EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Τα κοράκια των εκλογών!


Σαββατιάτικα ο ταχυδρόμος δεν μοιράζει γράμματα, τα γραμματοκιβώτια χθες ήταν όμως γεμάτα! Βλέπετε τα κοράκια- ταχυδρομικά περιστέρια πολυτελείας- των υποψηφίων δεν χάνουν ούτε λεπτό!

Πήγα και εγώ να ανοίξω το γραμματοκιβώτιο και έπεσαν ένα σωρό λευκοί φάκελοι... Μέσα είχαν διαφημιστικά φυλλάδια υποψηφίων και ψηφοδέλτια- για να είμαστε πανέτοιμοι να ρίξουμε τη ψήφο μας στην κάλπη, να μην τη χάσουν.
Βέβαια η μέθοδος "ρίχνω το ψηφοδέλτιο στο γραμματοκιβώτιο του αγνώστου με την ελπίδα να το ρίξει αυτός στη συνέχεια στην κάλπη", είναι λιγότερο ενοχλητική από την τεχνική του "βαφτίζω τα παιδιά σου, γίνομαι κουμπάρος σου, για να με ψηφίζεις ισοβίως", που εφαρμόζεται σε πολλές περιοχές της ελληνικής επαρχίας.
Ως παιδί υπήρξε και το πτηνό θύμα αυτής της "τεχνικής"! Θεωρητικά ο Τρυποκάρυδος αποτελεί "πνευματικό τέκνο" μιας υποψηφίου και άλλων πολλών. Θυμάμαι πως όσο ήμουν παιδί και έφηβο πτηνό μας φέρνανε τα ψηφοδέλτια στην πόρτα μας έτοιμα, σταυρωμένα- έτσι, μην τύχει και ξεχαστούμε και βάλουμε σταυρό σε λάθος άτομο! Και όπως καταλαβαίνετε οι "κουμπάροι" θυμόντουσαν την ύπαρξη της οικογένειας Τρυποκάρυδου μονάχα σε κάθε προεκλογική περίοδο, για να μας υπενθυμίσουν τι θα πρέπει να ρίξουμε στην κάλπη.

Το να δηλώνεις ευθέως πως δεν πρόκειται να υποστηρίξεις την τάδε ή τη δείνα πολιτική παράταξη, μπροστά στους "πνευματικούς γονείς" σου,μοιάζει λάθος ανεπίτρεπτο. "Στο πυρ το εξώτερο θα πας! Είναι μεγάλο αμάρτημα να μην υποστηρίξεις τους πνευματικούς σου γονείς! Σκέψου ποιος σου έβαλε μύρο! Είναι αμαρτία! Ντροπή!", αυτά είπε συγγενής του πνευματικού μου γονιού τις προάλλες στον φυσικό μου πατέρα να μου πει, στην προσπάθεια του να τον πείσει να με πείσει να πάω στην κάλπη με έτοιμο φάκελο.

Αθάνατη Ελλαδάρα!
trupokarudos


free counters