EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Το «Βατοπέδι» του ΠΑΣΟΚ!

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Παγκόσμια Μέρα Διατροφής σήμερα (16 Οκτωβρίου). 92η από την αντίστροφη μέτρηση των 100 πρώτων ημερών του Νέου ΠΑΣΟΚ και ο “Guardian” εκφράζει τις επιφυλάξεις του για το «πώς θα μπορέσει μια κυβέρνηση να μεταρρυθμίσει το κράτος, όταν το σύστημα χαρακτηρίζεται σε κάθε επίπεδο από προμήθειες και κεκτημένα δικαιώματα». «Πώς θα μπορέσει ο νέος πρωθυπουργός να “καθαρίσει” την κυβέρνηση και να τονώσει την οικονομία χωρίς να ταΐσει το κτήνος που προσπαθεί να δαμάσει.». Αυτές οι εύλογες απορίες της εφημερίδος για τα εμπόδια στον δρόμο της δικαίωσης του κ. Παπανδρέου, έχουν έντονο χρώμα από τη πινελιά του γνωστού, πάντα ευγενικού, αλλά χειρουργικού, αγγλοσαξονικού «σφαξίματος με το γάντι». Είμαι πεπεισμένος ότι αν και χιλιάδες μίλια μακριά και χωρίς να ζει δια ζώσης αυτό το «κτήνος» που περιγράφει, ο συντάκτης του άρθρου συμπεριλαμβάνει στον φοβικό αυτό χαρακτηρισμό και τους κομματικούς φίλους του ΠΑΣΟΚ. Μαθαίνω ότι οι πολιτικοί οπαδοί των υπουργών έχουν εξοργιστεί με την ως τώρα βούληση μη στελέχωσης των υπουργικών γραφείων με πασοκικό στρατό. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η αντικομματική φιλοσοφία μη εκτροφής ομοίων και να μην αλωθεί από αφόρητες πιέσεις, με πρόσχημα ψηφοθηρικά αλισβερίσια.

Εντός, εκτός και επί των παραπάνω, μια αριστερή και έγκριτη εφημερίδα, η «Αυγή», σε πρόσφατο άρθρο με τίτλο «Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» αναφέρεται στην συνεργάτιδα του κ. Γ. Παπανδρέου, καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου, κ. Σιούτη.

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι η είδηση, που θα σας παραθέσω ακολούθως, πέρασε «άπατη» και «άκλαφτη» από τα ΜΜΕ. Το άρθρο λοιπόν έγραφε:

«Δικηγόρος της αγγλικής εταιρείας στην οποία μεταβιβάστηκε παρανόμως το “φιλέτο” της περιοχής Κάβο Σίδερο στην Κρήτη από τη μονή Τοπλού είναι η καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου και νομικός, Γλυκερία Σιούτη, η οποία αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο συμβούλου (περί διοικητικών θεμάτων) στο πρωθυπουργικό γραφείο του Γ. Παπανδρέου. Η Γ. Σιούτη, μαζί με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών κ. Σπ. Φλογαΐτη, με τον οποίο άλλωστε μοιράζονται και το ίδιο δικηγορικό γραφείο, χειρίστηκαν για λογαριασμό της αγγλικής εταιρείας Loyalward, τη σκανδαλώδη υπόθεση της μονής Τοπλού στην Κρήτη, την οποία πολλοί παρομοίασαν με το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου. Οι δυο τους μάλιστα έχουν υπογράψει δικόγραφο – παρέμβαση υπέρ της εταιρείας στην οποία η μονή επιχείρησε να ξεπουλήσει το “φιλέτο” του Κάβο Σίδερο, περιοχή που διεκδικούσε και το δημόσιο. Η υπόθεση τελικά προσέκρουσε στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ η εταιρεία εμφανίζεται αποφασισμένη να παραιτηθεί από τα μεγαλεπήβολα σχέδιά της ».

Για την πληρέστερη εικόνα του σκανδάλου, σας παραθέτω απόσπασμα άρθρου από την «Καθημερινή», (20.03.2007)!

«Ένα μοναστήρι στην Κρήτη, η Μονή Τοπλού, εκχωρεί 25.000 στρέμματα για 80 χρόνια σε βρετανικό όμιλο για τουριστική οικιστική ανάπτυξη· επένδυση ύψους 1,2 δισ. Θα χτιστούν συνολικά 255.000 τ.μ.».

Ουέ και αλίμονο στο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αν περιτριγυριστεί από πρόσωπα ανάλογου «βάρους» με εκείνου των ατόμων που περιτοίχιζαν τον κ. Καραμανλή. Σ’ αυτή τη περίπτωση μια όποια επανάληψη της ιστορίας, θα είναι «θανατική» τόσο για τον Πρώτο, όσο και για το δικομματισμό που ακόμα αντέχει…
alfaskai


free counters