EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Εκπληκτική η ομιλία Καραμανλή στη ΔΕΘ. Σίγουρη η αυτοδυναμία πλέον…


…Για το ΠΑΣΟΚ! Δεν το λέμε ειρωνικά. Η ομιλία του πρωθυπουργού ήταν ότι πιο ειλικρινές έχει βγει από στόμα πολιτικού αρχηγού τα τελευταία χρόνια. Απλά και όμορφα είπε ότι εάν με ψηφίσετε, ΔΕΝ θα κάνω προσλήψεις, ΔΕΝ θα κάνω αυξήσεις, θα τραβήξω κι άλλο τα γκέμια, θα καταργήσω το άσυλο, διότι έτσι απαιτούν οι συνθήκες.
Η ομιλία του λοιπόν αρκεί για να δώσει στο ΠΑΣΟΚ την πολυπόθητη αυτοδυναμία. H ομιλία του πρωθυπουργού θα ήταν υποδειγματική εάν απευθυνόταν στους τελευταίους υπερασπιστές της πόλης, στους αγωνιστές του Νικηταρά, στους ακροατές της Βέμπο. Ο πρωθυπουργός όμως γνωρίζει πολύ καλά πως απευθύνεται στους νεοέλληνες. Σ’ αυτούς που νομίζουν ότι πετυχημένος πολιτικός είναι αυτός που θα τους διορίσει το παιδί στο δημόσιο, θα τους σβήσει την κλήση που πήραν όταν οδηγούσαν τύφλα, θα βάλει βύσμα για να υπηρετήσει ο κανακάρης τους στο Λυκαβηττό και άλλα ευγενή.
Μιλά σ’ έναν λαό που ζει τις τελευταίες ημέρες της Βαβυλώνας όταν οι βάρβαροι ήταν προ των πυλών, που συνέχιζαν το χαβά τους και τα γούστα τους σαν να μη συνέβαινε τίποτα. Σε ανθρώπους που θεωρούν υπέρτατο ιδεολογικό κατόρθωμα να παλεύουν για το δίκιο της κάστας τους 9βλ. συνδικαλιστές) ασελγώντας σε όλους τους άλλους γύρω τους. Δύο τινά υπάρχουν λοιπόν: Είτε ο πρωθυπουργός δεν έχει αντιληφθεί τι λαό κυβερνά οπότε δεν αξίζει να είναι πρωθυπουργός, Ή ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά σε ποιους απευθύνεται, άρα οδεύουμε ολοταχώς για την επώδυνη "τρίτη εναλλακτική λύση". Μην περιμένει όμως ότι θα γυρίσει ο ίδιος πίσω σαν μεσσίας.
olympia μέσω trelokouneli


free counters