EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Δάνεια με ενέχυρο ψυχές



Έγινε και αυτό. Στη Λετονία , μεγάλη εταιρία δίνει δάνεια με ενέχυρο την ψυχή του δανειζόμενου. Όπως αποκαλύπτει η διαδικτυακή εφημερίδα Delfi , για να μπορέσουν να πάρουν δάνειο 1.000 ευρώ , οι πελάτες υπογράφουν συμβόλαιο , στο οποίο αναγράφεται πως σε περίπτωση που δεν θα μπορέσουν να ξεχρεώσουν το δάνειο , οι ψυχή τους θα ανήκει στην δανείστρια εταιρία.
sourta-ferta Chalkida

Η υπόθεση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων των θρησκευτικών ηγετών, οι οποίοι με κοινή ανακοίνωση αφορίζουν την επιχείρηση της Δημοκρατίας της πρώην Σοβιετικής Ένωσης: «Είναι πιθανό να πρόκειται απλώς για κυνικό σχόλιο της χρηματοοικονομικής εταιρίας , για να προκαλέσουν το φόβο των δανειοληπτών, ώστε να αποπληρώνουν πάσει θυσία το δάνειό τους», αναφέρεται σε κοινό ανακοινωθέν της Ευαγγελικής , Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας .Όμως , οι κληρικοί επισημαίνουν ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να βρίσκεται πίσω από την εταιρία κύκλωμα σατανιστών με σκοπό να ελέγξουν ανθρώπινες ψυχές.

Πάντως η Λετονία είναι μια από τις χώρες που πλήττεται από την οικονομική κρίση, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός της έχει παραδεχτεί ότι η Δημοκρατία της πρώην Σοβιετικής Ένωσης βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας.
free counters