EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Απήγαγαν Έλληνα στο Αφγανιστάν


ΘΥΜΑ ΑΠΑΓΩΓΗΣ έπεσε χθες τα ξημερώματα στην περιοχή Τσιτράλ του Βορείου Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, ένας Έλληνας πολίτης, μέλος ελληνικής μη κυβερνητικής οργάνωσης. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε πως «προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση της κατάστασης».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 30 ένοπλοι μασκοφόροι εισέβαλαν στο κτίριο όπου κοιμόταν ο άνδρας και τον απήγαγαν, μαζί με ακόμα ένα άτομο, σκοτώνοντας τον έναν από τους δύο φρουρούς που του είχε παράσχει η πακιστανική κυβέρνηση για προστασία. Ο Έλληνας εθελοντής, που φέρεται να είναι γύρω στα 50, ζει στην κοιλάδα Καλάς τα τελευταία 15 χρόνια μαζί με τη σύζυγό του και εργάζεται πάνω σε θέματα ανάπτυξης της κοινότητας. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες τον θέλουν να είχε αναλάβει την κατασκευή ενός τριώροφου κτιρίου που προοριζόταν για μουσείο, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούνταν ως σχολείο.
Αστυνομικές πηγές δήλωσαν πως οι απαγωγείς μιλούσαν Παστούν, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να ήταν από το Αφγανιστάν.
Pliatsiko News


free counters