EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Το πιο μεγάλο ριφιφί στο ελληνικό star system


Οι Ελληνες χάκερ χτύπησαν για τα καλά! Σημάδεψαν ψηλά και τους πέτυχαν σχεδόν όλους! Με τεχνικές που είναι γνωστές μόνο στους μυημένους της υψηλής τέχνης της χειραγώγησης και της παραβίασης των υπολογιστικών συστημάτων και με την επίγνωση των δυνατοτήτων του Διαδικτύου παρεισέφρησαν σε προσωπικούς υπολογιστές επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, εκδοτών και καλλιτεχνών, server δισκογραφικών εταιρειών και εφημερίδων.

Το αποτέλεσμα της καταδρομικής τους επιχείρησης αναμένεται να αποδειχθεί εφιαλτικό - για πολλούς. Οι ίδιοι οι χάκερ αναφέρουν ότι υπέκλεψαν
Γονείς-Υγεία-Παιδιά

«φωτογραφίες και υλικό μερικών Ελλήνων καλλιτεχνών, τεράστιες λίστες με prive αριθμούς κινητών της high και glamourous society, συμβόλαια τραγουδιστών, συμβόλαια ποδοσφαιριστών και στοιχεία από μεγάλες δισκογραφικές»... Τα πρώτα στοιχεία που περιήλθαν στην κατοχή της «Espresso» αποδεικνύουν ότι οι ισχυρισμοί των χακεράδων δεν απέχουν από την πραγματικότητα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό ριφιφί που έχει υποστεί ποτέ το ελληνικό star system. Οι συνέπειές του; Απρόβλεπτες...

Χθες το απόγευμα στο inbox της «Espresso» έφτασε ένα email από τη διεύθυνση Hack 4 Fame. Οι παραλήπτες, αρκετοί. Οι αποστολείς; Τι σόι άνθρωποι είναι οι αποστολείς; Η τεχνική της δημιουργίας γραφιστικών με τη χρήση ψηφίων και αριθμών, τα χρώματα, το μαύρο φόντο και η επανάληψη συγκεκριμένων λέξεων και φράσεων φάνταζαν γνώριμα. Οικεία. Ανακαλούσαν στη μνήμη του υπογράφοντος αρκετά θέματα του απώτερου και πρόσφατου παρελθόντος που αφορούσαν το σχετικά αχαρτογράφητο (για πολλούς) κόσμο των χάκερ. Το συνοδευτικό κείμενο, γεμάτο οργή και απειλές για τον κόσμο των πλουσίων, διασήμων και ισχυρών.
Οι απόψεις για τους δημοσιογράφους, όπως διατυπώνονταν από τους αποστολείς, επιεικώς υποτιμητικές. Η γνώμη τους για τους πολιτικούς; Αυτή που όλο [Ανάμεσα στα θύματα των χάκερς βρίσκονται ο Αντώνης Ρέμος και ο Λευτέρης Πανταζής.] οι μπορείτε να υποθέσετε. Χείριστη! Οι συντάκτες του email δείχνουν πως διψάνε για εκδίκηση. Θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω - από εκείνους που κρίνουν ότι αποτελούν πρόβλημα για την κοινωνία μας. Την εκδίκηση την επιζητούν μέσω της κοινοποίησης γεγονότων που πολλοί celebrities θα ήθελαν να αποκρύψουν από τα φώτα της δημοσιότητας.

Οι χάκερ προς το τέλος του μακροσκελούς μηνύματός τους παρέπεμπαν σε ένα link, ένα σύνδεσμο που οδηγούσε σε υπολογιστικό δίκτυο του εξωτερικού το οποίο φιλοξενεί δωρεάν (και ανωνύμως) τα αρχεία που του εμπιστεύονται χρήστες απ' όλο τον κόσμο. Εχοντας αρχικά την επιφύλαξη ότι το συμπιεσμένο αρχείο που είχαν αναρτήσει οι χάκερ μπορεί να περιλαμβάνει επικίνδυνο ή καταστροφικό ιό, άρχισα να κατεβάζω τα δεκάδες μεγκαμπάιτ με τα «καυτά» δεδομένα. Τέλος, αφού έπειτα από αρκετή ώρα ολοκληρώθηκε το downloading, το συμπιεσμένο αρχείο άνοιξε και άρχισαν οι αποκαλύψεις! Δεκάδες κείμενα, σκαναρισμένα έγγραφα, φωτογραφίες, Excel files, pdf files και δεν συμμαζεύεται. Οι χάκερ έκαναν την «μπάζα» του αιώνα και μοιράζονται τα πληροφοριακά λάφυρα με όλους. Η αγορά μόλις έχασε ό,τι πολυτιμότερο είχε: την «αποκλειστικότητα» της γνώσης. Πόσα πληρώνει και ποιους. Τώρα γνωρίζουν όλοι μέχρι πού «μασάνε» αυτοί που τα σκάνε και μέχρι πού φτάνει ο ίσκιος όσων τα παίρνουν. Το μάτι, όπως ήταν φυσικό, έπεσε πρώτα στα συμβόλαια και τις απολαβές των διασημοτήτων.


