υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά τη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει μετά το τέλος των εργασιών του Συμβουλίου Ecofin.

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ
ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ...
ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΦΥΡΙΞΕ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΤΟ ΜΙΝΙ ΚΡΑΧ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΤΣΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ...
ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΜΑΣΤΕ...

ΠΡΕΖΑ TV


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας.
Σιγουρα δεν την πτωχευσαν ,οι υπαλληλοι κι οι συνταξιουχοι.
Ολοι οι ελευθεροι επαγγελμετιες, τι δηλωνουν??παραδειγμα ποιος φωναξε ενα ηλεκτρολογο, υδραυλικο, ψυκτικο, βαφεα , ο οποιος εδωσς αποδειξη??ποιος εδωσε ποιο λιγα απο 50 ευρω, δηλωνουν το χρονο ουτε 10000 ευρω, νοιωθετε κοροιδα??εγω ναι.
Οι μεγαλογιατροι τα ιδια...
Πως η χωρα να παει καλα??οι αλλες χωρες δεν το κανουν.
Μπορουμε λοιπον , να βοηθησουμε ολοι.
Η κυβερνηση σαφως εχει υποχρεωση να προσεχει μη χανοντε μεταξυ τους ,λεφτα οπως πριν που ηταν για κατι συγκεκριμενο.
Ναι επτωχευσαμε ,με την ανοχη στις κλεψιες ,ας δειξουμε λογικη, σοβαροτητα ,σιγα σιγα να συνελθουμε, αλλιως δεν αλλαζει τιποτα.

free counters