EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Τέλος εποχής για το παραδοσιακό ποντίκι



Το ποντίκι που όλοι έχουμε δίπλα στο πληκτρολόγιό μας θα αντικατασταθεί από επαναστατικές τεχνολογίες και μάλιστα σύμφωνα με τις προβλέψεις του αναλυτή Steve Prentice στα επόμενα 3 με 5 χρόνια.

Οι τεχνολογίες που καλούνται να αντικαταστήσουν το παραδοσιακό πλέον ποντίκι αποκαλούνται χειρονομιακοί μηχανισμοί υπολογιστών και είναι οθόνες αφής και συσκευές αναγνώρισης προσώπου.

“Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Panasonic που παρουσιάζει το Panasonic showing forward facing video σε περιβάλλον οικιακής ψυχαγωγίας. Αντί να χρησιμοποιήσετε ένα συμβατικό τηλεχειριστήριο, κρατάτε ψηλά το χέρι σας και αναγνωρίζει ότι έχετε κάνει αυτή την κίνηση”, δήλωσε ο αναλυτής Steve Prentice στο BBC News.

Το ποντίκι δουλεύει τέλεια σε ένα περιβάλλον υπολογιστών γραφείου αλλά για οικιακή ψυχαγωγία ή εργασία σε ένα notebook δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, λέει ο Steve Prentice.

Ο Steve Prentice είπε επίσης, ότι η πρόβλεψή του πηγάζει από τις προσπάθειες των εταιρειών που κατασκευάζουν ηλεκτρονικές συσκευές να δημιουργήσουν προϊόντα με διαλογικές “ικανότητες” τα οποία εμπνέονται από τον κόσμο των τυχερών παιχνιδιών.
eexi.gr


free counters