EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Ναζιστικού τύπου επίθεση στον Νέο Κόσμο


Xτες το βράδυ, οργανωμένη ομάδα 40-50 κρανοφόρων επιτέθηκαν σε Άραβες μετανάστες που ζουν στα προσφυγικά του Νέου Κόσμου. Χτύπησαν μετανάστες (τέσσερις από αυτούς διακομίστηκαν στο νοσοκομείο), κατέστρεψαν αυτοκίνητα, λεηλάτησαν μαγαζιά Αράβων, λήστεψαν τις εισπράξεις της ημέρας. Για να μην υπάρξουν αμφιβολίες για το πολιτικό περιεχόμενο της επίθεσης, οι κρανοφόροι φασίστες φώναζαν: «Έξω οι ξένοι» και «φύγετε από την Ελλάδα».

Εξίσου εξοργιστική όμως με τη ρατσιστική επίθεση, ήταν και η στάση της Αστυνομίας. Παραθέτουμε απλά τις αστυνομικές ενέργειες:

Το περιπολικό που φτάνει στον τόπο της επίθεσης, παραμένει πέντε (5) ολόκληρα λεπτά και δεν προβαίνει σε κανενός είδους έρευνα. Οι αστυνομικοί μάλιστα αναρωτιούνται: «Μα τι μπορούμε να κάνουμε εμείς γι ‘αυτό το περιστατικό».
Η Αστυνομία σπεύδει να ανακοινώσει ότι στο «Νέο Κόσμο έγιναν συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών», παρά το ότι τα θύματα είχαν ήδη δώσει ακριβείς περιγραφές για το τι είχε συμβεί. Σειρά «έγκυρων» ΜΜΕ αναπαράγουν το οφθαλμοφανές ψεύδος.
Ομάδα 7 μεταναστών εγκλωβίζει δύο Έλληνες που, λόγω της συμπεριφοράς τους, θεωρήθηκε ότι έχουν σχέση με την επίθεση. Οι αστυνομικές δυνάμεις που σπεύδουν, δεν συλλαμβάνουν μόνο τους υπόπτους, αλλά και τους μετανάστες (!). Μεταφέρονται όλοι στο ΑΤ Κυψέλης.
Στην πρώτη μισή ώρα της κράτησης, οι αστυνομικοί διαβεβαιώνουν ότι «τα ελληνόπουλα δεν έχουν σχέση με την υπόθεση, έπαιζαν απλά μπάσκετ».
Ενώ η επίθεση έγινε στις 9:00 μμ, η υποτυπώδης προανάκριση από την Ασφάλεια ξεκινάει στις 2 το πρωί, και μόνο μετά τις έντονες διαμαρτυρίες εκπροσώπων του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών καθώς και της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό” που βρίσκονται έξω από το αστυνομικό τμήμα. Τελικά, προς τα ξημερώματα θα αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες.

Η ρατσιστική επίθεση στο Νέο Κόσμο δείχνει το φασιστικό παρακράτος όχι μόνο παραμένει σε πλήρη λειτουργία, αλλά και αισθάνεται απολύτως ασφαλές για να προβαίνει σε καταδρομικού τύπου επιχειρήσεις. Η χτεσινή στάση της Αστυνομίας (που την έχουμε ξαναδεί στον Άγιο Παντελεήμονα και αλλού) ενισχύει αυτό το αίσθημα ασφάλειας των παρακρατικών.

Είναι προφανές ότι το αντιρατσιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει στους φασίστες παρακρατικούς και τους αστυνομικούς-προστάτες τους να δηλητηριάσουν τις γειτονιές μας. Ντόπιοι και μετανάστες παλεύουμε μαζί για τα δικαιώματα μας.

Αθήνα, 24/11/09

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”
Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

exoapotinvouli


free counters