Τρανταχτά ονόματα στη λίστα των «τρομοκρατών»

Στόχοι της ηλεκτρονικής επιδρομής ήταν το σύνολο των δισκογραφικών εταιρειών της χώρας. Σημαντικά έγγραφά τους έπεσαν στα χέρια των εισβολέων, που τα έκαναν φεϊγβολάν στο Διαδίκτυο. Το περιεχόμενό τους κοινοποιήθηκε στην «Espresso». Εκεί υπήρχαν λεπτομέρειες για τα συμβόλαια, τις αμοιβές και τις υποχρεώσεις των διασήμω [Νατάσα Θεοδωρίδου, Αντζελα Δημητρίου και Καίτη Γαρμπή είναι μερικά από τα μεγάλα ονόματα που χτύπησαν οι χάκερς.] ν της εγχώριας showbiz. Αναφέρονται ενδεικτικά οι ακόλουθοι: Αντώνης Πασχαλίδης (Ρέμος), Κυριακή Παπαδοπούλου (Μαρινέλλα), Αννα Βίσση, Γιώργος Αλκαίος, Καίτη Γαρμπή, Ναταλία Γερμανού, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιώργος Θεοφάνους, Πάνος και Χάρης Κατσιμίχας, Ελλη Κοκκίνου, Λάμπης Λιβιεράτος, Νότης Μαυρουδής, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Ελενα Παπαρίζου, Ελισάβετ (Ελλη) Πασπαλά, Μίμης Πλέσσας, Νίκος Πορτοκάλογλου, Μανώλης Ρασούλης, Διονύσης Σχοινάς, Πασχάλης Τερζής, Διονύσης Τσακνής, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Τάνια Τσανακλίδου, Τσάπρα Νικολέτα (Αρλέτα), Μάριος Φραγκούλης, Σάννυ Μπαλτζή, Ευαγγελία Δρούτσα, Αγγελική Κιουρτσάκη (Αντζελα Δημητρίου), Αναστασία Θεοδωρίδου (Νατάσα), Λευτέρης Παγκοζίδης (Πανταζής), Νίνα Λοτσάρη.

Από την εξέταση των ντοκουμέντων προκύπτει ότι οι εταιρείες αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με τη γραφειοκρατία που σχετίζεται με την απόδοση των δικαιωμάτων και την εξόφληση των συμβολαίων των καλλιτεχνών. Εντύπωση προκαλεί μια σημείωση για συμβόλαιο γνωστότατου καλλιτέχνη όπου ο λογιστής επικαλείται συμβόλαιο του 1991 (!) ώστε η εταιρεία να αξιοποιήσει το νομικό της οπλοστάσιο για να του ζητήσει χρήματα πίσω: «Βάσει της 1490 από 3/6/00 σύμβασης λύσης της ΧΧΧ σύμβασης & των τροποποιήσεων αυτής (17/10/91, 4/6/94 & 9/12/97) ο καλλιτέχνης όφειλε να επιστρέψει τη μη συμψηφισθείσα προκαταβολή σε δύο δόσεις, τον Ιούλιο 2000 & τον Ιανουάριο 2001».

