EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Βάζει φρένο η Deutsche Τelekom στην ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών ταχύτητας 100mbps


ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ του κυβερνητικού σχεδίου για το άπλωμα δικτύου οπτικών ινών σε δύο εκατομμύρια σπίτια μέσα στα ερχόμενα χρόνια επιχειρεί η γερμανική Deutsche Τelekom μέσω του ΟΤΕ, παραμονές των εκλογών.
Οι Γερμανοί διαχειριστές του Οργανισμού, μετέχοντας στη δημόσια διαβούλευση του υπουργείου Μεταφορών για το νέο δίκτυο οπτικών ινών, προϋπολογισμού 2,1 δισ. ευρώ, ουσιαστικά ανάβουν «κόκκινο» στο σχέδιο αυτό. Παράλληλα, ανακοινώνουν ότι ο ΟΤΕ θα εγκαταστήσει δικό του δίκτυο γρήγορου Ίντερνετ νέας γενιάς, κατά το πρότυπο της Γερμανίας.
Συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ σχεδιάζει την ανάπτυξη ενός δικτύου
ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΑΜΑ

πρόσβασης νέας γενιάς (τεχνολογίας FΤΤC/ VDSL2), το οποίο θα παρέχει ευρυζωνικές υπηρεσίες με ταχύτητες 50Μbps downlink και 15Μbps uplink στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις για τους οικιακούς συνδρομητές. Τ
ο δίκτυο αυτό, όπως υποστηρίζεται από τον ΟΤΕ, «μπορεί να καλύψει τις πλέον καινοτόμες υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί έως σήμερα, με τρόπο γρήγορο, οικονομικό και αποτελεσματικό, ενώ θα μπορεί να αναβαθμιστεί σε επόμενη φάση». Σημειώνεται ότι με τα δίκτυα οπτικών ινών που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών, η πρόσβαση στο Ίντερνετ θα γίνεται με πενταπλάσιες σε σχέση με σήμερα ταχύτητες, οι οποίες θα ξεπερνούν τα 100Μbps!

Αντίθετα, ο ΟΤΕ υποστηρίζει ότι η μετάβαση στα δίκτυα πρόσβασης νέας γενιάς θα πρέπει να είναι σταδιακή, προκειμένου να είναι δυνατή η παροχή αυξημένων ταχυτήτων (π.χ. 50Μbps) σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.
free counters