EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Οικολογικό ρεύμα στις παραλλίες!

Δυστυχώς η είδηση μας ήρθε αργά.Το καλοκαίρι τελείωσε. Απορώ πως αυτή η ιδέα δεν έχει υλοποιηθεί νωρίτερα.Δεν είμαι , βέβαια, ηλεκτρολόγος μηχανικός, αλλά δεν μου φαίνεται τόσο δύσκολη υλοποίηση για τη σημερινή τεχνολογία.

Πρόκειται , όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, για μία απλή και οικολογική συσκευή, η οποία σας επιτρέπει να ....έχετε ρεύμα στην παραλία.Και μάλιστα οικολογικό.

Θέλετε να φορτίσετε το κινητό? Θέλετε να δουλέψετε στο λάπ? Θέλετε να ακούσετε μουσική, να χτυπήσετε φραπέ, να ψήσετε, να αυτοικανοποιηθήτε, να βάλετε πλυντήριο, κλπ κλπ?

Απλά βάλτε την πρίζα σε αυτήν τη συσκευή που δεν είναι τύποτα άλλο από ένα φωτοβολταικό κάτοπτρο πάνω σε ένα ματσούκι.Η ιδέα ανήκει στους Jun Se Kim, Min Goo Kim και Dong Eom Kim (προφανώς αδέρφια) οι οποίοι είναι industrial desighners. Τη συσκευή την αποκαλούν Solar Tree και δεν μαζεύει μόνο ηλιακή ενέργεια αλλά την αποθηκεύη κι όλας. Οι κατασκευαστές δεν λένε πόσο "ρεύμα" παράγει (δηλ. πόση ώρα θέλεις για να φορτίσεις ένα κινητό) αλλά η συσκευή "δίνει" εξόδους τόσο για 12v όσο και για 220v .Δεν λένε τίποτα για εναλλασσόμενο.

ΜΑΥΡΟΣ ΓΑΤΟΣ


free counters