Από τα έγγραφα ο αναγνώστης μπορεί να ενημερωθεί και για το ποσοστό που παρακρατούν οι δισκογραφικές εταιρείες από τις συναυλίες και από τα ποσά που προσφέρουν οι χορηγοί: «Ποσοστό της εταιρείας 5% επί των ακαθάριστων εσόδων από εμφανίσεις & συναυλίες ακόμα & για έσοδα που προέκυψαν μετά τη λήξη της σύμβασης, εάν οι συμφωνίες κλείστηκαν ή ήταν αντικείμενο διαπραγμάτευσης εντός της συμβατικής περιόδου, στην τελευταία περίπτωση το ποσοστό της εταιρείας θα μειώνεται στο μισό και θα καταβάλλεται μόνο για το πρώτο έτος μετά τη λήξη της σύμβασης. Δικαίωμα για merchandising - branding - χορηγικές συμφωνίες σε συνεργασία με ΧΧΧ & υποχρέωσή μας για ανεύρεση χορηγών με αμοιβή μας 2/3 επί του συνολικού εσόδου».
Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν καλλιτέχνες πολλών ταχυτήτων. Αλλοι είναι πασίγνωστοι και μας φάνηκαν ολίγον τι «ριγμένοι» και άλλοι (ή άλλες) θεωρούνται ονόματα «μεσαίου κυβισμού» και οι δισκογραφικές τούς έχουν στα όπα-όπα!


Το συμβόλαιο του Ρέμου με το «Πρώτο Θέμα»

Εχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς ξεκινάει ένα αξιοπρόσεκτο συμβόλαιο μεταξύ ενός καλλιτέχνη και μιας κραταιάς εφημερίδας που θέλει να προσφέρει ως δώρα στο αναγνωστικό κοινό της μερικά μουσικά CD με ζωντανές εμφανίσεις του τραγουδιστή; Ξεκινάει κάπως έτσι:

«Στην Αθήνα σήμερα 6 Ιουλίου 2009 μεταξύ: (α) της ομόρρυθμης εταιρείας με την επωνυμία “Α. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.” που εδρεύει στην Αθήνα (αποκαλουμένης στη συνέχεια για λόγους συντομίας “η Εταιρεία Εκμετάλλευσης”) και εκπροσωπείται νόμιμα στην παρούσα περίπτωση από τον διαχειριστή και νόμιμο εκπρόσωπο αυτής κ. Αντώνη Πασχαλίδη, (β) της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία “SONY MUSIC ENTERTAINMENT (GREECE) A.E.” (αποκαλουμένης στη συνέχεια για λόγους συντομίας “η Παραγωγός”), που εκπροσωπείται νόμιμα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής κ. Δημήτριο Γιαρμενίτη, και (γ) του Αντώνη Πασχαλίδη (με το καλλιτεχνικό όνομα Αντώνης Ρέμος) τoυ Αθανασίου (απoκαλoυμένoυ στη συνέχεια για λόγους συντoμίας “o Καλλιτέχvης”) και (δ) του Γιώργου Κυβέλου (απoκαλoυμένου στη συνέχεια για λόγους συντoμίας “ο Επιμελητής Eκδοσης”) συμφωνήθηκαν και έγιναν αποδεκτά τα παρακάτω».

Στα… παρακάτω αναφέρονται η αμοιβή του κ. Πασχαλίδη (του Ρέμου δηλαδή) για τη σειρά των 6 CD με ζωντανές ηχογραφήσεις για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αλλά και οι ποικίλες ρήτρες του συμβολαίου.


Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΧΑΚΕΡ


Το διαδικτυακό αντάρτικο δεν έχει μείνει ανεπηρέαστο από τον επικοινωνιακό βομβαρδισμό της παρδαλής (και κάπως παρηκμασμένης) ελληνικής κοινωνίας του θεάματος. Ούτε αποφεύγει να πάρει θέση για τα τεκταινόμενα στο χώρο του blogging και των «θεσμικών» παρεμβάσεων που δυσκόλεψαν τη ζωή των διαχειριστών μερικών ιστολογίων. Το Hack 4 Fame Hacking Group φαίνεται πως επιδιώκει να εκφράσει ένα κύμα ανήμπορης αγανάκτησης πολιτών. Οι χάκερ θέλουν να γίνουν η φωνή όσων βλέπουν τα δισεκατομμύρια του λευκού και του μαύρου χρήματος να περνούν από δίπλα τους χωρίς κάποιος να έχει την τόλμη να αποκαλύψει την πραγματική εικόνα. Αυτοαποκαλούνται «φαντάσματα της νύχτας», αναλαμβάνουν την ευθύνη για την υποκλοπή των δεδομένων και υπόσχονται ακόμα μεγαλύτερες αποκαλύψεις. Στο email που έστειλαν στην «Espresso» αναφέρουν τα εξής:
«Ωρα: 5.38 ξημερώματα Κυριακής. Τόπος: Αγνωστος

