EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Ντροπή για τη Λέσβο


Μπορεί οι συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στην Παγανή Λέβου να βελτιώθηκαν κάπως μετά την δυναμική παρέμβαση των ακτιβιστών του NO BORDER CAMP το αίσχος όμως που υπήρχε εκεί εξακολουθεί να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω δημοσίευμα της SUDDEUTSCHE ZEITUNG, μιας απ’ τις σημαντικότερες καθημερινές εφημερίδες της Γερμανίας.

"Οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην Παγανή της Λέσβου είναι πέρα για πέρα άθλιες. Ντροπή! Η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ περιγράφει
ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

την κατάσταση σοκαριστική, ύστερα από τη δημοσιοποίηση των εικόνων της απόλυτης αθλιότητας που επικρατεί στον προσφυγικό καταυλισμό.

«Πλήρη αποτυχία» επέρριψε η οργάνωση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watsch στην ελληνική κυβέρνηση για την πολιτική της στα θέματα προσφύγων και ασύλου. Στο Ιντερνετ μπορεί ο καθένας να δει το βίντεο που ανέβασαν Γερμανοί και Ελληνες ακτιβιστές στις 20 Αυγούστου.

Το βίντεο, το οποίο γυρίστηκε κρυφά από έναν πρόσφυγα, δείχνει τις άθλιες συνθήκες στον καταυλισμό, ο οποίος προοριζόταν κανονικά για τριακόσια άτομα και στον οποίο εν τω μεταξύ στοιβάζονται χίλια.

Σε ένα δωμάτιο στεγάζονται 150 μητέρες με τα μικρά παιδιά τους και σε ένα άλλο 160 νέοι σε κρεβάτια, τα οποία βρίσκονται το ένα πάνω στο άλλο, και σε στρώματα. Οι 160 άνθρωποι μοιράζονται μια τουαλέτα!".
free counters