EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Iσπανία: μείωση των πλαστικών τσαντών


Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ισπανία καθιερώνουν μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης των πλαστικών τσαντών σε μία από τις ευρωπαϊκές χώρες όπου η χρήση τους εξακολουθεί να είναι ευρέως διαδεδομένη,αναφέρουν σήμερα δημοσιογραφικές πληροφορίες. Η γαλλική αλυσίδα Carrefour άρχισε την αντικατάσταση των δωρεάν-μίας χρήσης-πλαστικών τσαντών με ανακυκλώσιμες που θα στοιχίζουν από 5 σέντς μέχρι 1 ευρώ και 70 σέντς ανάλογα με την ποιότητά τους.
Η ισπανική αλυσίδα Eroski θα δίνει στους πελάτες μπόνους ένα σέντ για κάθε πλαστική τσάντα που δεν θα παίρνουν,ενώ τα πολυκαστήματα Alcampo και Εl Corte Ingles θα προσφέρουν στους πελάτες την εναλλακτική λύση αγοράς ανακυκλώσιμων τσαντών. Η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει την χρήση της μίας χρήσης πλαστικών τσαντών κατά το ήμισι μέχρι το 2014,σε μία χώρα που θεωρείται ως ο "παράδεισος της πλαστικής τσάντας" και όπου κάθε χρόνο κάθε κάτοικος χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο 238 τέτοιες πλαστικές τσάντες,σύμφωνα με οικολογικές οργανώσεις.Μόνο το 10% των τσαντών ανακυκλώνεται.
Οι πλαστικές τσάντες αποτελούν ένα μεγάλο πρόβλημα για το περιβάλλον αφού για να διαλυθούν απαιτούνται περί τα 400 χρόνια.
Καλα Νεα


free counters