Το Hack 4 Fame Hacking Group είναι ένα κίνημα αγανακτισμένων πολιτών το οποίο αντιτίθεται σε οποιοδήποτε είδος κοροϊδίας. Είτε αυτή προέρχεται από τους πολιτικούς που μας κυβερνάνε, είτε από δημοσιογράφους που μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, δήθεν επιχειρηματίες, εφοπλιστές-«βαποράκια», celebrities -ξαπλωτούς και μη (σ.σ.: φανερή η επίδραση της είδησης για τη σύλληψη του γνωστού μοντέλου με την κατηγορία της πορνείας)- και όλους όσους ακόμα πιστεύουν ότι ο ΕΛΛΗΝΑΣ μασάει κουτόχορτο.

Πάψτε όλοι εσείς να παραμυθιάζετε τον κόσμο και να αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά που γίνεται ένα σκάνδαλο, λες και δεν το γνωρίζατε...

Υποστηρίζουμε:
- Tις διαδικτυακές κοινότητες και αντιτιθέμεθα στην αήθη χρήση τους από celebrities για εξυπηρέτηση των πάσης φύσεως αναγκών τους (βλ. σεξουαλικών).

- Οποιαδήποτε ελεύθερη φωνή του Διαδικτύου - blogs, websites κ.ά. Ιδιαίτερα στηρίζουμε blogs που έχουν πέσει θύματα ηλεκτρονικής φίμωσης από συμφέροντα μεγαλοσχημόνων, όπως troktiko, nonews-news κ.λπ.

- Την έκφραση της πλήρους ΑΛΗΘΕΙΑΣ σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου που τεχνηέντως και εσκεμμένα προσπαθούν να αποκρύψουν τα συμφέροντα των μεγαλοκαρχαριών & μεγαλοεκδοτών.

Σε μια σύγχρονη εποχή που τα πάντα και οι πάντες επικοινωνούν μέσω του Διαδικτύου, από τον πιο φτωχό μέχρι τον πιο πλούσιο, σίγουρα το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε κάποιος θα ήταν να μάθει όλος ο κόσμος τι κομπίνες κάνει, πόσα βγάζει, αν κλέβει την εφορία και το ελληνικό Δημόσιο, τι συμβόλαια έχει, αν έχει αποκαλυπτικές φωτογραφίες με παράνομους δεσμούς, ποιες είναι οι επαφές του, οι συνεργάτες του, αν βάζει τον σύρτη στην πόρτα... και πληροφορίες ακόμα που δεν φαντάζεστε...

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ήδη πολλά... αλλά δεν θα σας πάμε κατευθείαν στα βαθιά. Σε μια σειρά επεισοδίων θα παρουσιάσουμε πολλά και για πολλούς.

Οποιοσδήποτε θελήσει να αντιπαρατεθεί με εμάς θα μας βρει μπροστά του... και θα έρθει μια ώρα αρχύτερα η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ.
Η ξύλινη γλώσσα ταιριάζει στους πολιτικούς, στους δημοσιοκάφρους και στους δήθεν - κατευθείαν στο θέμα λοιπόν. Δυστυχώς για εσάς, ευτυχώς για τον ΕΛΛΗΝΑ, ήρθε η ώρα.

Η ώρα της αποκάλυψης, η ώρα για ξεβράκωμα, η ώρα του ξεμπροστιάσματος. Ήρθε η ώρα να μοιραστούμε τα πάντα μαζί σας.
Μπορείτε να μας αποκαλείτε φαντάσματα. Φαντάσματα της νύχτας που προτιμούν να περνάνε 24 ώρες τη μέρα στον υπολογιστή ή, όπως συνήθως λέτε, σε έναν εικονικό κόσμο.

Ε, λοιπόν... χα, χα... Ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά και στο δικό σας κόσμο...»

Το θέμα με τις αποκαλύψεις των χάκερ για τον απατηλά λαμπερό κόσμο των ισχυρών της οικονομίας, της πίστας και της… μπάλας δεν σταματάει εδώ. Μόλις άρχισε. Η συνέχειά του αναμένεται πολύ πιο εντυπωσιακή από το ντεμπούτο.

free counters