EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Τέλος στα ερασιτεχνικά blogs;


Η κυρίαρχη άποψη που επικρατεί μεταξύ αυτών που ασχολούνται με το διαδίκτυο, είναι πως τα διάφορα blogs έχουν δώσει φωνή στον μέσο άνθρωπο, ότι χτυπούν στα ίσα τα μεγάλα ΜΜΕ, και ότι τελικά έχουν επιφέρει μια πρωτοφανή δημοκρατικότητα στην ενημέρωση του κοινού. Όπως όμως αναφέρει ο Benajamin Carlson του Atlantic, κάτι τέτοιο δεν ισχύει πλέον.«Η ρομαντική άποψη ότι απλοί, μοναχικοί bloggers κυριαρχούν στο διαδίκτυο, θυμίζει τους παλιούς μύθους για την άγρια δύση, όπου ένας και μόνο ιδεολόγος σερίφης κατάφερνε να σκοτώσει μέχρι και 11 παρανόμους με 6 μόνο σφαίρες…».
Το ελεύθερο πνεύμα που αρχικά χαρακτήριζε τα blogs, δεν υπάρχει πλέον. Έχουν πέσει και αυτά θύματα της «πειθαρχίας της αγοράς». Όπως λέει ο blogger Ezra Klein της Washington Post, «ο χώρος έγινε επαγγελματικός». Από τα κορυφαία 50 blogs των ΗΠΑ, τα 21 ανήκουν σε μεγάλες εταιρείες όπως το CNN και New York Times. Ακόμη και τα λίγα ανεξάρτητα blogs, είναι πλέον μεγάλα αναγνωρισμένα ονόματα που μετατρέπονται με ταχείς ρυθμούς σε εταιρικά σχήματα.
«Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι ημέρες των ερασιτεχνών. Τα blogs πλέον, απλά αποτελούν νέους δρόμους για την επιτυχία… δρόμους όμως, που καθρεφτίζουν τις παλιές διαδρομές των μεγάλων ΜΜΕ».
trelokouneli


free counters