EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Αυθαίρετο στην κορυφή του Ολύμπου!


Πολύ κοντά στις ψηλές κορυφές του βουνού και μέσα σε περιοχή που προστατεύεται, κάποιοι προχώρησαν στην ανέγερση κτίσματος χωρίς άδεια. Στην περιοχή έχει διανοιχτεί και δρόμος για να ανεβαίνουν οι “ορειβάτες” με τα αυτοκίνητά τους!
Στα συρτάρια παραμένει μελέτη για την επέκταση του εθνικού δρυμού από 40.000 σε 238.000 στρέμματα, όση περίπου η μισή έκταση του Ολύμπου, συμπεριλαμβανομένης της παραπάνω περιοχής, με στόχο να αποφεύγονται οι καταπατήσεις και οι αυθαίρετες κατασκευές.
Συγκαταλέχθηκε διεθνώς ως υποψήφιος για τα επτά θαύματα της φύσης, όμως στη χώρα μας κάποιοι ασυνείδητοι δεν δίστασαν να
Kavala-Greece

καταπατήσουν στον Όλυμπο έκταση στα 2.500 μέτρα, για να χτίσουν, στο όνομα της ανάπτυξης, ένα κτίσμα που προορίζεται για καταφύγιο. Το χειρότερο είναι ότι έως εκεί φθάνει δρόμος, για να ανεβαίνουν οι “ορειβάτες” με τα αυτοκίνητά τους!
Το αυθαίρετο οίκημα ανακάλυψαν τα μέλη του συλλόγου “Φίλοι του περιβάλλοντος”, που εδρεύει στην Πιερία. Με το φωτογραφικό τους φακό αποτύπωσαν ένα υπό ανέγερση οίκημα σε υψόμετρο 2.450 μέτρων, πολύ κοντά στις ψηλές κορυφές του βουνού και μέσα σε περιοχή που προστατεύεται, η οποία ανήκει διοικητικά στο νομό Λάρισας.
Ήδη ο σύλλογος των “Φίλων του περιβάλλοντος” έχει στείλει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στις αρμόδιες υπηρεσίες και στον εισαγγελέα Λάρισας, ώστε να διερευνήσει τη νομιμότητα ή όχι του έργου.
Την ανέγερση του χτίσματος επιβεβαίωσε στη “Μ” και ο δήμαρχος Ολύμπου, όπου υπάγεται η περιοχή, Γεώργιος Κασταναράς, ο οποίος παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει κάποια άδεια ανέγερσης. “Τα μέλη του ορειβατικού συλλόγου Καλυβίων ανέλαβαν αυτήν την πρωτοβουλία προκειμένου να φτιάξουν ένα μικρό καταφύγιο ανάγκης για όσους ορειβάτες βρεθούν στην περιοχή και λόγω των καιρικών συνθηκών θέλουν να προφυλαχτούν. Τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι πέτρες από τη γύρω περιοχή, ώστε το οίκημα να μην αλλοιώνει το φυσικό περιβάλλον. Σε καμιά περίπτωση δεν μιλάμε για ένα οργανωμένο καταφύγιο, αφού στα 40 τετρ. μ. που θα καταλαμβάνει ο χώρος θα τοποθετηθούν περίπου 15 κρεβάτια, τα οποία θα χρησιμοποιούνται μόνο για ολιγόωρη διαμονή”.
free counters