EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Economist: Σε περίοδο πολιτικής αστάθειας εισέρχεται η Ελλάδα


Η Ελλάδα εισέρχεται σε μια περίοδο "οικονομικής αβεβαιότητας και πολιτικής αστάθειας", εκτιμά ο Economist σε άρθρο του με αφορμή την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Το βρετανικό περιοδικό εκτιμά ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες μάλλον θα είναι "βραχύβια". Το Κοινοβούλιο θα κληθεί να αναδείξει πρόεδρο της Δημοκρατίας τον ερχόμενο Μάρτιο, και το ΠΑΣΟΚ είναι απίθανο να ελέγχει τα αναγκαία 3/5 των βουλευτών.
Foreign Press

Η κυβέρνηση με την ισχνή κοινοβουλευτική της πλειοψηφία κρατούσε την εξουσία με τρόπο "αναξιοπρεπή". "Μετά από πεντέμισι χρόνια στην εξουσία, ο κ. Καραμανλής φαίνεται κουρασμένος", γράφει χαρακτηριστικά ο Economist που στην συνέχεια απαριθμεί τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ΝΔ: σκάνδαλα, οικονομία και ιδιαίτερα η πτώση των εσόδων από τον τουρισμό, εξέγερση των νέων και τρομοκρατία.

Παρά την λαϊκή δυσαρέσκεια οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην κερδίσει την αυτοδυναμία στην Βουλή, υποστηρίζει το περιοδικό. Ο κ. Παπανδρέου, πρώην υπουργός Εξωτερικών που έτεινε χείρα φιλίας στην Τουρκία, δεν περιβάλλεται με εμπιστοσύνη από την πτέρυγα των εθνικιστών στο κόμμα του.

Οι νέοι ψηφοφόροι μπορεί να στραφούν στους Πράσινους (που κέρδισαν μια έδρα στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) ή στον ΣΥΡΙΖΑ του 30χρονου ποδηλάτη Αλέξη Τσίπρα, καταλήγει το άρθρο του Economist.
free counters