EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

«Ηλιακές» πόλεις στην Ινδία


Εξήντα πόλεις της Ινδίας θα τροφοδοτηθούν με ηλιακή ενέργεια μέχρι το 2020, αν μπορεί η χώρα να παράγει 20,000 MW, δήλωσε ο Mark Ginberg, επίσημος αξιωματούχος του αμερικάνικου τμήματος Ενέργειας.
Το αμερικάνικο τμήμα Ενέργειας και το Ινστιτούτο Ενέργειας της Ινδίας (AllLSG) εγκαινίασαν ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα «Ενεργειακή Αποδοτικότητα και Πράσινες Πόλεις», όπου θα εκπαιδευθούν ειδικοί, πανεπιστήμια, τοπικές κυβερνήσεις και δημόσιοι φορείς από την Ινδία, για το πώς οι πόλεις μπορούν να ενεργειακά αυτόνομες.
Είκοσι πόλεις στην Ινδία έχουν ήδη γραφτεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και θα συνεργαστούν με πόλεις των ΗΠΑ για την επίτευξη του εν λόγω στόχου, δήλωσε ο Ginberg επικεφαλής σύμβουλος στη γραμματεία του αμερικάνικου υπουργείου Ενεργειακής Αποδοτικότητας και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Το εν λόγω πρόγραμμα στοχεύει να ενημερώσει, πώς μπορούν να γίνουν οι πόλεις ενεργειακά αυτόνομες με τη χρήση της ηλιακής ενέργειας, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές για πράσινα λιμάνια και σχολεία, δήλωσε ο Vatsal Bhatt, συντονιστής του εν λόγω προγράμματος ΗΠΑ-Ινδίας.
Η αμερικάνικη κυβέρνηση έχει αντιληφθεί τη σημασία της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο μέλλον και έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε τέτοιου είδους προγράμματα στις ΗΠΑ, συμπλήρωσε ο ίδιος.
Kavala-Greece


free counters