EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Με υδροπλάνα στη Σκιάθο από σήμερα.


Μια νέα δυνατότητα μετακίνησης αποκτούν από σήμερα Δευτέρα 12/10 οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νομού Μαγνησίας καθώς ιδιωτική αεροπορική εταιρία ξεκινά δρομολόγια με υδροπλάνα τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν τους επιβάτες μέσα σε 20 λεπτά από το Βόλο στη Σκιάθο και αντίστροφα.
Το 9θέσιο υδροπλάνο θα εκτελεί προς το παρόν δύο δρομολόγια την ημέρα, ενώ επιδίωξη της εταιρίας είναι να επεκτείνει τα δρομολόγια και προς τη Σκόπελο και την Αλόννησο.
«Πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και αντιμετώπισε εμπόδια λόγω του ασαφούς θεσμικού πλαισίου για τα υδροπλάνα στην Ελλάδα», αναφέρει η Αντινομάρχης Μαγνησίας, Εύη Αδαμάκη.
Ωστόσο, επισημαίνει ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αδειοδότησης και κατασκευής υδατοδρομίου στο λιμάνι του Βόλου.
Στη Σκιάθο, το υδροπλάνο θα προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Παπαδιαμάντη ενώ επιδίωξη της Νομαρχίας είναι να προχωρήσει η κατασκευή υδατοδρομίων και στα τρία νησιά των Σποράδων. Παράλληλα, η εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης των δρομολόγιων της ώστε τα υδροπλάνα να συνδέουν επίσης το Βόλο και τις Σποράδες με τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.
thenewsbus


free counters