EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Πρόστιμο 1.7 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε στο eBay γαλλικό δικαστήριο για πώληση αρωμάτων


Γαλλικό δικαστήριο επιδίκασε πρόστιμο 1.7 εκατομμυρίων ευρώ στην γνωστή ιστοσελίδα online δημοπρασιών eBay, λόγω του ότι δεν κατάφερε να συνετιστεί με προηγούμενα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία απαγόρευαν στους Γάλλους χρήστες να πουλούν και να αγοράζουν αρώματα και κοσμήματα της εταιρείας LVMH μέσα από το eBay, εταιρεία η οποία διαθέτει φίρμες όπως οι Christian Dior, Givenchy και Kenzo. Αιτία των ασφαλιστικών μέτρων ήταν τόσο η πώληση πλαστών αρωμάτων της συγκεκριμένης εταιρείας μέσα από το eBay, όσο και η πώληση αυθεντικών, ακόμη και αν αυτά δεν είχαν ανοιχτεί.

Όσον αφορά το δεύτερο, την αντίθεση δηλαδή της εταιρείας στο να πουλιούνται τα αρώματα της μέσα από το eBay, έχει την βάση της στο ότι η ίδια πιστεύει πως για να θεωρείται κάτι "είδος πολυτέλειας" θα πρέπει να είναι διαθέσιμο μόνο από επιλεγμένα σημεία και όχι μέσα από μια Διαδικτυακή υπηρεσία, στην οποία έχουν πρόσβαση όλοι και μάλιστα εντελώς δωρεάν.

Η επίσημη θέση του eBay σε αυτό είναι ότι ο όρος αυτός είναι κατά του ανταγωνισμού (παρότι, όπως δηλώνουν στελέχη του, το eBay είχε συμμορφωθεί με αυτόν).

Το eBay άσκησε έφεση κατά της απόφασης.
techgr.com


free counters